ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΔΥΝΑΤΑ - JUDITH MCNAUGHT

Ιουλίου 22, 2019


Βρισκόμαστε στην Σκωτία του 1497 η Τζένιφερ Μέρικ η πρωτότοκη κόρη μιας απο τις σημαντικότερες φατριές της χώρας της, είναι κλεισμένη σε ένα μοναστήρι λόγο του απείθαρχου χαρακτήρα της. Ο δούκας του Κλέιμορ Ρόις Ουεστμόρλαντ, γνωστός και με το προσωνύμιο Λύκος, είναι ο φόβος και ο τρόμος για τους Σκωτσέζους. Ένας ζωντανός θρύλος δεν έχει χάσει ποτέ του μάχη ενώ παντού μιλάνε για την σκληρότητα και την απανθρωπιά του. 


"Είσαι τρελός" είπε με το στήθος της να ανεβοκατεβαίνει "Και είσαι ο διάβολος"
"Και εσύ αγαπητή μου" είπε ο Ρόις "Είσαι μια σκύλα!" 
Στράφηκε στον έκπληκτο μοναχό και του ανήγγειλε χωρίς δισταγμό 
"Η κυρία και εγώ επιθυμούμε να παντρευτούμε."

Οταν ο στρατός του Ροις αρπάξουν και κρατήσουν ως ομήρους την Τζένιφερ και την αδερφή της ως πλεονέκτημα για τον πόλεμο με τον πατέρα τους αυτές θα έρθουν αντιμέτωπες με τον πραγματικό Ρόις και θα βάλουν κάτω την σκωτσέζικη σπιρτάδα τους για να μπορέσουν να αποδράσουν.

Πιστή στα έθιμα και τις αντιλήψεις της εποχής εκείνης όπου οι γυναίκες πολλές φορές μεταχειρίζονταν σαν ζώα, το πατριαρχικό καθεστώς μέσα στις οικογένειες υπήρχε παντού και η θρησκεία και ο Πάπας έπαιζαν τεράστιο ρόλο στην ζωή των κατοίκων αλλά και του κράτους η McNaught έχει καταφέρει να δώσει μια φρεσκάδα τωρινή και μια ηρωίδα άξια θαυμασμού. 


Ο σκληροτράχηλος Άγγλος στρατιώτης και η δυναμική Σκωτσέζα κοκκινομάλλα βρίσκονται ανάμεσα σε δυο χώρες που μισούνται θανάσιμα. Και έτσι ακριβώς θα ξεκινήσει και η σχέση τους με μίσος και απέχθεια. Όσο περνάει ο καιρός αρχίζουν όμως να βλέπουν και άλλα πράγματα η Τζένι δεν βρίσκει τον Ρόις τρομαχτικό όπως τις ιστορίες που λένε στην πατρίδα της. Βλέπει ένα ευφυή πολεμιστή που ξέρει να φροντίζει τους άνδρες του, γεμάτο χιούμορ και αυτοπεποίθηση. Ο Ρόις αρχίζει να βλέπει στο πρόσωπο της Τζένιφερ μια όμορφη νεαρή γεμάτη πάθος και ένα τσαγανό που ξεπερνάει όλους τους άνδρες που έχει έρθει αντιμέτωπος ως τώρα. Με αποτέλεσμα να κερδίσει το πλήρες σεβασμό του. Και κάπου εκεί αρχίζει να γεννιέται ένας έρωτας που είτε θα καταστρέψει εντελώς αυτές τις δυο οικογένειες είτε θα ενώσει τους δυο αυτούς λαούς. 


Αγάπησα και τους δυο χαρακτήρες. Δεν είναι τέλειοι αλλά είναι πραγματικοί άνθρωποι με τα ελαττώματα τους που ζουν σε μια δύσκολη εποχή και προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Ενώ η χημεία και το πάθος ξεχειλίζει κάθε φορά που βρίσκονται μαζί. Ο επίλογος ήταν πραγματικά πολύ όμορφα γραμμένος γενικά η Mcnaught με εξέπληξε πάρα πολύ θετικά με την γραφή της! Από την αρχή του βιβλίου υπάρχει ένας έντονος ρυθμός και η αγωνία μένει μέχρι και την τελευταία σελίδα. Κάτι που παρά τις 500 σελίδες του βιβλίου σε κάνει να το διαβάζεις πάρα πολύ γρήγορα και ευχάριστα! Υ.Γ Ανυπομονώ να δω τις ιστορίες από τους επόμενους ήρωες μας! 

Βαθμολογία: 4/5


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts