Slammed - Colleen Hoover

Οκτωβρίου 29, 2015


“I got schooled this year 
by 
a 
boy.

A boy that I'm seriously, deeply, madly, incredibly, and undeniably in love with. 
And he taught me the most important thing of all...

To put the emphasis 
On life.”

Για την Colleen Hoover έχω ακούσει πολλά και μου έχουν προτείνει πολλές φορές τα βιβλία της. Αποφάσισα να ξεκινήσω με μια από τις σειρές της και μπορώ να πω με σιγουριά πως το Slammed είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία για το τρέχον έτος. 

“If I live the life I'm given, I won't be scared to die.”

Η ιστορία μας ακολουθάει την δεκαοχτάχρονη Layken Cohen όπου μετακομίζει με την μητέρα της και τον εννιάχρονο αδερφό της από το Texas στο Michigan μετά το θάνατο του πατέρα της. Φέτος είναι στο ανώτερο σχολικό έτος της και το μόνο που δεν θέλει να κάνει είναι να αφήσει το σπίτι και τους φίλους της για μια κρύα πόλη. Αλλά όλα θα αλλάξουν με το που φτάσουν και γνωρίσουν τους νέους τους γείτονες. Η διάθεση της αμέσως φωτίζεται όταν συναντά τον Will ενώ ο μικρότερος αδερφός του θα γίνει ο νέος καλύτερος φίλος του εννιάχρονου Kel. 

“Find a balance between head and heart.”

O Will παίρνει την Lake έξω σε μια ημερομηνία λίγες μέρες μετά την άφιξή τους και της γνωρίζει την ποίηση slam. Η Lake έκπληκτη από αυτό που βλέπει και ακούει μαγεύεται. Στην συνέχεια ο Will συμφωνεί να εκτελέσει ένα από τα ποιήματά του. Και εκεί είναι που ανακαλύπτει ότι η μητέρα και ο πατέρας του σκοτώθηκαν σε ένα φρικτό αυτοκινητιστικό ατύχημα πριν από τρία χρόνια και αυτός μεγαλώνει τον μικρό του αδερφό εντελώς μόνος του. Και τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα ξεκινάν... 

“So you keep your ocean, I'll take the Lake.”

Όλα αυτά μέχρι την επόμενη Δευτέρα όπου η Lake ξεκινάει την πρώτη της μέρα στο καινούριο της σχολείο. Εκεί συναντά την Εddie μια φιλική και ενδιαφέρουσα κοπέλα και τον φίλο της Gavin. Μέχρι που έρχεται η ώρα του τμήματος ποίησης και συναντάει τον Mr. Will Cooper. To σοκ είναι μεγάλο και για τους δύο και όλα έχουν έρθει πάνω κάτω. Η Lake είναι μαθήτρια και ο Will είναι ο δάσκαλος της. Για αυτό τον λόγο δεν μπορούν πια να βλέπονται και η Lake διχάζεται ανάμεσα στο τι είναι σωστό και στο τι θέλει. 

“Don't take life too seriously. Punch it in the face when it needs a good hit. Laugh at it.”

Όσο και αν προσπαθούν να μείνουν μακρυά ο ένας από τον άλλο όλο γίνεται και πιο δύσκολο. Η έλξη γίνεται καθημερινά και ισχυρότερη. Και θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή όταν η Lake ανακαλύψει τον πραγματικό λόγο που μετακόμισε η ίδια και η οικογένεια της στο Michigan. 

“This thing about you that you think is your flaw - it's the reason I'm falling in love with you.”

Μου άρεσε πολύ η Layken ως ηρωίδα. Ήταν ρεαλιστική, μπορούσα να δω κατευθείαν μπροστά μου ένα δεκαοχτάχρονο κορίτσι. Είχε κάτι το δροσιστικό και το έξυπνο. Αλλά το πιο σημαντικό δεν έπαιρνε χαζές αποφάσεις και πάλευε για αυτό που ήθελε... Ενώ ο Will είναι ένας ονειροπόλος με μεγάλη καρδιά και δύναμη. Μου άρεσε η ένταση μεταξύ τους, μου γέμιζαν πεταλούδες στο στομάχι μου. Ενώ δεν έλειψε να με συγκινήσουν και οι δύο πολλές φορές. 

“Never judge others. You both know good and well how unexpected events can change who a person is. Always keep that in mind. You never know what someone else is experiencing within their own life.”

Αυτό που ερωτεύτηκα όμως πιο πολύ από όλα ήταν η ποίηση Slam. Θεωρώ πως η ποίηση είναι κάτι πολύ προσωπικό που δύσκολα μπορούν να την καταλάβουν όλοι (και δεν θα πω ψέματα, εγώ πολλές φορές δεν την καταλαβαίνω). Αλλά αυτό που μας παρουσίασε η  Colleen Hoover ήταν πανέξυπνο και τόσο συναισθηματικό που σε έκανε να θες να σταματήσεις και να αρχίσεις και εσύ να γράφεις την δικιά σου ποιήματα. Ένα ακόμα πράγμα που αγάπησα ήταν οι The Avett Brothers. Μέχρι να διαβάσω αυτό το βιβλίο δεν είχα ιδέα ποιοι ήταν αλλά οι εισαγωγές κάθε κεφαλαίου με τους στίχους τους ήταν καταπληκτικές. Είναι της Lake και του Will το αγαπημένο συγκρότημα και ερωτεύονται κάτω από τους ήχους και τα λόγια σοφία τους. 

“Life wants you to fight it.
 Learn how to make it your own. ”

Το Slammed είναι ένα βιβλίο για την πρώτη αγάπη, την απώλεια, την ζωή και τον θάνατο. Λυρικό, τρυφερό και προπάντων ξεχωριστό. Θα αγαπήσεις έναν έναν όλους τους χαρακτήρες του, θα κλάψεις και θα γελάσεις ενώ θα εξερευνήσεις και το μαγικό μονοπάτι της ποίησης. 

“And life definitely doesn't want me 
To just let it tell me 
that the girl I met, 
The beautiful, amazing, strong, resilient girl 
That I fell so hard for 
Should only come in third 
Life knows
Life is trying to tell me 
That the girl I love 
The girl I fell 
So hard for? There's room for her in first
I'm putting her first.”

Βαθμολογία: 5/5 αστέρια.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts