TO ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΑ - JESSICA SORENSEN

Ιανουαρίου 28, 2019


When it all comes down to it, it's just me and her against the world. Always has been.”

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας είναι η Έλα Μέι που οχτώ μήνες πριν εγκατέλειψε την παλιά ζωή της και έφυγε για το Λας Βέγκας να σπουδάσει προσπαθώντας να ξεχάσει όλους τους δαίμονες που την βασάνιζαν. Το καλοκαίρι όμως έφτασε και η επιστροφή στο πατρικό της είναι αναπόφευκτη. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει έτσι τον αλκοολικό πατέρα της, τις σκληρές αναμνήσεις του σπιτιού αλλά και τον Μίσα τον κολλητό της φίλο. 

Η Έλα και ο Μίσα είναι γείτονες και φίλοι από πάντα. Μοιράζονταν μια ζωή τα μυστικά, τα όνειρα τις σκανταλιές και τις αταξίες τους. Έχουν κοινά βιώματα αφού πέρασαν δύσκολα παιδικά χρόνια με την Έλα να έχει μια διαταραγμένη μητέρα και ο Μίσα να έχει ζήσει την εγκατάλειψη του πατέρα σου σε πολύ τρυφερή ηλικία και όλα κυλάνε καλά μέχρι το βροχερό εκείνο βράδυ που μέσα σε όλα τα τραγικά γεγονότα η σχέση τους πάει παρακάτω σε κάτι περισσότερο απο μια απλή φιλία.

 

O Mίσα δεν έπαψε στιγμή να την αγαπάει και να ψάχνει να την βρει. Και όταν ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του και την βλέπει ξανά πίσω αποφασίζει να την κάνει να ξανά νιώσει ότι ένιωσα εκείνο το βράδυ στην γέφυρα και να την βοηθήσει να ξεπεράσει τα τραύματα του παρελθόντος. Είναι πολύ όμορφο το πως η συγγραφέας μας εξιστορεί την ιστορία και την φιλία τους μέσα στο χρόνο. Απο τις πρώτες τους αταξίες ως παιδιά και στην συνέχεια ως έφηβη, στο πόσο νοιάζονταν και προστάτευαν ο ένας τον άλλον, στα τα πρώτα τους σκιρτήματα που δεν ήθελαν να παραδεχτούν. Μέχρι το σήμερα που ακομα συμπληρώνουν πλήρως ο ένας τον άλλον!


Και όσο και αν η Έλα προσπαθεί να αρνηθεί αυτά τα αισθήματα τόσο τα γεγονότα της αποδεικνύουν το αντίθετο. Μ'αρεσαν πολύ σαν χαρακτήρες η Έλα και ο Μίσα είχαν κάτι πολύ ρεαλιστικό και ανθρώπινο σε σχέση με άλλα βιβλία του είδους αυτού. Ήταν σαν να παρακολουθούσα μπροστά μου μια αληθινή ιστορία να διαδραματίζεται. Επίσης έχω πολύ ενδιαφέρον να δω και την ιστορία της Λίλας με του Ίθαν! 
Αν και το βιβλίο είχε εξαιρετικό κλείσιμο και έναν πολύ όμορφο επίλογο. Η αλήθεια ειναι πως δεν χρειαζόταν συνέχεια θέλω να δω και άλλες ιστορίες απο τους ήρωες μας! Ελπίζω η συνέχεια να είναι εξίσου καλή!

“Just because it's broken doesn't mean it loses its importance. And I figured I'd give it to you one day when you realized it was okay to make mistakes.”

Βαθμολογία: 4/5 💓💓💓💓

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts