Fangirl by Rainbow Rowell

Δεκεμβρίου 20, 2013


Έχοντας ακούσει τα καλύτερα για τα βιβλία της Rainbow Rowell αλλά και την ίδια. Αποφάσισα να διαβάσω το περιβόητο Fangirl το δεύτερο επιτυχημένο βιβλίο της συγγραφέας, Ένα βιβλίο γλυκό, ρομαντικό και πολύ χιουμοριστικό που με έκανε να ξεχαστώ μέσα στις σελίδες του και να το απολαύσω πραγματικά. 

H ιστορία μας, μας μιλάει για την ζωή της Cath μιας δεκαοχτάχρονης κοπέλας που είναι πρωτοετής στο κολέγιο γεμάτη άγχος για αυτό το νέο της ξεκίνημα. Μόνο δύο πράγματα την κάνουν να νιώθει σαν το σπίτι της, η δίδυμη αδελφή της Wren η οποία έχει επιλέξει να ζήσει σε άλλο κοιτώνα και η αγάπη της για τη σειρά βιβλίων φαντασίας του Simon Snow. Ενώ συγκατοικεί με την Reagan μια δυναμική νεαρή  συμφοιτήτρια της.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της περιστρέφετε γύρο από τον υπολογιστή της.
Πραγματική λάτρεις του Simon Snow γράφει fanfiction για τον ίδιο. Προτιμάει να ζει στον φανταστικό δικό της κόσμο από ότι στον πραγματικό. Η Cath δεν είναι το είδος του κοριτσιού που θέλει να βγαίνει έξω σε διαφορά μέρη για να διασκεδάσει. Μεγάλο της όνειρο να κλειδωθεί ένα ολόκληρο βράδυ σε μια βιβλιοθήκη. Αλλά η πραγματική ζωή συνεχίζει να παραβιάζει το φανταστικό κόσμο της. Εκείνη αρχίζει να γίνεται φίλη με την σκληρή αλλά φιλική συγκάτοικο της Reagan, καθώς και τον φίλος της Regan τον Levi. 

Η Cath είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς χαρακτήρες. Τόσο προσφιλής που δεν μπορείς να μην την λατρέψεις. Η Cath είναι πολύ διστακτική στο να κάνει κινήσεις στην ζωή της και πόσο μάλλον στο να γνωρίζει άτομα και να εμπιστεύεται ανθρώπους. Είναι αυτό που αποκαλούμε Geek. Μια ''σπασίκλας''. Μια πολύ έξυπνη κοπέλα που ξέρει να χειρίζεται τα πάντα πάνω στους υπολογιστές και μια πραγματική βιβλιοφάγος! Και είναι αυτό που μου άρεσε πολύ πάνω της. Γιατί μέχρι το τέλος δεν το αλλάζει αυτό. Παραμένει σταθερή στις κρίσης της. Ενώ δεν ξεχνάει ποτέ τους δικούς της ανθρώπους. Είναι πάντα δίπλα στην αδερφή της ενώ δεν σταματά ποτέ να φροντίζει τον πατέρα της. Η Αλληλεπιδρασή της με τους υπόλοιπους χαρακτήρες και ειδικά με την Reagan είναι απλά ξεκαρδιστική. 

Και τώρα πάμε σε έναν ακόμη χαρακτήρα που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία τον Levi. Θα έλεγα πως ο Levi είναι ένας από τους πιο αληθινούς χαρακτήρες που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι ούτε ο πιο sexy τύπος της πανεπιστημιούπολης, δεν είναι το καθαρά κακό παιδί ούτε ο σιωπηλός περίεργος αλλά ιπποτικός τύπος με το σεξαπίλ. Ο Levi δεν είχε σημαδεμένο παρελθόν ή τραυματική παιδική ηλικία. Αντίθετα είναι ο τύπος που θέλετε να φωνάξετε όταν σας συμβεί κάτι στο σπίτι σας, είναι ο άνθρωπος που θα θέλατε να συζητήσετε τα πάντα, να συμβουλευτείτε και τέλος είναι ο τύπος που θα θέλατε να σας γυρίσει αργά το βράδυ στο σπίτι και που θα σας κάνει να χαμογελάστε πραγματικά μετά από μια δύσκολή μέρα. 

Ειδικά για την Cath, Από ένας γνωστός της θα γίνει καλός της φίλος και στο τέλος θα μετατραπεί σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό γι'αυτήν. Ο Τρόπος που αυτοί οι δύο χαρακτήρες συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο είναι μοναδικός. Όπως και οι ίδια εξέλιξη της σχέσης τους. Μια σχέση γλυκιά, τρυφερή, φοβερά αστεία, ζεστή και συντροφική. Όλα σε ένα. 

Στο τέλος άφησα την Rainbow Rowell. Πραγματικά το μεγαλύτερο ατού του βιβλίου είναι η ίδια του η γραφή. Δεν πέφτει σε γνωστά  συγγραφικά λάθη όπως άλλοι συναδέλφοι της. Δεν δημιουργεί μια ιστορία πάνω σε υπερβολικά στοιχεία και αληθοφανές καταστάσεις αλλά έχει δημιουργήσει τους δικούς της γοητευτικούς ήρωες χωρίς να έχουν πραγματικά κάτι ξεχωριστό είναι πρόσωπα που θα μπορούσαμε να ήμαστε και εμείς οι ίδιοι, οι φίλοι μας ή η οικογένεια μας ίσως τελικά να είναι και αυτό που μας γοητεύει. Οι διάλογοι είναι τόσο καλογραμμένοι και χιουμοριστική χωρίς για ακόμη μια φορά να είναι υπερβολικοί και επιτηδευμένοι. Η γραφεί της Rainbow Rowell δίνει την δικιά της ξεχωριστεί νότα στο βιβλίο. 

Το Fangirl είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πως πρέπει να είναι τα μυθιστορήματα για τους νέους. Γιατί χρειάζεται μια ρεαλιστική ματιά στο να είσαι μια πρωτοετής στο κολέγιο με πνεύμα και χιούμορ. Δεν είναι μια ιστορία μόνο για την εύρεση ενός φίλου ή ένα συνηθισμένο ρομάντσο. Είναι μια ιστορία που διερευνά την οικογένεια και τις σύνθετες σχέσεις μεταξύ γονέων,παιδιών και αδερφών. Συνολικά το fangirl ήταν μια ευχάριστη ανάγνωση. Δεν είναι το είδος της ιστορίας που θα σας κάνει να καρδιοχτυπάτε με τις σέξι σκηνές και τις δραματικές καταστάσεις του. Αντιθέτως, είναι περισσότερο το είδος της ιστορίας που θα σας κερδίσει με την απλότητά του και τις ουσιαστικές συνομιλίες του. Ήταν το πρώτο μου βιβλίο από την Rainbow Rowell και ανυπομονώ να διαβάσω περισσότερο από το έργο της στο μέλλον! 

Αν ψάχνετε για ένα δροσιστικό αυτόνομο μυθιστόρημα που θα σας αφήσει με ένα ευτυχισμένο χαμόγελο αφού έχετε τελειώσει την ανάγνωση, το fangirl είναι το ιδανικό βιβλίο για σας!

Βαθμολογία 5/5 Αστέρια!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Ακούγεται πολύ χαριτωμένο, πραγματικά, κι αισθάνομαι ήδη μια ταύτιση με την πρωταγωνίστρια! Θα το έχω σίγουρα στα υπόψη, thanks Έλενα, δεν το είχα καν ακουστά. Φαίνεται γλυκύτατο. Αναρωτιέμαι αν ο Levi και ο Simon Snow είναι το ίδιο πρόσωπο -έτσι για να έχουμε κι ένα κλισέ, βρε παιδί μου :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς είναι ένα πάρα πολύ χαριτωμένο και γλυκό βιβλίο! Αξίζει να το διαβάσεις! Όπως λέω και πάνω δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό αλλά όταν τελειώσεις την ανάγνωση του θα έχεις ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο σου. Και αυτό το πράγμα το καταφέρνουν λίγα βιβλία... Όσο για το τελευταίο θα το ανακαλύψεις όταν το διαβάσεις ;)

      Διαγραφή
  2. Γεια σου Έλενα! Δες λίγο την παρακάτω ανάρτηση για να δεις την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις, έχει να κάνει με μια βράβευση ιστολογίων! :) http://onlyforbooklovers98.blogspot.gr/2013/12/blog.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία! Πολύ ωραία ιδέα! Ξεκινάω να το κάνω....
      Ευχαριστώ πολύ για την βράβευση και την ενημέρωση! :)

      Διαγραφή

Popular Posts