Μια μερα τον Δεκεμβρη • Josie Silver

Δεκεμβρίου 28, 2019


Sometimes you just meet the right person at the wrong time

Μιας και διανύουμε γιορτινές μέρες αποφάσισα να διαβάσω ένα βιβλίο που εκπέμπει την ατμόσφαιρα αυτήν.  Αφού βρισκόμαστε γύρω από το φωτεινό και Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο,  με φιλιά κάτω από το χιονισμένο Big Ben, απαγορευμένους έρωτες, φιλίες αλλά και οικογενειακές στιγμές. 

Η ιστορία μας ακολουθεί την Λόρι όταν μια μέρα από το παράθυρο του λεωφορείου θα δει έναν όμορφο άνδρα. Εκεί οι ματιές τους θα συναντηθούν και ο κεραυνοβόλος έρωτας θα της χτυπήσει την πόρτα. Ωστόσο αυτός ποτέ δεν επιβιβαστεί πάνω και αυτήν δεν θα προλάβει ποτέ να αντιδράσει όσο γρήγορα θα ήθελε. Έτσι επί ένα ολόκληρο χρόνο προσπαθεί με κάθε ελπίδα να βρει το αγόρι του λεωφορείου χωρίς όμως αποτέλεσμα. 


Δεν έχει καταφέρει στιγμή να τον βγάλει από το μυαλό της, αλλά σιγά σιγά σκέφτεται ότι πρέπει να προχωρήσει με την ζωή της. Μέχρι την ημέρα που η κολλητή της Σάρα, θα της συστήσει το αγόρι που βγαίνει εδώ και λίγο καιρό. Τότε θα είναι η μοναδική στιγμή που η Λόρι θα βρει τον έρωτα της. Αλλά δυστυχώς δεν θα ανήκει πια στην ίδια αλλά στην κολλητή της. 

Στην ιστορία έχουμε δύο εναλλασσόμενες οπτικές πλευρές. Αυτήν της Λόρι αλλά και του Τζακ. Έτσι έχουμε το πλεονέκτημα να βλέπουμε τα συναισθήματα και των δύο. Η Λόρι είναι απλά αξιολάτρευτη. Δέθηκα πολύ γρήγορα με τον χαρακτήρα της και μου άρεσε πολύ η προσωπικότητα, το χιούμορ και η σπιρτάδα της. Αγαπάει πάρα πολύ την φίλη της Σάρα και θέλει να την βλέπει μόνο ευτυχισμένη. Έτσι αποφασίζει να μην πει κουβέντα και να αφήσει τα συναισθήματα της για τον Τζακ μακρυά. 

Ο Τζακ από την άλλη ήταν ένας πάρα πολύ περίπλοκος χαρακτήρας. Θα έλεγα ότι στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου φερόταν σαν βλάκας 🙊 Αλλά σταδιακά άρχισα να αλλάζω γνώμη. Ειδικά όταν βρισκόταν γύρω από την Λόρι έβγαζε κάτι πολύ πιο γλυκό και τρυφερό που με κέρδισε. 


Η ιστορία χωρίζεται σε χρονολογική σειρά και διανύουμε 10 ολόκληρα χρόνια.
Κάτι επίσης που βρήκα εξαιρετικά έξυπνο είναι πως η συγγραφέας στην αρχή κάθε κεφαλαίου μας δίνει τους στόχους της Λόρι για κάθε χρονιά που διανύουμε και έτσι βλέπουμε και εμείς τι έχει καταφέρει ή ακόμα και τι έχει αλλάξει μέσα της. Γενικά η Josie Silver έχει δώσει ένα εξαιρετικό σύνολο γραφής και συναισθημάτων, και μιας και ήταν μονάχα το πρώτο της βιβλίο, της αξίζουν συγχαρητήρια. 

Σαν σύνολο μου θύμισε πολύ έναν συνδιασμό της ταινίας Love Actually και του βιβλίου Love, Rosie. Μου άρεσε που δεν είχαμε ως επίκεντρο μόνο το ρομαντικό στοιχείο αλλά και την φιλία, την οικογένεια όπως και το συναισθηματικό και ψυχολογικό ψυχογράφημα της πρωταγωνίστριας. Το τέλος το βρήκα αρκετά προβλέψιμο και κλισέ αλλά πάνω κάτω αυτό το περιμένεις από την αρχή. Η αλήθεια είναι πως δεν θα με πείραζε μια διαφορετική εκδοχή αλλά η ρομαντική καρδιά μου το απόλαυσε. 

Το "Μια μέρα τον Δεκέμβρη" ήταν μια γλυκιά, τρυφερή και ρομαντική ιστορία που ακόμα και αν δεν πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά (σαν εμένα!) θα σε κάνει να την νιώσεις πραγματική και οικεία. Με χαρακτήρες αληθινούς και ανθρώπινους που κάνουν λάθη, πονάνε, μετανιώνουν αλλά δεν ξεχνάνε τι σημαίνει αγάπη και φιλιά! 


➡️ Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος! 




You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts