Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

BEST BOOKS OF 2015


Το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλά όμως όμορφα αναγνώσματα. Παρακάτω θα βρείτε με σειρά προτεραιότητας τα 15 πρώτα μου. 


Αστείο, ξεκαρδιστικό αλλά ταυτόχρονα και σκοτεινό. Με τα υπέροχα σκίτσα του Bryan Lee O'Malley να δίνουν μια ξεχωριστή νότα. Κριτική εδώ!

"All our choices brought us here"

Όποτε διαβάζω ένα βιβλίο από την Jenny Han έχω το ίδιο συναίσθημα πως διαβάζω μια ιστορία πραγματική με αληθινούς ανθρώπους και αυτό είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα. Το To All the Boys I've Loved είναι ένα γρήγορο, γλυκό και χιουμοριστικό ανάγνωσμα που θα σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά. Κριτική εδώ!

"My letters are for when I don't want to be in love anymore. They're for good-bye. Because after I write in my letter, I'm not longer consumed by my all-consuming love...My letters set me FREE. Or at least they're supposed to."

 
Δύο από τα καλύτερα και πιο καλογραμμένα βιβλία φαντασίας που διάβασα μέσα στο 2015. Το The Queen of the Tearling να θυμίζει κάτι από τα κλασσικά βιβλία του είδους και το The Desert Spear να έχει δημιουργήσει ένα από τους πιο ευφάνταστους κόσμους. 

"You win your people or you lose your throne."

Ένα από τα ομορφότερα βιβλία που έχω διαβάσει για το Β' παγκόσμιο πόλεμο. Διαφορετικό γιατί για πρώτη φορά βλέπουμε την οπτική πλευρά από όλα τα μέτωπα. Λυρικό, τρυφερό αλλά ταυτόχρονα και σκληρό. Γεμάτο ηθικά μηνύματα για να σε προβληματίσει. Κριτική εδώ!

''Open your eyes and see what you can with them before they close forever.''

Τα βιβλία της Abbi Glines είναι ένα είδος "guilty pleasure" για μένα. Το συγκεκριμένο υπήρξε μεγάλη έκπληξη. Για την ακρίβεια έκπληξη ήταν τα συναισθήματα που μου προκάλεσε. Ήταν εθιστικό ενώ είχε όλα όσα επιζητείς από ένα βιβλίο χημεία, ένταση , συναισθηματικές συνδέσεις , βασανισμένοι χαρακτήρες , ανατροπές. Κριτική εδώ!

"Everyone always said that love was enough. It wasn’t. Not when your soul was shattered."

Ένα βιβλίο που μονάχα σε 192 σελίδες μας μιλάει για την διαφορετικότητα και τον πόνο της απώλειας. Το πένθος και την δύναμη του ανθρώπου. Λυρικό όσο λίγα βιβλία. Κριτική εδώ!

“I am alive, he says to himself, I am alive! And LIFE energy surges hotly through him, and delight, and appetite. How good to be in a body - even this old beat-up carcass - that still has warm blood and live semen and rich marrow and wholesome flesh!”

Δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο ερωτεύτικα αυτό το βιβλίο και την ιστορία του. Κάθε ποίημα του, κάθε στιχάκι του κρύβει ένα νόημα για την ζωή. Χαρακτήρες ανθρώπινη με μια ιστορία άκρως αληθινή. Κριτική εδώ!

“Life wants you to fight it. 
Learn how to make it your own.”

Η πτώση είναι ένα φιλοσοφικό βιβλίο που μιλάει για το νόημα της ζωής του ανθρώπου. Τους φόβους μας. Από τι και πως επηρεαζόμαστε για τις αποφάσεις μας. Ποιος είναι ο σκοπός μας πότε φτάνουμε στην πτώση μας;! Κριτική εδώ!

"At the end of every freedom, there is a sentence, which is why freedom is too heavy to bear, especially when you have a temperature, or you are grieving, or you love nobody."

Μια ακόμα ιστορία του Wattpad που έγινε best seller. Σίγουρα δεν είναι ένα φοβερά καλογραμμένο βιβλίο, σίγουρα δεν είναι για όλους αλλά το κόλλημα και τον εθισμό που έπαθα με αυτήν την σειρά είχα να το νιώσω από την εφηβεία μου. Διάβασα όλοι την σειρά 2630 σελίδες μέσα σε λίγες μέρες. Αγάπησα και μίσησα τους Tessa και Hardin, έκλαψα μαζί τους, πόνεσα νευρίασα, χαμογέλασα. Και το τέλος αυτού του τρίτου βιβλίου ήταν τόσο τραγικό που ακόμα θυμάμαι το σοκ μου. 

“It's ironic really, that the man who hates the world is most loved by it”

Είναι ένα βιβλίο που δεν θα αρέσει σε πολλούς και αυτό γιατί είναι τόσο μα τόσο βαθιά ρεαλιστικό. Δεν σου χρυσώνει κανένα χάπι, στα λέει ωμά έτσι όπως θα τα ζούσες αν είχες την δική σου μεγάλη αδερφή ή το παιδί σου να παλεύει με καρκίνο. Λάτρεψα πολλά πράγματα μέσα σε αυτό το βιβλίο την τραγικότητα του αλλά και το καυστικό χιούμορ του. Ξεχωριστό. Κριτική εδώ!

“Keep breathing. Just keep doing it. It's easy. In and out.”

H ιστορία μπορεί να μην έχει κάτι το ξεχωριστό αλλά οι χαρακτήρες που θα γνωρίσεις μέσα σε αυτό το βιβλίο είναι! Εξαιρετικά καλογραμμένο και έξυπνο, μιλάει για τον κόσμο με ένα ιδιαίτερο τρόπο ενώ είναι από εκείνα τα βιβλία που σε κάνουν να προβληματιστείς και να σκεφτείς την ζωή διαφορετικά.... Κριτική εδώ!

"The thing with the new world," the tuba had said once, “is it’s just horrifically short on elegance."

 Ένα βιβλίο γεμάτο δράση, βαθιά ρομαντικό και άψογα γραμμένο. Πρωτότυπο όχι μόνο λόγο της ιστορίας του αλλά και της προσέγγισης του. Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς για μένα. Με τσάτισε με πόροσε με ταξίδεψε. Κριτική εδώ!

"Do you think because you can’t see my scars that they don’t exist? That’s the trouble with pain, Ellie. If you’re lucky, you can wear it for all the world to see. Most people have their pain deep inside them, in places no one ever goes. Not until its too late."

Πάντα υπάρχουν βιβλία που σε σε βάζουν σε σκέψεις αλλά το All the bright Place με έκανε να δω τον κόσμο με έναν διαφορετικό τρόπο. Όμορφο, ερωτεύσιμο και ειλικρινές. Κριτική εδώ!

"May your eye go to the Sun, To the wind your soul.… You are all the colors in one, at full brightness."

Η ιστορία μιας δυνατής φιλίας, γύρω από τα φώτα της διασημότητας του 1970 με φόντο μια διαφορετική Νέα Υόρκη. Δύο άνθρωποι τόσο διαφορετικοί που έχουν δέσει όμως τόσο αλληλένδετα. Η αυτοβιογραφία της Patti Smith που θα σας ταξιδέψει και θα σας συγκινήσει.  Κριτική εδώ!

“Take their picture. I think they’re artists,” 
and he responded, “Oh go on. They’re just kids.”

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν... Και μια ακόμη σειρά έφτασε και επίσημα πλέον στο τέλος της. Τα συναισθήματα ανάμικτα. Χαρά από τη μία λόγω της καταπληκτική ιστορίας και του υπέροχου τέλους αλλά και λύπη που ήταν το τελευταίο. Πέρασα μια ολόκληρη εφταετία ζώντας τις περιπέτειες αυτών των χαρακτήρων νιώθοντας πλέον ότι τους ξέρω από πάντα, σαν να μεγάλωσα μαζί τους και ήταν τόσο μα τόσο όμορφη η κατάληξη της σειράς που αγαπώ. Ο επίλογος ήταν τέλειος, με έκανε να κλάψω αλλά και να χαμογελάσω ταυτόχρονα. Είναι δύσκολο να πω αντίο σε αυτή τη σειρά. Λατρεύω τον τρόπο που τελειώνει,φωτεινά και αισιόδοξα. Ενω εύχομαι η Cassandra Clare να μας προσφέρει και στο μέλλον άλλες τόσες υπέροχες ιστορίες! Κριτική εδώ!

"We are all the pieces of what we remember. We hold in ourselves the hopes and fears of those who love us. As long as there is love and memory, there is no true loss."Σχόλια

 1. Απαντήσεις
  1. Παρακαλώ <3 <3 <3
   Α, πότε θα κάνεις τα βραβεία των blogs; Εγώ σήμερα. :)

   Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν θα κάνω φέτος. Θα δω αναλόγως το χρόνο μου!
   Θα περιμένω όμως να δω τα δικά σου σίγουρα :D

   Διαγραφή
  3. Ο έλα τώρα. Γιατί όχι; Εγώ σε έχω στα δικά μου πάντως έτσι και αλλιώς. <3

   Διαγραφή
 2. Γεια!!! Το πολύ αγαπημένο σου blog είναι μέσα στα "Βραβεία των Blog του 2015". Μπορείς να δεις την ανάρτηση εδώ: http://booksfrien.blogspot.gr/2016/01/blog-2015.html Ελπίζω να απαντήσεις τις ερωτήσεις μου και να κάνεις και εσύ μια ανάρτηση σαν αυτή με τα δικά σου βραβεία. Αν κάνεις τέτοια ανάρτηση, παρακαλώ γράψε μου ένα σχόλιο έτσι ώστε να την δω όσο ποιο σύντομα μπορώ. <3 <3 <3 ΚΑΛΉ ΝΎΧΤΑ!! <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την βράβευση! Μπαίνω να την δω!

   Διαγραφή
 3. Φοβερές επιλογές, όλες μία και μία! έβλεπα παντού το All the light we cannot see και έχω ήδη παραγγείλει το Πάτι και Ρόμπερτ ;) Πάω γρήγορα να διαβάσω και την κριτική σου για την Πόλη της Ουράνιας Φωτιάς, μπορώ να πω ότι ήταν από τα πιο αγαπημένα μου της σειράς, μαζί με το 5, την Πόλη των Έκπτωτων Αγγέλων....Στα ελληνικά ή στα αγγλικά το διάβασες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ'ευχαριστώ πολύ Φωτεινή! Το ATLWS πολύ ωραίο ειδικά για το θέμα που διαπραγματεύεται.
   Το Just Kids απλά υπέροχο. Περιμένω εντυπώσεις όταν το διαβάσεις. Συμφωνώ πως ήταν ένα από τα καλύτερα. Ίσως και το αγαπημένο μου! Το 3ο, 5ο, 6ο ξεχωρίζουν για μένα. Στα Ελληνικά την διάβασα την συγκεκριμένη σειρά.

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ!

Όλοι μας κατά καιρούς θυμόμαστε τα αγαπημένα μας παιδικά κινούμενα σχέδια. Cartoon και anime που μας έκαναν να σηκωνόμαστε τα ξημερώματα του Σαββατοκύριακου και να μην ξεκολλάμε μπροστά από την τηλεόραση. Παρακάτω σύλλεξα μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά! 
Pokémon Ποιος μπορεί να ξεχάσει το περιβόητο Πόκεμον; Ένα από τα πιο αγαπημένα anime της παιδική μου ηλικίας. Το κόλλημα που είχε ξεκινήσει πριν περίπου 15 χρόνια, μια σειρά με πάνω από 800 επεισόδια! Η σειρά ξεκινάει με τον Ash και την Misty που μέσα από ένα περιπετειώδης ταξίδι προσπαθούν να συλλέξουν τα καλύτερα Pokemon για να γίνουν οι μεγαλύτεροι εκπαιδευτές. 
Recess (Tο Διάλειμμα) Μια σχετικά πιο πρόσφατη σειρά. Γυρισμένη το 1997 της Disney που προβαλλόταν καθημερινά από την κρατική τηλεόραση! Ξεχωριστή, έξυπνη που κάθε παιδί θα ταυτιζόταν και θα αγαπούσε. Η σειρά περιστρεφόταν γύρω από τις σχολικές περιπέτειες μίας παρέας μαθητών, του Τι Τζέι και των φίλων του Βινς, Σπινέλι, Γκρέτσεν, Μάικυ και Γκας.
Candy Candy Ιαπωνικό Manga κινο…

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ Part 1

Σε μια εποχή που η Αμερικάνικη τηλεόραση διανύει την καλύτερη εποχή της και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως συναγωνίζεται τον ίδιο της τον Κινηματογράφο μερικές φορές ξεπερνώντας τον, υπάρχει και η δική μας ξεχασμένη ήπειρος που μας έχει δώσει και εξακολουθεί να μας δίνει μερικά πολύ όμορφα και αξιόλογα διαμαντάκια, πολλά από τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν πολύ πιο ποιοτικά και γνήσια από πολλά αντίθετα εμπορικά Αμερικάνικα. Παρακάτω θα δούμε μερικές από τις καλύτερες σειρές που έχουν αναδείξει πολλές από τις χώρες τις Ευρώπης. 

Σκανδιναβικές:  Αυτές οι κρύες, βόρειες χώρες τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει τα πρωτεία σε ότι έχει σχέση με τις αστυνομικές ιστορίες. Αν αυτό θα είναι ταινία, ένα ακόμη πολύ επιτυχημένο βιβλίο ή μια τηλεοπτική σειρά δεν έχει σημασία, σημασία έχει πως οι άνθρωποι ξέρουν πραγματικά τι κάνουν πάνω σ'αυτό τον τομέα! 
Forbrydelsen Μια δανέζικη παραγωγή που μεταδίδεται σε πολλές χώρες έκανε ρεκόρ τηλεθέση με πάνω από 70% και έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές …

Νεες Κυκλοφοριες Ιουλιου!

Από τις εκδόσεις Μάτι έρχεται η συνέχεια της πετυχημένης σειράς Ο οίκος των Κομαρρέ- Σάρκα και Αίμα της Kristen Painter. 

Η περίληψη του βιβλίου: Με το δαχτυλίδι των οδυνών να παραμένει χαμένο και τη Συνθήκη μεταξύ αλλόκοσμων και ανθρώπων να έχει καταλυθεί, τα προβλήματα της Κρίσαμπελ και του Μάλκολμ μόλις αρχίζουν. Η Κρίσαμπελ χρωστάει ακόμα χάρη στον Μάλκολμ για τη βοήθειά του, αλλά θα χρειαστεί να επιστρέψουν στο Κορβινέστρι για να την εκπληρώσει, στη μυστική πόλη των βαμπίρ, εκεί που κανείς από τους δυο τους δεν είναι ευπρόσδεκτος. Η ανακάλυψη ότι η Κρίσαμπελ έχει αδερφό, όμως, ίσως την αναγκάσει να αθετήσει την υπόσχεσή της στον Μάλκολμ, κάτι που μπορεί να τον εξοργίσει και να ξυπνήσει το κτήνος μέσα του. Από την άλλη, η εκπλήρωση του όρκου μπορεί να καταστρέψει την Κρίσαμπελ, ειδικά τώρα που στο προσκήνιο έρχονται φιλόδοξες μάγισσες, νεκροί περιθωριακοί βρικόλακες και η αδελφότητα των Κουμπάι Μάτα. Η ΘΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ! 
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ!


Ελληνικό Εξώφυλλ…