ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΝΑΤΟΛΗ • PIERCE BROWN

Ιανουαρίου 31, 2019


Είμαι ο Θεριστής και ο θάνατος είναι η σκιά μου.

Η κόκκινη Ανατολή μας εισάγει στον κόσμο του Ντάροου ενώς δεκαεξάχρονου ανθρακωρύχου στα έγκατα του Άρη. Η γη δεν είναι ο μόνος κατοικήσιμος πλανήτης αφού η ανθρωπότητα εχει επεκταθεί σχεδόν παντού. Η χρυσή είναι αυτοί που κυβερνάν τον κόσμο ενώ ο Ντάροου ανήκει στους κόκκινους μια κατώτερη φατρία. Αυτό δεν τον ενοχλεί τον πρωταγωνιστή μας έχει μια δουλειά που είναι πολύ καλός σε αυτήν, μια υπέροχη γυναίκα την Ηώ και την οικογένεια του δίπλα του. Πιστεύουν πως βρίσκονται εκεί για το καλό της ανθρωπότητας ότι παλεύουν καθημερινά κάτω από τα έγκατα της γης για να κάνουν τον Άρη βιώσιμο για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Όμως η ζωή του Ντάροου συνθλίβεται μετά από ένα γεγονός που θα του αλλάξει όλοι του την ζωή ενώ οι γιοί του Άρη έχουν ένα ανώτερο σκοπό για τον ίδιο! 


Δεν θα πω ψέματα ξεκινώντας το βιβλίο ένιωσα πάρα πολύ μπερδεμένη. Ήταν πολλές οι πληροφορίες και χρειαζόμουν χρόνο να της αφομοιώσω και να μπω στο πνεύμα και τον κόσμο που έχει χτίσει ο Pierce Brown. Ευτυχώς ο συγγραφέας μας δίνει αυτήν την δυνατότητα. Πολύ λένε ότι το red rising είναι μια διασταύρωση των Hunger Game και Divergent. Αν θεωρείται ότι μια από αυτές τις σειρές είναι η καλύτερη του είδους τότε περιμένετε το Red rising να σας ανατινάξει το μυαλό! 

Ένα βιβλίο γεμάτο πολιτικούς χειρισμούς, μάχες, ανατροπές και αγωνία που σου κόβει την ανάσα. Μας δείχνει το πως η κοινωνία όσα χρόνια και αν περάσουν δεν αλλάζει παραμένει άδικη και σκληρή. Ακόμα το πως οι κυβερνήσεις χειραγωγούν την μάζα και τις παραμυθιάζουν με το πιο έξυπνο τρόπο. Με τον Pierce brown να έχει φτιάξει ένα φαινόμενο δυστοπικού sci-fi με χιλιάδες κοινωνικές προεκτάσεις! 


Ο Ντάροου αχ ο Ντάροου δεν θα πω ψέματα στην αρχή του βιβλίου με τσάτισε λίγο γιατί τον ήθελα πιο διορατικό. Με περισσότερα κίνητρα, ελπίδες και ιδέες. Αλλά ευτυχώς δεν το έγραψα εγω το βιβλίο γιατί ο συγγραφέας καταφέρνει να τον αναπτύξει τόσο όμορφα και ομαλά και να με κάνει να τον αγαπήσω αφάνταστα! Άλλοι χαρακτήρες που μ'άρεσαν πολύ ήταν ο Σέβρο, η Mαστανγκ και ο Ροκ! 

Υπέροχα συναρπαστικό η Κόκκινη Ανατολή είναι μόνο η αρχή του τι μας περιμένει στην συνέχεια της τριλογίας. Με έκανε να ξανά ενθουσιαστώ με το είδος αυτό και να πιστεύω πως θα γίνει μια από τις αγαπημένες μου σειρές! Πραγματικά διαβάστε το δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε! 

“Love and war are two different battlefields.”

Βαθμολογία: 5/5 💓💓💓💓💓







You Might Also Like

3 σχόλια

Popular Posts