To φαινομενο House of Cards!

Απριλίου 01, 2015



Το House of Cards είναι η πρώτη original σειρά του Netflix.  Αποτελείται από 13 επεισόδια και τρεις σεζόν ενώ ανανεώθηκε και για 4η που θα παιχτεί μέσα στο 2016. Βασίζεται στην ομότιτλοι Mini σειρά του BBC που έκανε πρεμιέρα το 1990. 


Ένα πολιτικό θρίλερ που ακολουθεί τον αδίστακτο γερουσιαστή Francis Underwood (Kevin Spacey) και τη φιλόδοξη γυναίκα του Claire (Robin Wright) που δε θα σταματήσει σε τιποτα μέχρι να κατακτήσει τα πάντα.

Με κινηματογραφική εικόνα και cast το House of Cards καταφέρνει να σε συνεπάρει από τα πρώτα 5 λεπτά. Με χρώματα σε γκρίζες, καφέ και μπλε οβάλ αποχρώσεις καταφέρνει να σε βάλει στην σκοτεινή ατμόσφαιρα του και να αισθανθείς βαθύτερα την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων του. 


Ο Kevin Spacey στο ρόλο του πρωταγωνιστή συνεπαίρνει τον τηλεθεατή με μια του μόνο ματιά. Ένας τρομαχτικός αντιήρωας γεμάτος φιλοδοξίες και πάθη, σκοτεινός ακόμα και σατανικός λατρεύεις να τον βλέπεις να κατασπαράζει με το πολιτικό του παιχνίδι όποιον βρεθεί μπροστά στο δρόμο του. 

''I must not lose my resolve. I will march forward even if I have to do so alone.''


Η Robin Wright από την άλλη ίσως στην καλύτερη της ερμηνεία κρατάει τον κόντρα ρόλο! Εξίσου αδίστακτη αλλά με μια παγερή ειλικρίνεια, ένας απίστευτα σοβαρός και λιγομίλητος χαρακτήρας που σε γοητεύει μόνο με τις κινήσεις του. 

''Give him your heart. Cut it out and put it in his fucking hands''

Ένα μεγάλο ατού της σειράς είναι αυτό το τηλεοπτικό ζευγάρι. Το πάντρεμα της τόσο διαφορετικής αφηγήσεις και εικόνας που βλέπουμε από αυτούς τους δύο χαρακτήρες δίνει μια άλλη νότα στα δρώμενα της σειράς! 

Με ένα καταπληκτικό σενάριο, cast, εξελίξεις, διαλόγους αλλά και μονολόγους που θα σας μείνουν αξέχαστους, απροσδόκητες εξελίξεις που θα σας εθίσουν, ίντριγκα και πολιτικά παιχνίδια το House of Cards καταφέρνει να κάνει την διαφορά! 





You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts