The Winner's Curse Review

Αυγούστου 27, 2016


To The Winner’s Curse είναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας που ακολουθάει την Kestrel μια Valerian την κόρη ενός από τους μεγαλύτερους στρατηγούς στην αυτοκρατορία της χωράς της. Η Kestrel ζει μια πλουσιοπάροχη ζωή με ευημερία χάρης την θέση του πατέρας της. Ωστόσο αυτήν φτάνει στην ηλικία που πρέπει να αποφασίσει αν θα ενταχθεί στο στρατό ή θα παντρευτεί. Σε μια στιγμή παρορμητισμού αγοράζει απο μια δημοπρασία τον Arrin ενα Herrani, εναν σκλάβο και παρά τις διαφορετικές θέσεις τους στην ζωή η Kestral και ο Arin σχηματίζουν σιγά σιγά μια απαγορευμένη φιλία που θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα του μελλοντικού κόσμου τους.

Marie Rutkoski έχει καταφέρει να πλάσει εναν υπέροχο κόσμο αλλά και χαρακτήρες που κλέβουν την παράσταση. Η Kestral είναι ενας χαρακτήρας που δεν φοβάται να υψώσει το ανάστημα της και να κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό. Έχει ενα στρατηγικό χαρακτήρα ενώ ασκεί συνέχεια το μυαλό της όπου ειναι και το μεγαλύτερο όπλο της. Ο Αrin αντίθετα θα ελεγα πως ειναι ενας ίσως πιο ρεαλιστικός χαρακτήρας, με έντονη προσωπικότητα και ήθος. Ακόμα και οι δεύτεροι χαρακτήρες έχουν συνεχώς ανάπτυξη και ενδιαφέρον. 


Το ρομαντικό κομμάτι είναι αργό, διακριτικό. Μπορεί να είναι ένα απαγορευμένο ειδυλλιο αλλά δεν υπάρχει μελόδραμα η Rutkoski μας δίνει την τέλεια δόση. Γενικά το βιβλίο ακολουθάει ένα πιο ήσυχο χαρακτήρα που υπάρχουν όμως εκρήξεις έντονης δράσης, στρατηγική χειρισμοί, ανάπτυξη του κόσμου και των χαρακτήρων και ένα ζευγάρι έκπληξη. 

Το The Winner's Curse είναι ένα βιβλίο που με εξέπληξε θετικά. Με την Marie Rutkoski να έχει δημιουργήσει ένα προσιτό σε σελίδες βιβλίο, με ένα δυνατό κόσμο και χαρακτήρες. Ενώ το τέλος μας άφησε με κομμένη την ανάσα για την συνέχεια της τριλογίας. 

Βαθμολογία: 5/5 αστέρια. 💖





You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts