The Diviners by Libba Bray

Μαρτίου 15, 2014


The Diviners (The Diviners #1)
Συγγραφέας: Libba Bray
Εκδόσεις: Little Brown and Company BFYR
Είδος: Fantasy, Historical Fiction, Young Adult
Σελίδες: 578

Έχοντας διαβάσει και ολοκληρώσει την σειρά βιβλίων Gemma Doyle της Libba Bray, μια σειρά που με εξέπληξε ευχάριστα και μ'άρεσε η όλοι δομή της ιστορία, η ατμόσφαιρα αλλά φυσικά και η συγγραφική πένα της Libba Bray δεν μπορούσα να μην ξεκινήσω και την νέα της σειρά The Diviners για την οποία έχω ακούσει τα καλύτερα. 

Βρισκόμαστε στο 1926 στην Νέα Υόρκη. Η Evie είναι πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας όπου από το μικρό βαρετό άλλα όμορφο Οχάιο φτάνει στην τεράστια κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη για να ζήσει με τον Θείος της. Ο Θείος της είναι ένας μεγάλος μελέτη της Απόκρυφων κειμένων και αντικειμένων γιαυτό ακριβώς τον λόγο η Evie φοβάται να ζήσει μαζί του, γιατί είναι ο μόνος που θα μπορούσε να ανακαλύψει το μυστικό της, δηλαδή ότι έχει μια υπερφυσική δύναμη που είναι και το θέμα που την φέρνει πάντα μπλεγμένη σε όχι και τόσο μικρούς μπελάδες! Όμως ένα βράδυ μια κοπέλα βρίσκετε δολοφονημένη χαρακωμένη με απόκρυφα σύμβολα και την γνωστή άγνωστη πεντάλφα στο πρόσωπο της. Τότε είναι που ο Will θα κλιθεί να βρει απαντήσεις σε αυτό το φρικιαστικό έγκλημα και η Evie θα συνειδητοποιήσει το δώρο που κρύβει μέσα της και θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση του εγκλήματος. 

Οκ, Αυτό το βιβλίο είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που περίμενα... Διαφορετικό με πολλούς καλούς τρόπους!

Αγαπώ το μυστήριο, την αγωνία και τον τρόμο και η Libba Bray έχει καταφέρει αριστοτεχνικά να συνδυάσει τον ρεαλισμό της εποχής με τα στοιχεία του τρόμου/φαντασίας-όπως ακριβώς έκανε και με τα βιβλία της Gemma Doyle και την Βικτοριανή εποχή. Η Ιστορία από μόνη της είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά όλο το ιστορικό στοιχείο προσθέτει πολλά στην ατμόσφαιρα του βιβλίου. Υπήρχαν πάρα πολλά πράγματα τα οποία δεν μπόρεσα να τα δω να έρχονται. Και ναι, κάποια από αυτά είναι λίγο περίεργα αλλά με τον τρόπο που δίνονταν ήμουν πρόθυμη να πάω μαζί τους. 

Φαίνεται πως η Libba Bray έχει κάνει πολύ μελέτη για το συγκεκριμένο βιβλίο ειδικά πάνω στην ανοικοδόμηση του συγκεκριμένου κόσμου. Έχει δημιουργήσει αποτελεσματικά την σκοτεινή, ενδιαφέρουσα και αποφασιστική ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 20. Με την διαφθορά που διέτρεχε το κάθε τομέα αλλά και τις διάφορες μυστικές ομάδες που ξεκίνησαν την πορεία τους από την συγκεκριμένη δεκαετία. Στην πραγματικότητα το βιβλίο αυτό με έκανε να αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχουν άλλα βιβλία πάνω στην δεκαετία του 20. Θα ήταν πολύ όμορφο και ενδιαφέρον! 

Η Evie τώρα είναι ένας πολύ αγαπητός γυναικείος χαρακτήρας. Είναι αναζωογονητικό να έχουμε μια YA πρωταγωνίστρια που είναι αρκετά ανιδιοτελής. Η Evie είναι μακριά από μια ηρωίδα στα πρότυπα της Mary Sue. Έχει πολλά δικά της ελαττώματα και είναι γεμάτη αυθάδεια αλλά είναι πολύ εύκολο να την συμπαθήσεις και να δεις την έξελιξη της μέσα από την ιστορία. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες ήταν επίσης πολύ καλοί. Υπήρχαν πραγματικά πάρα πολύ χαρακτήρες αλλά όλοι είχαν το δικό τους βάθος και την λεπτομέρεια. Με δικό του Backstory ο καθένας που σε έκανε να τον κατανοήσεις καλύτερα. Ο καθένας είχε έναν ρόλο να παίξει, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό αν ληφθεί υπόψη ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί χαρακτήρες. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να βρω εδώ είναι ότι μερικοί ήρωες της ιστορίας θύμιζαν υπερβολικά κάποιους χαρακτήρες από την σειρά Gemma Doyle όπως η Theta μου θύμισε Felicity ή η Μabel την Annie κτλ. Αλλά ακόμη και έτσι βρήκα τους χαρακτήρες πάρα πολύ καλά αναπτυγμένους. 

Όσο για το Ρομαντικό στοιχείο μου άρεσε πολύ! Πιο πολύ γιατί ήταν μια έκπληξη για μένα. Γιατί δεν πάει προς την πορεία που τα περισσότερα YA βιβλία περίμενες να πάνε, και αντ 'αυτού πήγε σε μια κατεύθυνση που βρήκα πιο συμπαθής και ρεαλιστική. 

Έτσι το The Diviners είναι ένα πραγματικά πολύ καλό βιβλίο που αξίζει την ανάγνωση σας. Η Libba Bray κατάφερε για ακόμη μια φορά να μην με απογοητεύσει! Ήταν ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα, πιάνοντας την όμορφη ατμόσφαιρα της εποχής του και γεμάτο ενδιαφέροντες χαρακτήρες. 

Βαθμολογία 5/5 Αστέρια! 




You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Χαίρομαι που σου άρεσε! εγώ δν το έχω διαβάσει ακόμα, αλλά ακούγεται πολύ καλο! Ειδικά επειδή είναι στη δεκαετία του 20, π μ φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πάρα πολύ καλό! Όλοι οι χαρακτήρες αν και πολλοί είχαν το δικό τους ξεχωριστώ ενδιαφέρον ενώ οι δεκαετία του '20 (Μια δεκαετία χωρίς πολύ αναγνωρισιμότητα που συνέβησαν όμως πάνω της πολλές μεγάλες αλλαγές) δίνει μια άλλη ατμόσφαιρα στο βιβλίο! Και η Libba Bray καταφέρνει να τα χειριστεί όλα αυτά περίτεχνα! Αξίζει να το διαβάσεις!

      Διαγραφή
  2. Το έχω από καιρό στο kindle, αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμη, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία της. Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε ο τίτλος και δεν είχα ιδέα για την υπόθεση, αλλά χαίρομαι που είναι καλό. Θα του ρίξω μια ματιά σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @nadiareads1
    Ήταν πάρα πολύ καλό! Αξίζει να το διαβάσεις! Και ναι πραγματικά νομίζω ότι όλοι οι ατμόσφαιρα γύρο από την δεκαετία του 20 είναι που δίνει το κάτι παραπάνω στο βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts