WRAP UP ΜΑΙΟΥ

Ιουνίου 04, 2019

Ένας εξαιρετικός μήνας με 13 βιβλία και σύνολο πάνω απο 2.000 σελίδες. Τρία καθαρά πεντάρια και μεγάλη ποικιλία στα ήδη ανάγνωση! Ελπίζω και οι επόμενοι μήνες να είναι τόσο καλή 😊

Έθιμα Ταφής - Hannah Kent
Στο βιβλίο διαβάζουμε τους τελευταίους μήνες της ζωής της καταδικασμένης σε θάνατο Άγκνες, που κρίθηκε ένοχη για την δολοφονία δύο ανδρών. Η Άγκνες ανατίθεται σε μια οικογένεια του Ισλανδικού βορρά, όπου θα περάσει το διάστημα που απομένει μέχρι την ημέρα της εκτέλεσή της. Εκεί η Αγνες θα μας εξιστορήσει τα γεγονότα της ζωής της και πως έφτασε να περιμένει τον επικείμενο θάνατο της.  
Απλά υπέροχο! Εντονα σκληρό, καθηλωτικό, συγκινητικό, με καταιγιστικό ρυθμό και κορύφωση δράματος κάτι που μου θύμισε πολύ αρχαία τραγωδία. Δεν μπορείς εύκολα να το αφήσεις απο τα χέρια σου! Απο τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει! 


O άνθρωπος κιμωλία - C. J. TUDOR
To βιβλίο διαδραματίζεται ανάμεσα στο 2016 και το 1986 γύρω απο μια παρέα παιδιών όπου βρίσκουν στο δάσος ένα νεκρό σώμα, τριάντα χρόνια μετά ακόμα ο ένοχος δεν έχει βρεθεί. Όταν ο Miki ένας εκ της παρέας επιστρέφει πίσω για να γράψει την ιστορία τους σε βιβλίο οι τρομαχτικές εκείνες αναμνήσεις αρχίζουν να ξυπνούν και όταν μετά λίγες ώρες βρεθεί το πτώμα του στο ποτάμι όλοι είναι ύποπτοι και για να βρεθεί ο ένοχος πρέπει να ανακαλύψουμε όλα τα γεγονότα του παρελθόντος. 
Έντονο, σε κάθε κεφάλαιο έχουμε και μια νέα αποκάλυψη και ανατροπή ενώ σε αποροφάει και σε κάνει να μην μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Μου θύμισε πολύ Stephen King με μια δώσει νεανικής συγγραφικής φρεσκάδας που ίσως λείπει τα τελευταία χρόνια από τον Βασιλιά.


The Well of Ascension (Mistborn 2) - Brandon Sanderson
Βρισκόμαστε ένα χρονο μετά τα τελευταία γεγονότα του πρώτου βιβλίου. Ο Elend είναι βασιλιάς και δυο στρατοί προσπαθούν να πολιορκήσουν την πόλη τους. Η Vin και όλοι η ομάδα είναι στο πλευρό του για να βρουν μια λύση γύρω από την πολιτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Luthadel.
Αυτήν την φορά το σκηνικό μας είναι πολύ διαφορετικό από οτι στο πρώτο βιβλίο. Τα πολιτικά και στρατιωτικά παιχνίδια είναι στο επίκεντρο μας και όλα έχουν αλλάξει για τους ήρωες μας. Επίσης εκτός απο την Vin ποια έχουμε και την οπτική πλευρά του Elend και του Sazed. Με πολύ πιο έντονη δράση απο τις πρώτες κιολας σελίδες του βιβλίου αν εξαιρέσουμε το τέλος που ήταν ελαφρώς αλλοπρόσαλλο και σχεδόν αναιρούσε ότι διαβάζαμε 700 σελίδες πριν το προσπερνώ γιατί απόλαυσα όλο το προηγούμενο πάρα πολύ, είχε αγωνία, δράση, επικές σκηνές με μάχες, διλήμματα, νέους ήρωες και ότι θα ήθελα κάποιος να διαβάσει σε ένα βιβλίο επικής φαντασίας. Αναλυτική κριτική εδώ!


The Bone Season - Samantha Shannon
Λονδίνο 2059 η Πειτζ μια ονειροβάτισσα ζει σ'ένα κόσμο πολύ διαφορετικό όπου οι διορατικοί άνθρωποι σαν την ίδια δεν έχουν μέλλον πάνω του. Γιαυτό το κρύβει και εργάζεται με μια παράνομη ομάδα διορατικών στον υπόκοσμο. Μέχρι την ημέρα που αιχμαλωτίζεται και στέλνετε έξω απο τα όρια της πόλης εκεί θα ανατεθεί σε ένα φύλακα για να της μάθει να ασκεί το χάρισμα της και θα έρθει πρώτη φορά σε επαφή με ένα άλλο είδος τους Ρεφαιμ. 
Οταν πρώτο είχε βγει αυτό το βιβλίο ήθελα πάρα πολύ να το διαβάσω περνώντας τα χρόνια όμως ξεχάστηκε μέχρι που έπεσε στα χέρια μου και χωρίς ιδιαίτερα πολύ υψηλές προσδοκίες το ξεκίνησα μη περιμένοντας το πόσο πολύ τελικά θα μου άρεσε. Ιδιαίτερος κόσμος και μαγεία που θέλει χρόνο για να εξοικειωθείς και να το μάθεις, μάχες, εκπαίδευση, ρομάτζο. Ελπίζω κιόλας η συγγραφέας να αρχίζει να τα βγάζει πιο γρήγορα τα επόμενα βιβλία και να μην κάνει τρια χρόνια για το καθένα 😜😄 Ολοκληρωμένη κριτική εδω!


Η εξαφάνιση - Chevy Stevens
Η Aνν Ο' Σάλιβαν ζει μια ήσυχη ζωή έχει την δουλειά της, ένα σύντροφο, το σκυλί της και ένα δικό της σπίτι. Όλα θα αλλάξουν μια μέρα που ετοιμάζει μια επίδειξη σπιτιού εκεί θα πέσει θύμα απαγωγής από έναν άνδρα ονόματι Ντέιβιτ ή όπως τον αποκαλεί η ίδια η πρωταγωνίστρια μας το τέρας και θα μείνει μαζί του έναν ολόκληρο χρόνο. Ενα χρόνο που κάθε κομμάτι της ψυχής και του σώμα της θα σκιστεί στα δυο! 
Το βιβλίο χωρίζεται ουσιαστικά σε δυο μέρη στο πρώτο βλέπουμε την Αν κατά την διάρκεια της απαγωγής της και στο δεύτερο την εξέλιξη γύρω απο την αστυνομική έρευνα. Ενα δυνατό θρίλερ πολύ ευκολοδιάβαστο με γρήγορες εξελίξεις και ροή. Το μονο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι πως είχα υποπτευθεί το τέλος! 

The Kiss Thief - L.J Shen 
H Francesca είναι μια Ιταλό Αμερικανίδα και η κόρη ενός από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες και μαφιόζους του Σικάγου. Μεγαλωμένη αρκετά συντηρητικά ξέρει ότι σκοπός της είναι να παντρευτεί τον άνδρα που θα επιλέξει ο πατέρας της για την ενίσχυση της οικογένειας τους. Ένα ξυλινο κουτί που μετράει γενιές πριν περιέχει τρια χαρτάκια μέσα που θα της δείξουν ποιος θα είναι ο έρωτας της ζωής της. Είναι σίγουρη πως αυτός δεν είναι άλλος απο τον Angelo παιδικό της φίλος και μάλλον μέλλοντας σύζυγός της. Όλα αυτά μέχρι που έρχεται αντιμέτωπη με τον γερουσιαστή Wolfe που της δίνει το πρώτο της φιλί ένα φίλι που όπως λεει το χαρτάκι στο κουτί θα είναι απο τον άνδρα της ζωής κάτι που ίδια δεν μπορεί να δεχτεί...
Όμορφα ρομαντικό, σέξι με ένα ζευγάρι με φοβερά έντονη χημεία, η πρώτη τους συνάντηση ήταν από τις πιο ωραίες που έχω διαβάσει σε αντίστοιχα βιβλία. Ευκολοδιάβαστο φεύγει σαν νεράκι. Διάβασα 250 σελίδες σε μια μέρα! Από εκεί και πέρα προς το τέλος βρήκα ότι έκανε μια μικρή κοιλιά με αποτέλεσμα να αφαιρέσω ενα αστεράκι. Αναλυτική κριτική εδω!



Firebird Trilogy - Claudia Gray
H Marguerite Caine είναι κόρη δυο διακεκριμένων επιστημών που έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα μηχάνημα που στέλνει τους ανθρώπους σε παράλληλες διαστάσεις όπου ήδη έχει ζήσει κάποια φορά ο (παράλληλος)εαυτός τους. Η Marguerite δεν είχε σκοπό να το χρησιμοποιήσει μέχρι που ο πατέρας της δολοφονείτε και πιστεύει ότι μέσω αυτού του ταξιδιού θα μπορέσει να το αλλάξει και να μάθει την αλήθεια. 
Μια τριλογία που έχει πολλά θετικά αλλά και πολλά αρνητικά. Μου άρεσαν τα ταξίδια στο χρόνο και οι χώρες που επισκεπτόμαστε, μου άρεσε επίσης πολύ που βλέπουμε το background όλων των χαρακτήρων και ότι στο δεύτερο και τρίτο βιβλίο έχουμε και έντονη δράση. Στα αρνητικά τώρα το ερωτικό τρίγωνο που υπάρχει 😫 ο χαρακτηρας της Marguerite που είναι ανυπόφορος και και η γραφή ειδικά στα πρώτα δυο βιβλία που την βρήκα εντονα νεανική. Ολοκληρωμένη κριτική θα βρείτε εδω

Dolores Claiborne - Stephen King
Ουσιαστικά ακολουθούμε ένα μονόλογο της Ντολόρες Κλειμπορν προς τους αστυνομικούς καθώς κατηγορείται για τον φόνο της Βερα Ντονοβαντ μιας ηλικιωμένης γυναίκας που η Ντολόρες φρόντιζε εδώ και χρόνια. Και κάπως έτσι ξεκινάει η εξιστόρηση της ζωής της...
Εδώ ο Stephen King ακολουθεί μια αρκετά διαφορετική τεχνική γραφής από ότι τον έχουμε συνηθίσει αλλά καταφέρνει ακόμα και έτσι να είναι αψεγάδιαστη. Σίγουρα όχι από τα αγαπημένα μου βιβλία κυρίως λόγο του ότι δεν είναι κοντά στα δικά μου γούστα αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω το με πόση μαεστρία έχει πλάσει έναν ακομα χαρακτήρα του ο Stephen King

Ιστορίες της ετοιμοθάνατης Γης - Jack Vance
Οι ιστορίες της ετοιμοθάνατης γης είναι 6 διαφορετικά διηγήματα που όλα έχουν ως κοινό τον ίδιο φανταστικό κόσμο του Jack Vance.
Οι πρώτες τρεις ιστορίες (Ο Τουργιάν του Μίρ, Ο μάγος Μαζιρίαν και Τ'σαις) μου άρεσαν πολύ περισσότερο από τις επόμενες τρεις ιστορίες οι οποίες ήταν και πιο μεγάλες σε έκταση. Προσπαθώ τον τελευταίο καιρό να διαβασω βιβλία fantasy-Scifi πιο κλασσικά της δεκαετίας του 40'-70' δεν μπορώ να πω οτι με έχει ενθουσιάσει κάτι μέχρι τώρα αλλά έχω αρχίσει να εκτιμώ πολύ περισσότερο το είδος αφού βλέπω την βάση και την αρχή όλων όσον διαβάζουμε σήμερα. 

Crash - Nicole Williams
Aκολουθούμε την 17χρόνη Lucy όπου μετακομίζει σε μια νέα πόλη με τους γονείς της και όνειρο της είναι να μπορέσει να μπει στο Julliard και να γίνει χορεύτρια. Μια ημέρα στην παραλία γνωρίζει τον Jude ένα αρκετά ειρωνικό και κακόφημο τύπο που κανονικά θα έπρεπε να αποφεύγει αλλά η Lucy νιώθει να ελκύεται γύρω του. Η Lucy και ο Jude ξεκινάνε μια σχέση που βασίζεται όμως πάνω σε πολλά ψέματα κάτι που θα τους φέρει σε ρίξει πολλές φορές. 
Πολυ ευκολοδιάβαστο και ανάλαφρο ότι πρέπει για τώρα που μπαίνουν οι ζέστες και το καλοκαιράκι. Στα αρνητικά ότι το βρήκα αρκετά κλισέ και μου θύμισε έντονα αμερικάνικες ρομαντικές εφηβικές ταινίες (κάτι απαραίτητα οχι κακό αλλά που έχουμε ξανα δει) 

Girl Town - Carolyn Nowak
Το Girl Town είναι μια σειρά απο μικρές ιστορίες γυναικών τελείως διαφορετικές μεταξύ τους η προς τον χαρακτήρα αλλά και εξωτερικά στο μέγεθος τον κιλών, του χρώματος, του ντυσίματος. της σεξουαλικότητα τους που ζουν όμως όλες στην ίδια πόλη. 
Η αλήθεια είναι πως ήθελα πάρα πολύ να μου αρέσει αυτό το κόμικ λόγο του γυναικείου χαρακτήρα του και αυτού που υποτίθεται ήθελε να περάσει αλλά σε ένα γενικό πλαίσιο όχι δεν μου έδωσε τίποτα από αυτά. Οι περισσότερες ιστορίες ηταν περίεργες και χωρίς κανένα νόημα και χωρίς κανενα τέλος. Περίμενα κάτι πιο βαθύ με στοιχεία χιούμορ. Ευτυχώς υπήρχα δυο μέσα σε αυτές που τις βρήκα πολύ πιο καλοδουλεμένες και μου άρεσαν! Επίσης τα σκίτσα ήταν όμορφα και έντονα, πολύχρωμα. 

















You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts