TV SERIES UPDATE: ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ!

Φεβρουαρίου 24, 2020


Heyy! Tι κάνετε; Σήμερα επιτέλους μετά από καιρό συγκέντρωσα όλες τις σειρές που έχω δει τους τελευταίους μήνες και δεν έχουμε μιλήσει καθόλου στο Blog. Ετοιμάζω και για ταινίες (μιας και από τις γιορτές και μετά είδα πάρα πολλές). Πάμε να δούμε αναλυτικά! 

You season 2 - Netflix 
To you ήταν από τις πιο απολαυστικές σειρές που είχα δει μέσα στο 2019! H ιστορία για όσους δεν την ξέρετε ακολουθεί τον βιβλιοπώλη Joe Goldberg και την γνωριμία του με την Guinevere Beck. Όπου όχι απλά την ερωτεύεται αλλά παθαίνει εμμονή μαζί της (Ετσι ερευνά τα πάντα για την ζωή της, ψάχνει τα προφίλ της στα social media και σιγά σιγά αρχίζει να κοντρολάρει την ζωή της απόλυτα). Περίμενα με ανυπομονησία την δεύτερη σεζόν αλλά δυστυχώς -- unpopular opinion εδώ -- δεν μου έχει αρέσει σχεδόν καθόλου για την ώρα. Να φανταστείτε παιδεύομαι για την τελειώσω. Αλλά θα το κάνω που θα πάει 😋
Ενώ μου άρεσε η προσθήκη της ηθοποιού Victoria Pedretti και ο Penn Badgley παραμένει εξαιρετικός στον ρόλο αυτό η πλοκή δεν μπορεί να με κρατήσει γιατί είναι φοβερά επαναλαμβανόμενη και προβλέψιμη. Ελπίζω πράγματι στα τελευταία δυο επεισόδια να αλλάξω γνώμη!

Τhe mandalorian - Disney+
Επιτέλους είδα και την πρώτη live action σειρά που έβγαλε μέσα από την νέα του πλατφόρμα η Disney+. H οποία ανήκει στο ίδιο σύμπαν του Star Wars και διαδραματίζεται μερικά χρόνια από το Return of the Jedi. Βρισκόμαστε μετά από τη πτώση της Αυτοκρατορίας και πριν από την άφιξη του Πρώτου Τάγματος, και έχουμε στο επίκεντρο ένα μοναχικό κυνηγό επικηρυγμένων στα πιο απομακρυσμένα μέρη του γαλαξία, μακριά από τον έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας όπου βλέπουμε τις αποστολές του. 
Αν και μου πήρε χρόνο να την συνηθίσω την σειρά και να δω ότι μου αρέσει πραγματικά μιας και ο πιλότος ήταν αρκετά χλιαρός και τις παίρνει τουλάχιστον 2-3 επεισόδια για να ανέβει. Στο τέλος ένιωσα πάρα πολύ αποζημιωμένη και ανυπομονώ για την συνέχεια. Υ.Γ Παρά τα γενικά σχόλια εγώ το κατά ευχαριστήθηκα που τα επεισόδια ήταν μικρά περίπου 25 με 30 λεπτά. 

The travelers - Netflix
Ψάχνοντας για κάποια σειρά με sci-fi στοιχεία έπεσα πάνω στο Travelers. Όπου βρισκόμαστε, εκατοντάδες χρόνια στο μέλλον και σε μια εποχή όπου οι εναπομείναντες επιζώντες έχουν ανακαλύψει τον τρόπο να στέλνουν την συνείδηση πίσω στο χρόνο και στους ανθρώπους του 21ου αιώνα. Αυτοί οι ‘ταξιδιώτες’ αναλαμβάνουν τις ζωές τυχαίων ανθρώπων, ενώ την ίδια ώρα λειτουργούν σαν ομάδες που εκτελούν αποστολές με σκοπό την διάσωση της ανθρωπότητας απο ενα άσχημο μέλλον. Ταξιδιώτες είναι και οι πέντε πρωταγωνιστές μας όπου πρέπει να βγάλουν εις πέρας την αποστολή που τους έχει δοθεί. 
Η αλήθεια είναι πως είχα πολλές προσδοκίες για την συγκεκριμένη σειρά, γιατί είχα ακούσει πολύ θετικά λόγια αλλά και επειδή μου άρεσε το σενάριο που είχα διαβάσει. Ξεκινάει πράγματι δυναμικά και με ενδιαφέρον άλλα κάπου στο 4ο-5ο επεισόδιο άρχισα να βαριέμαι. Ενώ περίμενα ότι θα δούμε πολλά περισσότερα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και πως θα σώσουν το κόσμο οι ταξιδιώτες η ιστορία αναλώθηκε σε αρκετό δράμα και σε αποστολές (κάθε επεισόδιο και άλλη) που θύμιζαν ncis. Αφήστε δε που συνήθως με έπαιρνε ο ύπνος σε κάθε επεισόδιο 😴 Δεν θα συνεχίσω με την δεύτερη σεζόν. Αλλά η σειρά έχει ωραίες ερμηνείες και πιστεύω σε μεγάλο μέρος του κοινού θα αρέσουν και οι αστυνομικές αποστολές οπότε θα την πρότεινα γενικά. 

Spinning out - Netflix 
Mια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες του Netflix έρχεται δια χειρός από την Αγγλία! Η ιστορία ακολουθεί την Kat (Αγαπημένη Kaya Scodelario 💗) μια πολλά υποσχόμενη και Ολυμπιακού επιπέδου σκέιτερ όπου μετά από ένα τραυματικό ατύχημα προσπαθεί να βρει την δύναμη να επανέρθει. Ταυτόχρονα βλέπουμε και την οικογένεια της και τα προβλήματα που παρουσιάζουν η σχέση της με την αδερφή της και την απαιτητική μαμά της. 
Την είδα στην κυριολεξία μέσα σε μια μέρα! Εθιστική, νεανική, οικογενειακή σειρά που βλέπετε πάρα πολύ ευχάριστα. Θα μπορούσε όμως σε κάποιες της στιγμές να είναι λιγότερο κλισέ. Ενώ αν σας αρέσουν τα χειμωνιάτικα τοπία ή το καλλιτεχνικό πατινάζ θα σας δώσει πολύ όμορφα πλάνα και εικόνες. Για το είδος της ήταν πολύ καλή. Κρίμα που κόπηκε από το netflix (Μπορείτε πάντως να το δείτε γιατί ουσιαστικά κλείνει η πρώτη ιστορία που μας δείχνει) 

Dead to Me - Netflix 
Mια μαύρη Κωμωδία με στοιχεία δράματος που ακολουθεί την Jen μια νέα χείρα καθώς προσπαθεί να διαχειριστή την θλίψη της όταν γνωρίζει την Judy και χάρης το ελεύθερο πνεύμα της καταφέρνουν να δέσουν και να γίνουν φίλες. Η φιλιά τους αυτήν όμως θα στηριχθεί πάνω σε ένα ψέμα και εκεί θα ξεκινήσουν τα παρατράγουδα. Ωραία σειρά, που γίνεται εύκολα bringe watch βοηθαει το γεγονός οτι τα επεισόδια ειναι και μικρά. Το πρωταγωνιστικο δίδυμο έχει επίσης πολύ ωραία χημεία. Σιγουρα θα συνεχίσω και με την δεύτερη σεζόν! 

The stranger - Netflix
Mια σειρά θρίλερ/μυστηρίου όπου ακολουθεί τον Adam Price όταν μια "ξένη" του αποκαλύπτει ένα οικογενειακό μυστικό και τον οδηγεί στον να προσπαθήσει να ανακαλύψει την αλήθεια. Πολύ καλή μίνι σειρά. Από αυτές που όλοι είναι ύποπτοι και δεν ξέρεις ποιον πρέπει να εμπιστευτείς. Προς το τέλος είχα καταλάβει τι είχε συμβεί αλλά και πάλι την είδα τρομερά ευχάριστα! 

Ragnarok - Netflix
Σε μια νορβηγική πόλη που πλήττεται από τη μόλυνση και παγετώνες που λιώνουν, το τέλος του κόσμου φαίνεται να έρχεται. Όμως ένας θρύλος από ότι φαίνεται πρέπει να τα βάλει με ένα αρχαίο κακό. Περίεργη σειρά όπου παντρεύει το σήμερα με την σκανδιναβική μυθολογία και την φαντασία. Μου άρεσε πολύ που θίγει οικολογικά θέματα και μας δείχνει και το πως τα βλέπει η κοινωνία. Τα τοπία της Νορβηγίας είναι επίσης πανέμορφα, οι ηθοποιοί είναι απλά καλοί θα μπορούσα να είναι και καλύτεροι ενώ ώρες ώρες μου φαινόντουσταν κάποιες σκηνές εντελώς αστείες (Με την κακή έννοια 😏) αλλά γενικά είχε ενδιαφέρον, θα την έλεγα και αρκετά πρωτότυπη. 

Lost in Space - Netflix 
Το Lost in Space είναι το reboot της ομώνυμης σειράς του 1965, το οποίο έχει για δημιουργούς τους Matt Sazama και Burk Sharpless. Ακολουθεί την οικογένεια Robinson όπου βρίσκεται ναυαγισμένη σε έναν απόμακρο πλανήτη, έτη φωτός μακριά από τον αρχικό προορισμό τους. Εκεί προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα επικίνδυνο εξωγήινο περιβάλλον. Μαζί τους βρίσκεται και η χαρισματική αλλά μυστηριώδης Dr. Smith και ο γοητευτικός Don West. 
Ότι πιο ωραίο έχω δει τον τελευταίο καιρό! Ενώ μπήκε κατευθείαν στις αγαπημένες μου σειρές για το 2019. Το θεωρώ αρχικά πάρα πολύ αδικημένο. Δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλάει για την συγκεκριμένη σειρά ενώ στο Imdb δεν έχει πολλές ψήφους και θα περίμενα και μεγαλύτερο μέσο όρο. Από θέμα εικόνας και παραγωγής είναι εντελώς κινηματογραφικού επιπέδου και προσωπικά ότι καλύτερο έχω δει από πλευράς Netflix. Καταπληκτικά cgi, πολύ προσεγμένα όλα ενώ οι ηθοποιοί ταιριάζουν γάντι στο ρόλο τους. Εθιστική σειρά, καθαρό sci-fi, όπου βλέπετε ευχάριστα από όλοι την οικογένεια. 

Tidelands - Netflix
Άλλη μια σειρά του Netflix αυτήν την φορά από την Αυστραλία! Ακολουθεί την Cal μια πρώην φυλακισμένη καθώς γυρνάει στο ψαροχώρι της, τότε βρίσκεται ένα πτώμα στην θάλασσα που αποδεικνύει ότι ζουν σειρήνες ανάμεσα στους ανθρώπους. Μια σειρά αρκετά μέτρια που κυλάει ταυτόχρονα εύκολα, με πολύ κακιά ηθοποιία. Στην κυριολεξία με μόνο την Elsa Pataky να βλέπετε ευχάριστα (aka η γυναίκα του Chris Hemsworth) Δεν ξέρω αν θα επιστρέψω για την νέα σεζόν! 

Las chicas del cable (Cable Girls) - Netflix 
H ιστορία μας τοποθετείται στην Μαδρίτη του 1928 και εστιάζει σε τέσσερις τηλεφωνήτριες που δουλεύουν σε μία τηλεφωνική εταιρεία, το μοναδικό μέρος που παρουσιάζει εξέλιξη και μοντερνισμό για τις γυναίκες εκείνης της εποχής.
Μια σειρά που σαπουνοπερίζει αρκετά (όπως και σχεδόν όλες οι ισπανικές σειρές του Netflix) αλλά που ταυτόχρονα είναι φοβερά προσεγμένη, με υπέροχα κουστούμια, βαψίματα, κτήρια. Με ωραίους ηθοποιούς, με χιούμορ. Επίσης μου αρέσει που επικεντρώνεται σε τέσσερις γυναίκες και σε μια εποχής ορόσημο πάνω σε πολλά κινήματα. Βλέπεται πολύ ευχάριστα (το μόνο που με έχει κουράσει είναι το ερωτικό τρίγωνο που υπάρχει) και ανυπομονώ για την νέα σεζόν! 

I land - Netflix 
Δέκα άνθρωποι ξυπνούν δίχως μνήμη σ' ένα επικίνδυνο νησί, για ν' ανακαλύψουν σύντομα ότι ο κόσμος δεν είναι όπως φαίνεται. Mια ιδέα που θυμίζει λίγο από lost, λίγο από Hunger game και λίγο στημένο survivor. Ξανά ζεσταμένο φαγητό σίγουρα! Φθηνή παραγωγή, ψηφίστηκε ως η χειρότερη σειρά του Netflix και επάξια πιστεύω. Το περίεργο είναι πως κάθισα να την δω όλοι και δεν βαρέθηκα στιγμή. Έχει κάτι σαν όλα τα  trash reality που ενώ τα βλέπεις και λες - τι αηδία είναι αυτήν -- ταυτόχρονα θέλεις να συνεχίσεις να το βλέπεις. 

The Witcher - Netflix 
Η σειρά που περίμενε ο μισός πλανήτης. Βασίζεται στα βιβλία φαντασίας του Andrzej Sapkowski και το ομότιτλο παιχνίδι. Δεν θα μιλήσω πολύ γιατί πιστεύω οι περισσότεροι την έχετε δει και έχουμε κάνει και ήδη αναλυτικό review εδώ στο μπλογκ μας. Μου άρεσε πολύ (Θα ήθελα καλύτερα cgi και πιο καλή απεικόνιση στο timeline) αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένη ειδικά από τους ήρωες και τους ηθοποιούς που έχουν επίλεκτη. Βλέπετε άνετα και μέσα σε μια μέρα. Περιμένω την συνέχεια!

Mindhunter S1 - Netflix 
H σειρά ασχολείται με δύο πράκτορες του FBI εν έτει 1979, που παίρνουν συνεντεύξεις από φυλακισμένους δολοφόνους με σκοπό να λύσουν τρέχουσες υποθέσεις. Ωραία σειρά με δυνατούς χαρακτήρες και καλή πλοκή. Βασίζεται κυρίως στους διαλόγους και τις συζητήσεις, κατι που την κανει πολύ ενδιαφέρουσα, γιατι πρόκειται για σκεπτόμενους διαλόγους, όμως πιστεύω πως ταυτόχρονα μπορεί να κουράσει πολλούς. Γενικά θα την χαρακτήριζα slow burne σειρά, σοβαρή, ρεαλιστική, χωρίς δράση που χρειάζεται να είσαι εκεί για να την εκτιμήσεις πραγματικά. 

Baby - Netflix 
Πλήττοντας με την οικογένεια και τους συμμαθητές τους, δυο έφηβες από μια πλούσια συνοικία της Ρώμης γοητεύονται από τον υπόκοσμο της πόλης κι αρχίζουν να ζουν διπλή μυστηριώδη ζωή. Αρχικά η σειρά έχει ωραία οπτική (Μοντέρνα ντυσίματα, χτενίσματα που της δίνουν έναν αέρα) μετά έχει την Alice Pegani που είναι icon (άρχισα να την ακολουθώ και στο instagram και μου αρέσει πολύ αυτά που ανεβάζει) τέλος είναι ένα εφηβικό δράμα (όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο) αλλά που βλέπετε εθιστικά γρήγορα! 

BoJack Horseman S6 - Netflix 
Για όσους δεν την ξέρετε το Bojack Horseman είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες. Πρωταγωνιστής του είναι ένα ανθρωπόμορφο άλογο, ο οποίος αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα πάντα μαζί με τους φίλους του Todd και Caroline. Έντονο χιούμορ, φοβερά σατιρικό και με κάθε σεζόν καλύτερη από την προηγούμενη, είναι από τις λίγες σειρές που δεν θα πάψω να προτείνω. Έχω καθυστερήσει να δω το δεύτερο μισό της έκτης σεζόν μιας και εκεί ολοκληρώνεται η σειρά και δεν θέλω 😪

The end of the f *** ing world S2 - Netflix 
H προσωπική μου αδυναμία! Μια σειρά που αγαπώ πολύ και ολοκληρώθηκε με την δεύτερη σεζόν της. Ακολουθούμε τους James και Alyssa, δύο έφηβοι οι οποίοι το σκάνε από τα σπίτια τους και ξεκινάνε μια περιπλάνηση με σκοπό να βρουν τον αποξενωμένο πατέρα της Alyssa. Ιδιαίτερη σειρά και έντονα περίεργη, φουλ βρετανική, με μαύρο χιούμορ. Έκλεισε με το καλύτερο και πιο ταιριαστό τρόπο και χαίρομαι γιαυτό.

Love, Death & Robots - Netflix 
To Love, Death & Robots, είναι αμερικανική ενήλικη σειρά κινουμένων σχεδίων, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Netflix έχοντας 18 συνολικά επεισόδια, τα οποία σε διάρκεια είναι από 6 μέχρι 20 λεπτά. Σίγουρα δεν είναι όλα τα επεισόδια το ίδιο δυνατά άλλα το καθένα είναι τόσο διαφορετικό και ιδιαίτερο που ξεχωρίζουν με τον δικό τους τρόπο. Αρκετά υποτιμημένη σειρά (δεν έχω δει να μιλάνε πολλοί γ'αυτήν. Αλλά αν σας αρέσουν αυτό του στυλ θα την πρότεινα 100%) 

Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές - Cosmote Tv
Όταν η αστυνομία αδυνατεί να λύσει τον γρίφο των αυξανόμενων δολοφονιών ενός serial killer που «παίζει» με τις αρχές, αφήνοντας στον τόπο του εγκλήματος μια σειρά από συμβολισμούς, καλεί και πάλι τον καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη ο οποίος εντοπίζει το νήμα της διαλεύκανσης των φόνων στο μύθο των Άθλων του Θησέα. Ποιος θα πίστευε ότι η λίστα μου θα περιελάμβανε ελληνική σειρά -- και όμως! Κάπου στα τέλη καλοκαιριού είδα την ταινία Έτερος Εγώ και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα για τα Ελληνικά δεδομένα πάντα. Αν και φαινόταν ότι το μπάτζεκτ ήταν χαμηλό όλοι η εικόνα και η ιδέα ήταν εξαιρετικά άρτια. Κάπως έτσι πείστηκα να δώσω ευκαιρία και στην σειρά που βγήκε μέσω της Cosmote tv. Σαφώς ανώτερη η σειρά μιας και αναπτύσσετε η ιστορία καλύτερα αλλά και δενόμαστε με τους χαρακτήρες. Στα θετικά κρατάω το σενάριο, το οποίο έβγαζε μυστήριο και συνδύαζε πολύ ωραία την ελληνική μυθολογία και ιστορία με αποτέλεσμα η σειρά να γίνεται έντονα binge watching. Το μόνο αρνητικό που βρήκα ήταν κάποιοι διάλογοι που δεν χρειάζονταν μιας και έβγαζαν μια cringe ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. 

The Boys - Amazon Prime 
Σε ένα κόσμο που μοιάζει πολύ με τον δικό μας κυκλοφορούν άνθρωποι με υπερδυνάμεις, αρκετοί όμως από αυτούς παρακινούνται από τα καθόλου αγνά κίνητρά τους. Στον αντίποδα υπάρχει μια ομάδα απλών ανθρώπων που η δράση των υπερηρώων τους έχει στερήσει αγαπημένα τους πρόσωπα. Έτσι ξεκινάει ένα κυνηγητό που πυροδοτείται από την επιθυμία απόδοσης δικαιοσύνης και την ανάγκη εκδίκησης των ανθρώπων που έχουν πληγεί. Δεν την έχω ολοκληρώσει ακόμα αλλά μπορώ να πω ότι είναι από τις πιο πρωτότυπες και ιδιαίτερες σειρές που έχω δει τελευταία όπου σε συνδυασμό με την άρτια παραγωγή και το δυνατό καστ δένει υπέροχα και φτιάχνει ένα εξαιρετικό συνδυασμό. Ουσιαστικά βλέπουμε μια σάτιρα απέναντι στις κλασσικές ιστορίες με υπέρ ήρωες και τις ταινίες των MCU και DCEU. Την προτείνω σίγουρα! 

Locke & Key - Netflix
Η σειρά βασίζεται στα μπεστ σέλερ κόμικ  «Locke & Key»  και ακολουθεί 3 αδέρφια που, μετά τον φόνο του πατέρα τους, μετακομίζουν στο πατρικό τους και ανακαλύπτουν ότι το σπίτι έχει μαγικά κλειδιά που τους προσδίδουν διάφορες δυνάμεις και ικανότητες. Όταν όμως μία μοχθηρή, μυστική οντότητα ξυπνάει και θέλει πίσω τα κλειδιά, η περιπέτεια ξεκινάει. Είμαι στο τέταρτο επεισόδιο και η αλήθεια είναι πως δεν έχω ενθουσιαστεί για την ώρα αλλά το ίδιο έπαθα και με το κομικ μιας και ξεκινάει και εκείνο αρκετά αργά και εισαγωγικά. Για την ώρα πάντως έχει όμορφη ατμόσφαιρα και μ'αρέσει η επιλογή στο καστ. 

















You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts