Το πεπρωμενο - Lorraine Heath

Απριλίου 19, 2020


Από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Elxis η νέα σειρά βιβλίων της Lorraine Heath ήταν ήδη πολύ υψηλά στην λίστα προτεραιοτήτων μου, λίγο το πανέμορφο εξώφυλλο, λίγο ο μυστηριώδης τίτλος δεν μου άφηνε περιθώρια να μην μαγευτώ. Σε αντίθεση με τις περισσότερες σειρές του είδους αυτήν την φορά δεν βρισκόμαστε στην Αγγλία-Σκωτία, δεν έχουμε να κάνουμε με αριστοκράτες ή ευγενής ιππότες, αλλά ταξιδεύουμε στον απέναντι ωκεανό και πάμε στην νεοσύστατη Αμερική και την λήξη του Εμφυλίου πολέμου τους. 

Η Αμίλια Κάρσον είναι μια νύφη κατά παραγγελία έτσι ταξιδεύει από την Τζόρτζια στο Τέξας για να παντρευτεί τον Ντάλας Λι. Δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ αλλά ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για να ξεχάσει όσα έζησε κατά την διάρκεια του πολέμου. Ο Ντάλας θα την συνοδέψει από το Φορτ Γουόρθ στην γη του, αλλά ο ίδιος τραυματίζεται λίγες μέρες νωρίτερα και έτσι στέλνει τον έμπιστο αδερφό του Χιούστον Λι. 


Ο Χιούστον έχει παντού πάνω του τα σημάδια του πολέμου και ψυχολογικά και σωματικά, το μισό του πρόσωπο έχει παραμορφωθεί, έτσι ζει μια ζωή στην σκιά καλύπτοντας τα σημάδια του, με τα ρούχα και το καπέλο του. Καθόλου ομιλητικός και αρκετά αδέξιος στις συναναστροφές του η αρχική συνάντηση με την Αμίλια είναι αρκετά δύσκολη. Όμως το ταξίδι θα τους κάνει και τους δυο να ανοιχτούν ενώ οι περιπέτειες που θα περάσουν μαζί δεν θα είναι λίγες. 'Ετσι μια φιλία και ένας κρυφός έρωτας αρχίζει να γεννιέται. 

Η Αμίλια ήταν μια από τις πιο αξιαγάπητες πρωταγωνίστριες που έχω διαβάσει. Όμορφη, τολμηρή αλλά πάντα γλυκιά και ευγενική είναι δύσκολο να μην την αγαπήσεις. Αποδέχεται τον Χιούστον από την αρχή και δέχεται και τις καλές και τις κακές πλευρές του. Του μαθαίνει να βλέπει την ζωή με διαφορετική ματιά, με αισιοδοξία και να ονειρεύεται. 

Ο Χιούστον από την άλλη είναι ένας πιο δύσκολος χαρακτήρας αλλά εξίσου αγαπητός. Μετά από μια έκρηξη κατά την διάρκεια του πολέμου μόλις στα δεκαπέντε του, χάνει το μισό του πρόσωπο. Κάτι που αναπόφευκτα τον κάνει να κλειστεί μέσα του και να ανεβάσει μεγάλους τοίχους γύρω του. Δυστυχισμένος και βαθιά θλιμμένος είναι σαν η ζωή να του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία για να ευτυχίσει. 


Το βιβλίο ήταν τόσο διαφορετικό μιας και από τα κατά πράσινα εύφορα εδάφη της Αγγλίας με την αριστοκρατία της, πάμε στην άγρια δύση και τα έρημα τοπία του Τέξας, με την φτώχια και τα σημάδια του πολέμου παντού γύρω. Σε επικίνδυνα μέρη, με κλέφτες και καομπόιδες, όπου οι γυναίκες δεν σκέφτονται καν να πατήσουν, αλλά κάπως έτσι η Αμερικανική νότια προφορά σιγοντάρει πλέον επικίνδυνα την γοητευτική Αγγλική. Ενώ τα απέραντα τοπία και άνθρωποι με όνειρα να φτιάξουν οικογένεια και πολιτείες γεμάτες κόσμο δίνουν μια ελπίδα και ομορφιά μέσα στο καυτό έρημο ήλιο. 

Η πλοκή θυμίζει μια Τεξανή παραλλαγή της πεντάμορφης και του τέρας μιας και η Lorraine Heath έχει καταφέρει να πάρει την δομή του κλασσικού παραμυθιού και να την κάνει δική της. Μια ιστορία ιδιαίτερα τρυφερή και ρομαντική με την συγγραφέα να δίνει μια νότα αισθησιασμού σε όλες τις σελίδες της. Το πεπρωμένο είναι από τα βιβλία που θα τα σκέφτομαι και θα αναζητώ ξανά και ξανά να διαβάσω. Φυσικά τα άλλα δύο αδέλφια, ο Ντάνιελ και ο Όστιν (τον οποίο λάτρεψα), μας περιμένουν στα επόμενα βιβλία της σειράς και δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο ανυπομονώ. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΕΙΣ:








You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts