JUNE WRAP UP - JULY TBR!

Ιουλίου 01, 2019

Καλό μήνα σε όλους 🌸 Έχουμε μπει πια για τα καλά στα μέσα του καλοκαιριού πολλοί τώρα γυρνάτε στις πόλης σας άλλοι φεύγετε για διακοπές το σίγουρο είναι πως κάποιο βιβλίο θα σας συντροφεύει!
Ο Ιούνιος για εμένα ήταν ένας μήνας αρκετά μέτριος αναγνωστικά χωρίς να με ενθουσιάσουν πολλά βιβλία. Ίσως φταίει το ότι με τις ζέστες και την θερμοκρασία στα ύψη σκέφτομαι πιο πολύ τα μπάνια και τις απογευματινές βόλτες παρά την ανάγνωση. Παρόλα αυτά διάβασα 7 βιβλία και 1 Graphic Novel. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά. 

Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο - Αντώνης Τουμανίδης
H αληθινή ιστορία του Πινόκιο είναι ένα σκοτεινό παραμυθι για το δεσμό ανάμεσα σε έναν πατέρα και το γιο του, η ιστορία μιας μαριονέτας η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ένα αληθινό αγόρι.... 
Τα βιβλία του Αντώνη Τουμανίδη τα βλέπω να κυκλοφορούν πολύ τελευταία και πέφτοντας πάνω στο συγκεκριμένο δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην το διαβάσω. Ήταν πολύ ευκολοδιάβαστο, με γρήγορο ρυθμό και σίγουρα δεν θα βλέπω τις μαριονέτες με το ίδιο μάτι... Αλλά ήταν ελλιπές. Με έκανε να ανυπομονώ να δω πάρα πολύ την ταινία που είναι να βγει αλλα το βιβλίο ήταν κυρίως ένα σενάριο και όχι ένα μυθιστόρημα. Ήθελα να δω βάθος στους χαρακτήρες να δεθω μαζί τους και με την τρομαχτική ιστορία τους κάτι που δεν συμβαίνει επ'ουδενί... Σίγουρα θέλω να διαβάσω και άλλα του συγγραφέα γιατί φαίνεται να έχει έξυπνες ιδέες και ανάλαφρη γραφή  που σε συνδυασμό γίνεται εθιστικό! 
3.5/🌟

There's Someone Inside Your House - Stephanie Perkins
Η Makani Young πίστευε ότι έχει αφήσει το σκοτεινό της παρελθόν πίσω στην Χαβάη. Αφου έχει μετακομίσει με την γιαγιά της μακρυά σε μια διαφορετική Αμερικάνικη πολιτεία έχει κάνει νέους φίλους και αρχίζει να ερωτεύεται τον Ollie το παρελθόν της δεν είναι τελικά και τόσο μακρυά. Μια σειρά απο ανατριχιαστικές δολοφονίες στο σχολείο του Osberne Hugh θα φέρουν αντιμέτωπη την Makari με το πιο σκοτεινό της μυστικό. 
Διαβάζοντας το οπισθόφυλλο βρήκα την ιστορία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και αν και στο GR η βαθμολογία του ήταν αρκετά χαμηλή αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία. Τελικά το goodreads μου χαμογέλασε πονηρά λέγοντας μου να το ακούω πιο συχνά 😒😅 Υποτίθεται το βιβλίο είναι θρίλερ μυστηρίου αλλά ποτέ δεν σου δημιουργεί αγωνία για τον δολοφόνο (Τον όποιο μαθαίνουμε κιολας απο τα πρώτα σχεδόν κεφάλαια) η συγγραφέας αναλώνεται πιο πολύ στο πως θα τα φτιάξουν η Makani και ο Ollie παρά στην ίδια την υπόθεση. Θα το παρατούσα αλλά ηθελα να δω τι άλλο έχει σκοπό να μας πει ως το τέλος (Spoil:ΤΙΠΟΤΑ!) Θα μπορούσε πάντως άνετα να γίνει μια καλούτσικι σειρά του CW. 
1.5/🌟

Boy Meets Boy - David Levithan
O Paul πηγαίνει σε ένα ιδανικό σχολείο που ο καθένας μπορεί να είναι ελεύθερος με τον εαυτό του και τα συναισθήματα που νιώθει. Δεν χρειάζεται να φοβάται αν είναι γκέι, τρανσέξουαλ, drag queen, στρέιτ, μπαισεξουαλ, όλοι έχουν θέση και ανήκουν εκεί. Φυσικά όμως όλα δεν είναι τόσο ουτοπικά οι περισσότεροι γονείς δεν το δέχονται ειδικά του Tony που του απαγορεύουν να κάνει παρέα με τον φίλο του τον Paul επειδή είναι ομοφυλόφιλος.
Ο Ιούνιος είναι ο μήνας αφιερωμένος στο Pride δηλαδή στην Lgbtq κοινότητα. Οπότε τι καλύτερο από το να διαβάσεις κάποιο βιβλίο που εμπεριέχει αυτά τα στοιχεία μεσα. Ήταν ομορφα γραμμένο σημείωσα πάρα πολλά στιχάκια αλλά μου φάνηκε κάπως ελλιπή και μικρό σε έκταση για να δεθώ πιο βαθιά με τους χαρακτήρες και την ιστορία τους. Ουσιαστικά έχουμε μια ιστορία αγάπης και το πως πρέπει οι άνθρωποι της Lgbtq κοινότητας να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ίσα δικαιώματα στην κοινωνία μας. To προτείνω σίγουρα για μια πρώτη επαφή με το είδος. 
3/🌟

Οι δύο όψεις ενός εγκλήματος - Agatha Christie
Η έκτη κατά σειρά υπόθεση της Miss Marple ξεκινά όταν επισκέπτεται μια αγαπημένη της φίλη την Ruth και της μιλά για την ανησυχία της για την αδελφή της που ζει στο Λονδίνο. Δεν έχει κάποιο στοιχείο για όλα αυτά μόνο το ένστικτό της που της λέει πως κάτι δεν πάει καλά. Έτσι παρακαλάει την έξυπνη Miss Marple να την βοηθήσει. Και η λύση ενός μυστηρίου ξεκινάει! 
Ευκολοδιάβαστο, ρέει πολύ εύκολα όπως και όλα τα βιβλία της Agatha Christie, δεν μου φάνηκε όμως τόσο δυνατό όσο άλλα της κυρίως στο μυστήριο και την υπόθεση. Μου έλειπε η σπιρτάδα και το σκηνικό γύρω από τις φυλακές ανηλίκων ενώ ακούγεται ενδιαφέρον ήταν αρκετά βαρετό! 
3/🌟

Ο κύριος Μερσέντες - Stephen King
To βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός ψυχοπαθητικού δολοφόνου που οδηγεί μια Mercedes πάνω σε πλήθος κόσμου με αποτέλεσμα να σκοτώνονται θανάσιμα πολλοί απο αυτούς! Ο Μπιλ Χότζες ένας συνταξιοδοτούμενος πια αστυνομικός δέχεται ένα γράμμα απο τον ίδιο τον δολοφόνο και έτσι αποφασίζει να ανακαλύψει ποιος είναι.
Η αλήθεια είναι πως ήθελα να μου αρέσει πιο πολύ αυτό το βιβλίο! Ίσως έφταιγε πως δεν έχω συνηθίσει να διαβάζω καθαρό αστυνομικό ανάγνωσμα απο τον Stephen King. Eίχε γρήγορο και σταθερό ρυθμό αλλά βρήκα κάπως προβλέψιμο το τέλος, την ιστορία να αναλώνεται σε πολλά κλισέ αλλά και τον χαρακτήρα του Μπιλ Χότζες αρκετά βαρετό σε αντίθεση με τον δολοφόνο που έχει πολύ ενδιαφέρον. 
3/🌟

Έμμα - Τζέιν Όστιν 
Η Έμμα Γούντχαουζ, φαίνεται να τα έχει όλα, έναν αξιαγάπητο πατέρα για τον οποίο νοιάζεται, φίλους και ένα σπιτικό. Αλλά η Έμμα έχει μία τρομερή συνήθεια, το προξενιό. Δεν μπορεί ν'αντισταθεί να βρίσκει ταίρια στους γνωστούς της, προκαλώντας όμως αναστατώσεις και κυρίως παραμελώντας τα δικά της αισθήματα.
Δεύτερη φορά που διαβάζω το Έμμα της Jane Austen και το λάτρεψα όσο και την πρώτη! Mαζί με το Περηφάνια και προκατάληψη τα δυο αγαπημένα μου! Σε πολλούς δεν αρέσει η Έμμα αφού είναι ίσως η πιο διαφορετική ηρωίδα της Austen. Αρκετά άμυαλη, έξω καρδιά, πειραχτήρι αλλά για εμένα αντίθετα, αυτοί ακριβώς είναι οι λόγοι που την αγαπώ όπως και το πόσο πιο χιουμοριστικό και φωτεινό ειναι το συγκεκριμένο βιβλίο σε σχέση με άλλα εκείνης της εποχής. Επίσης υπάρχει ο αγαπημένος μου Mr. Knightley 😍
5/🌟

Αιώνια Μάχη - Μαρία Βρυσανάκη 
H Mέγκαν Φορμπς κινδυνεύει με φυλάκιση αφού παρενέβη τους κανόνες της Ακαδημίας του Κορβίνιους στην προσπάθεια της να φύγει μακρυά, προκειμένου να γλυτώσει την αναμόρφωση δέχεται όλους τους όρους που της επιβάλουν. Ξεκινώντας από την αρχή, εκπαιδεύεται μαζί με όλους τους στρατιώτες Ρεμόρ, με σκοπό να εξοντώσει το ανθρώπινο είδος στον επικείμενο τέταρτο παγκόσμιο πόλεμο. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με πολλά και θα μάθει να πιστεύει στον εαυτό της και τους νέους της φίλους. 
Ξεκινώντας περίμενα ότι θα διαβάσω κάποιο short story πάνω στην κεντρική ιδέα των βιβλίων. Αλλά αυτό ήταν ολόκληρο βιβλίο με αρχή, μέση και τέλος! Αγάπησα τους χαρακτήρες, άλλους περισσότερο άλλους λιγότερο (γκουφ γκουφ Νάταλι 😁) και ανυπομονώ μέσα στον Ιούνιο να ξεκινήσω το Αναμέτρηση που περιμένει στα ράφια μου. Υ.Γ Την Αιώνια Μάχη μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εδω!)
4/🌟

Goldie Vance Vol. 1 - Hope Larson
H Goldie ζει στην Φλόριντα μαζί με τον πατέρα της όπου διευθύνει ένα μεγάλο ξενοδοχείο. Ονειρο της να γίνει κάποια στιγμή η ντετέκτιβ του ξενοδοχείου αυτού. Όταν ο Walter o σημερινός ντετέκτιβ συναντά μια υπόθεση που δεν μπορεί να λύσει οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις και τα μυαλά τους για να εξιχνιάσουν το μυστήριο! 
Πολύ ευκολοδιάβαστο, ανάλαφρο, γλυκό με πολύ έντονο χιούμορ. Η αλήθεια είναι πως τα μαγευτικά σκίτσα μου τραβούσαν πιο πολύ το ενδιαφέρον απο την ίδια την υπόθεση. Σίγουρα ότι πρέπει για την καλοκαιρινή περίοδο! 
3.7/🌟





Το άστρο της Αυγής - Pierce Brown

Η αναμέτρηση - Maria Vrisanaki

Xελώνες στο άπειρο - John Green

H φωνή του Τοξότη - Mia Sheridan 

Και ότι άλλο προκύψει ανάλογα με την διάθεση 😊










You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts