Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ - SAMANTHA SHANNON

Μαΐου 07, 2019


"You can wake up this is not a dream"

Bρισκόμαστε στο Λονδίνο το 2059 κάτω από το σκληρό καθεστώς της Σάιον μιας κυβέρνησης που απαγορεύει την ύπαρξη διορατικών, ανθρώπων με υπερβατικές δυνάμεις. Πρωταγωνίστρια μας είναι η Πέιτζ μια ονειροβάτισσα όπου εργάζεται στον παράνομο υπόκοσμο και δίπλα στην ομάδα του διορατικού Τζάξον. Εκεί αν και οι συνθήκες είναι σκληρές αμείβεται πολύ καλά ενώ είναι δίπλα σε ανθρώπου που θεωρεί οτι την νιώθουν και την καταλαβαίνουν! Μετά όμως από ένα περιστατικό όπου ασκεί τo xάρισμα της μπροστά σε πολιτειακούς του κράτους αιχμαλωτίζεται. Ξυπνάει στην ξεχασμένη οξφόρδη μια πόλη που κρατείται μυστική για πάνω από 200 χρόνια. Εκεί θα έρθει πρώτη φορά σε επαφή με τους Ρεφάιμ ένα είδος που μοιάζει πολύ οπτικά με τους ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα είναι εντελώς διαφορετικοί και θα ανατεθεί σε ένα δεσμοφύλακα για να την εκπαιδεύσει πάνω στις ικανότητες της. Η εποχή των οστών όμως έχει φτάσει και η Πέιτζ είναι ένα όπλο που κάθε κυβέρνηση θα ήθελε. 

Είμαι πολύ χαρούμενη που επέλεξα τελικά να διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο μιας και για χρόνια περίμενε στα ράφια μου! Ο κόσμος του είναι ιδιαίτερος και ίσως δυσκολέψει στην αρχή τον αναγνώστη λόγο της περιπλοκότητας της και των πολλών πληροφοριών. Ειδικά γύρω από τα πνευματικά χαρίσματα και τις ιδιότητες των Ρεφαιμ. Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν λεπτομερώς όλα στις τελευταίες σελίδες των βιβλίων κάτι που βοηθάει πάρα πολύ. 


H Πέιτζ είναι ο ορισμός του δυναμικού θηλυκού χαρακτήρα. Είναι σκληρή, βίαιη όπου χρειάζεται, πανούργα και έξυπνη αλλά φοβερά ανθρώπινη με αγάπη στην ζωή και τους ανθρώπους. Όσο για τους ανδρικούς χαρακτήρες έχουμε πολλούς στο βιβλίο, αυτόν που σίγουρα ξεχώρισα είναι ο δεσμοφύλακας ή αλλιώς Αρκτούρο! Υπάρχει ένα μεγάλο πέπλο μυστηρίου γύρω απο τον χαρακτήρα του. Πολύπλοκος, δυναμικός, στοχαστικός ήταν αδύνατον να μην σου τραβήξει το ενδιαφέρον. Όσο για το ρομαντικό κομμάτι υπάρχει αλλά σίγουρα σε καθόλου έντονο βαθμό. Αν σας αρέσουν τα slow burn που χτίζονται σιγά σιγά ή οι ιστορίες αγάπης μίσους σίγουρα αυτό το κομμάτι θα το αγαπήσετε. 

Η εποχή των οστών είναι ένα βιβλίο που μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα. Αγώνες, μάχες σώμα με σώμα, μαγεία, δοκιμασίες, προδοσίες, απρόσμενες συμμαχίες, φιλίες, αγάπη, ταξίδια και κατεστραμμένους κόσμους. Σημείωση ότι δεν θεωρείται ya σύμφωνα με την συγγραφέα και τον εκδότη. Με αποτέλεσμα να ειναι πολύ πιο αποκαλυπτικό στις σκηνές του και αρκετά πιο ώριμο στους χαρακτήρες του. Το προτείνω ανεπιφύλαχτα! 

Βαθμολογία: 4.5/5

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. θέλω χρόνια να το διαβάσω αλλά πάντα το άφηνα λόφο που δεν θα βγει η συνέχεια στα ελληνικά
    νομιζω με έψησες όμως :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts