BOOKTUBERS ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ!

Ιουνίου 25, 2019


Το booktube είναι η κοινότητα στο youtube που ασχολείται με τα βιβλία. Ως λάτρεις και η ίδια δεν γινόταν να μην παρακολουθώ τα δημιουργικά αυτά βιντεάκια και να μην ξεχωρίζω κάποιους από αυτούς. Η πρώτη μου επαφή ηταν με την Katytastic πριν περίπου 7 χρόνια και εκεί ήρθε  η μεγάλη αγάπη για όλο αυτό. Στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι όπως η γλυκιά Κassidy Voinche, η φοβερά αστεία Christine από το polandbananasBOOKS, η ξεχωριστή readbyzoe, η ginger Sasha από το abookutopia, ο jeff και η jamie ένα τρομερό δίδυμο με το κανάλι Ermahgerd Berks, η Ολλανδέζα Sanne με το booksandquills αλλά και τις δύο ποιο αγαπημένες μου που παρακολουθώ ακόμα συστηματικά PeruseProject και Aprilius Maximus.


Το Booktube είναι ένας πολύ εύκολος, διασκεδαστικός και γρήγορος τρόπος να ενημερώνεσαι και να βρίσκεις ότι θες και έχεις ανάγκη πάνω στα βιβλία. Οι Booktubers όπου βρίσκονται και είναι από όλο τον κόσμο (Αμερική,Ευρώπη,Αυστραλία,Ασία) έχουν καταφέρει να δώσουν μια εντελώς άλλη διάσταση στην κριτική βιβλίων έτσι αποφάσισα να κάνουμε μια σειρά απο αφιερώματα με πιο καινούργιος και ενεργούς booktubers που μπορεί να σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε. 

Πρώτα θα σας μιλήσω για την Isabella από την Δομινικανή Δημοκρατία με το κανάλι throneofpages που είναι από τις πιο πρόσφατες που άρχισα να παρακολουθώ είναι πολύ ενεργή στο κανάλι της στο youtube όπως και το twitter. Διαβάζει κυρίως fantasy και ya βιβλία και είναι πολύ κοντά στα γούστα και τις απόψεις τις δικές μου με αποτέλεσμα να μου αποπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη! 


H 21χρονη Ολλανδέζα με το κανάλι Basically Britt είναι ίσως και η αγαπημένη μου! Τα reading vlog της με ταξιδεύουν με το γλυκό και ήρεμο τρόπο ζωής της. Οι υπέροχες εικόνες απο την Ολλανδία και τις γύρω χώρες που πάντα ταξιδεύει, οι ζωγραφιές και κριτικές της με εμπνέουν και εμένα την ίδια για νέα πράγματα κάτι που πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό για την booktube κοινότητα! 

Στην συνέχεια έχουμε την boston reads books μια πολύ ιδιαίτερη youtuber που την πρώτο είδα από κάτι βιντεάκια της για τον Stephen King. Μ'αρέσει γιατί διαβάσει πολλά και διαφορετικά είδη βιβλίων από φαντασίας μέχρι contemporary, θρίλερ, lgbt και έχει πολύ ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες κριτικές και απόψεις. 


Η Brittany the Bibliophile είναι από τις πιο γνωστές νέες booktubers τα βιβλία που κυρίως διαβάζει είναι ya είτε fantasy, είτε contemporary.  Πολύ ευχάριστη και δημιουργική στο καναλι της θα βρεις πολλά book haul, unboxing, readathon και tags! 

Κάθε Δευτέρα ανεβαίνουν τα βιντεάκια της Badger Reads που έχει ένα αρκετά διαφορετικό κανάλι για τα γνωστά δεδομένα. Λάτρεις των High fantasy και  historical βιβλίων. Θα την δεις να μιλάει επίσης για βιβλία μαγειρικής και υγείας, ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης κάτι αρκετά σπάνιο! 

Η Book Roast είναι μια Βρετανίδα booktuber λάτρης του Harry Potter και Gryffindon. Τα βιντεάκια της είναι κυρίως book box και unboxing. Eπίσης θα βρεις και αρκετά travell vlog και συζητήσεις για πολλά σωματικά και ψυχικά θέματα υγείας που την έχουν απασχολήσει στο παρελθόν. 


Η Olivia είναι μια ακόμη booktuber με το κανάλι Stories for Coffee που άρχισα να παρακολουθώ πρόσφατα. Διαβάζει κυρίως fiction, contomporary και βιογραφίες. Θα βρεις επίσης πολλά βιντεάκια της για σειρές και ταινίες πρόσφατες αλλά και κλασσικές. 

Η emmmabooks πιθανότατα να την γνωρίζεται ήδη αφού είναι από τις πιο γνωστές  αυτήν την στιγμή και βρίσκεται μέσα στην παρέα των παλιών και μεγάλων booktubers. Από την λίστα είναι ίσως και η πιο παλιά που παρακολουθώ αλλά όχι τόσο παλιά όσο άλλοι. Άρχισα να την βλέπω πριν από περίπου 3 χρόνια μέσα απο τα βιντεάκια της για τα βιβλία της Cassandra Clare που είμαι εξίσου μεγάλη φαν. Στο κανάλι της θα βρείτε πολλά hauls, weekly reading vlogs και recommendation! 


Στο τέλος έχω αφήσει δυο Έλληνες booktubers την όμορφη Evgnossia O' Hara που ίσως να είναι και η πιο επαγγελματίας στο είδος αυτό στην χώρα μας, όπου στο κανάλι θα βρείτε κριτικές βιβλίων, συνεντεύξεις με συγγραφής, vlogs αλλά και προτάσεις βιβλίων! Μετά έχουμε τον γλυκό Μιχάλη με το κανάλι Ex Libris by MikeBooklover που θα βρείτε πολύ εμπεριστατωμένες κριτικές και προτάσεις βιβλίων για όλα τα γούστα. 










You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Σε ευχαριστώ τόσο για τα όμορφα λόγια σου! Γνωρίζω αρκετά από τα κανάλια που ανέφερες τους αγαπώ! Θα πάω να τσεκάρω και τα κανάλια των υπόλοιπων παιδιών! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts