Το θηραμα - Andrew Fukuda

Αυγούστου 16, 2019


To θήραμα είναι το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας του Αντριου Φουκούντα και ξεκινάει ακριβώς εκεί που μας άφησε το πρώτο βιβλίο, με τους Gene, Sissy και όλοι την ομάδα να έχουν αποδράσει από τον θόλο και να βρίσκονται έξω στην άγρια φύση όπου προσπαθούν να ακολουθήσουν τις ασαφείς οδηγίες που τους έχει δώσει ο επιστήμονας. Κάθε μέρα όμως οι κυνηγοί φτάνουν όλο και πιο κοντά τους και οι πιθανότητες να τους σκοτώσουν είναι μεγάλες. Τότε κρυμμένο μέσα σε καταρράχτες και βουνά βρίσκουν ένα χωριό ανθρώπων όπου φαίνεται να ζουν ειρηνικά και με άφθονα υλικά αγαθά. Όσο όμως ζουν και συναναστρέφονται μαζί τους, τόσο καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την κοινωνία αυτήν. 

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας το είχα βρει πολύ ενδιαφέρον προς την ιδέα αλλά χωρίς να έχει καταφέρει ο συγγραφέας να την αποδώσει τόσο σωστά. Με μεγάλη μου έκπληξη βρήκα το θήραμα πάρα πολύ βελτιωμένο, ο συγγραφέας έχοντας καταλάβει προφανώς τα λάθει του, έχει προσπαθήσει να τα βελτιώσει στο μέγιστο! Σε αντίθεση με το πρώτο βιβλίο η δράση είναι καταιγιστική από το πρώτο κεφάλαιο ως το τελευταίο, ενώ η απεικόνιση των βρικολάκων σε αντίθεση με άλλα βιβλία του είδους είναι πραγματικά τρομαχτική! Τέλος ανακαλύπτουμε νέες πληροφορίες για τον κόσμο και πως φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση, που εξυπηρετούν πολύ καλά την συνέχεια της πλοκής της ιστορίας μας. 


Ο Gene μου αρέσει πολύ ως χαρακτήρας. Είναι ίσως λίγο παραπάνω σοβαρός και κρύος αλλά αυτό καταφέρνει να δώσει μια ισορροπία με τους άλλους χαρακτήρες αλλά και να μην γίνεται υπερβολικά δραματική η ιστορία. Η αλήθεια είναι πως τον συμπόνεσα πολύ με τις τύψεις που ένιωθε έχοντας αφήσει πίσω την Ashley γιατί ήταν κάτι που θα ένιωθα και εγώ η ίδια. Μετά έχουμε την Sissy που ήδη από το πρώτο βιβλίο μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον αλλά εδώ έγινε η αγαπημένη μου. Είναι πιο δυναμική και παρορμητική από τον Gene και έτσι μαζί κάνουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο. Επίσης μου άρεσε που ο συγγραφέας δεν προσπάθησε με το ζόρι να κάνει ένα ρομάτζο αλλά το έχει αφήσει να κυλήσει τόσο φυσικά και όμορφα μεταξύ τους. Τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας υπήρχαν στιγμές που με νευρίαζαν αλλά ταυτόχρονα ήταν πολύ αληθοφανής οι αντιδράσεις τους, εκτός του ότι είναι μικροί ηλικιακά σε σχέση με τους δυο πρωταγωνιστές μας, έχουν ζήσει μια ζωή κλεισμένοι μέσα στο θόλο χωρίς επαφές με άλλους ανθρώπους και με την φύση. 

Το The Prey είναι ένα πολύ άξιο sequel και αν θέλετε να διαβάσετε μια πιο ιδιαίτερη ιστορία με στοιχεία paranormal και dystopian που δεν βλέπουμε συχνά, η τριλογία του Andrew Fukuda που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις μεταίχμιο και μπορείτε να τα βρείτε και σε πολύ προσιτές τιμές είναι μια πολύ καλή λύση! 

Βαθμολογία: 4/🌟🌟🌟🌟

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts