The Queen of the Tearling - Erika Johansen

Αυγούστου 31, 2015


"The future was only disasters of the past, waiting to happen anew."

Παίρνοντας στα χέρια μου το "The Queen of the Tearling" δεν ήξερα τι πραγματικά να περιμένω. Λίγο οι διχασμένες κριτικές, λίγο το ότι ο εκδότης το περιγράφει ως το γυναικείο Game of thrones με τρόμαζαν για το τι θα διαβάσω τελικά. Τελικά οι περισσότερες ανησυχίες μου αποδείχτηκαν περιττές.

Αρχικά η ιστορία μας ακολουθάει την Kelsea την μοναχοκόρη της Βασίλισσας του Tearling όπου ζει κρυμμένη σε ένα σπίτι στην εξοχή μαζί με τους θετούς της γονείς μέχρι την μέρα που η ειδική φρουρά έρχεται για να την πάρει στο Βασίλειο. Η Kelsea έχει γίνει 19χρονών και έχει έρθει η ώρα να στεφτεί αυτήν η βασίλισσα. Ακόμα και αν οι Barty και Carlin της έχουν διδάξει τα πάντα η ίδια νιώθει απροετοίμαστοι για αυτό το τεράστιο βήμα. Ανακαλύπτει σίγα σιγά πως η μητέρα της δεν ήταν μια τόσο καλή Βασίλισσα, έχει πάρει κάποιες τρομερές αποφάσεις και τώρα είναι η σειρά της Kelsea να βρει τον τρόπο να σώσει το δικό της βασίλειο και τον λαό της.

Η Johansen έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν πιστευτό κόσμο. Ενώ το ταξίδι που μας επιφυλάσσει θα είναι μακρύ. Προδότες, τρομαχτικοί δολοφόνοι, αιμοδιψείς κοράκια θα είναι λίγα από τα πράγματα που θα πρέπει να αντιμετώπιση η Kelsea. Η Tearling χρειάζεται μια αληθινή βασίλισσα και για να το καταφέρει αυτό η Kelsea θα πρέπει να παραμείνει πιστή στον εαυτό της και τα πιστεύω της.

Η γραφή γενικά ήταν σε απλά ok επίπεδα. Τίποτα κακό, τίποτα εξαιρετικό. Οι χαρακτήρες ήταν όλοι πάνω κάτω συμπαθητικοί αν και κάποιες φορές αρκετά επίπεδοι. Η Kelsea πρέπει να βρει τον δικό της δρόμο, τον τρόπο που θα πάρει τις σωστές αποφάσεις, τον τρόπο που θα εμπνεύσει πίστη. Μου άρεσε επίσης που ήταν ενθουσιώδης και γεμάτη ενεργητικότητα αν και κάποιες φορές έβγαζε έναν σνοπ χαρακτήρα που καταλάβαινα όμως από που προερχόταν. Στην συνέχεια οι περισσότεροι δευτερεύοντες χαρακτήρες ξεθωριάζουν μπροστά στο σκηνικό. Αυτοί που σου μένουν πιο χαραγμένοι είναι ο ιερέας, ο Mace και ο Pen από την φρουρά της Kelsea. Και ο Fetch που αν και δεν έχει μεγάλο ρόλο, θέλεις να μάθεις να τι είναι αυτό που πραγματικά κρύβει.

Το The Queen of the Tearling αποπνέει έναν αέρα από παλιά βιβλία φαντασίας. Και αν και χρειάζεται να ξεπεράσει ακόμα αρκετά προβληματάκια είμαι σίγουρη πως η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δυνατή.

I am Death. I come quickly, I come slowly, but I am not cheated.

Βαθμολογία: 4/5 Αστέρια!



You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts