Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ - ΜΑΡΙΑ ΒΡΥΣΑΝΑΚΗ

Ιουλίου 18, 2019


Ο Θάνατος πλησίαζε και ήταν αναπόφευκτος...

Το Fantasy κομμάτι της χώρας μας είναι αρκετά δυστυχώς υποτιμημένο εδώ και δεκαετίες χωρίς να του δίνεται η προσοχή όσο άλλα λογοτεχνικά είδη. Τα τελευταία χρόνια αρχίζει να υπάρχει μια προσπάθεια και στις μεταφράσεις αλλά κυρίως στην έκδοση βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς. Όπου οι εκδότες επιτέλους δίνουν την ευκαιρία σε νέους κυρίως ηλικιακά να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκεται και το Θεοί και Δαίμονες της Μαρίας Βρυσανάκη από τις εκδόσεις λυκόφως. 

Ξεκίνησα να διαβάζω το πρίκουελ Αιώνια μάχη ένα βιβλίο 200 σελίδων που διατίθεται δωρεάν εδώ και όπως προτείνει και η ίδια η συγγραφέα καλύτερα να ξεκινήσετε και εσείς με αυτό αφού υπάρχει μια καλύτερη πρώτη απεικόνιση του κόσμου αλλά και των χαρακτήρων με αποτέλεσμα στην Αναμέτρηση να καταλαβαίνεις καλύτερα τις κινήσεις και τα αισθήματα των ηρώων. 

Βρισκόμαστε στο μέλλον μετά τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που έγινε μεταξύ τριών φυλών, των Ανθρώπων, των Λερόιλ ένα είδος ανώτερων ευγενών και των Ρεμόρ ο καρπός της συνύπαρξης ανθρώπων με λερόιλ. Ρεμόρ είναι και η πρωταγωνίστρια μας Μέγκαν Φορμπς που ζει μαζί με τον μεγάλο της αδερφό Ρόλαντ στην  ακαδημία  Κορβίνιους όπου μαθαίνουν να μάχονται για να προστατέψουν τους λερόιλ. Αποφασίζει να πάρει μέρος στην δοκιμασία που υποβάλουν τα ρεμόρ για να μπουν στην βασιλική φρουρά με απώτερο σκοπό να σκοτώσει τον βασιλιά και να ελευθερώσει τον εαυτό της. Όλα φυσικά θα έρθουν ανάποδα αφού αρχικά θα την ακολουθήσουν και οι φίλοι της Γκειλ, Σεθ και Έμιλι ενώ η δοκιμασία που έρχονται αντιμέτωπη είναι πολύ πιο απαιτητική και απάνθρωπη από όσο περίμεναν. .. 

Η Μέγκαν μου άρεσε ήδη από το αιώνια μάχη. Εδώ την λάτρεψα ακόμα πιο πολύ αφού την βλέπουμε ελαφρός πιο ώριμη αλλά το ίδιο αυθόρμητη και παρορμητική, δυναμική και αγωνίστρια. Αντίθετα ο Γκειλ μου άρεσε πολύ περισσότερο στο πρίκουελ εδώ ήταν ελαφρώς άχρωμος και αδιάφορος όπως και ο Σεθ με την Έμιλι. Αν δεν τους είχα γνωρίσει από την νουβέλα σίγουρα θα είχαν περάσει ακόμα πιο απαρατήρητοι. Από την άλλη ο Ρόλαντ δεν με είχε ενθουσιάσει στην Αιώνια μάχη και απορούσα προς τι όλος ο χαμός μαζί του. Εδώ ήταν με διαφορά ο ποιο ενδιαφέρον χαρακτήρας. Αφού κρύβεται ένα μεγάλο μυστήριο γύρω του και ουσιαστικά και μεγάλο κομμάτι της υπόθεσης σχετίζεται μαζί του. Στην συνέχεια είναι ο Τζέσε που επίσης μου άρεσε πιο πολύ εδώ. Είδαμε περισσότερο βάθος και συναισθήματα. Η Νάταλι από την άλλη ήταν απλά πιο υποφερτή αν και πιστεύω πως αυτήν και ο Τζέσε είναι οι χαρακτήρες που έχουν την δυνατότητα για μεγαλύτερη εξέλιξη! 

Η υπόθεση στις πρώτες 150 σελίδες μου φάνηκε ότι κυλούσε αρκετά αργά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο αφού δεν υπήρχε κάποια επιπλέον επεξήγηση για τον κόσμο ή για τους χαρακτήρες που να μην το ξέραμε ήδη από το πρίκουελ. Εκεί ανησύχησα λίγο ότι το βιβλίο δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μου αλλά ευτυχώς η συνέχεια και δε το τέλος με αποζημίωσε και με το παρά πάνω! Η γραφή ειδικά για πρώτο βιβλίο της συγγραφέας είναι εξαιρετική έχει κάτι το αγωνιώδες και έντονα ευχάριστο. Οι ανατροπές είναι πολλές, οι χαρακτήρες ιδιαίτερα συμπαθείς με αποτέλεσμα το βιβλίο να διαβάζετε υπερβολικά γρήγορα και ευχάριστα. Δεν θα σας κρύψω όμως πως βρήκα το prequel ένα τσικ πιο δυνατό κυρίως συγγραφικά αφού μου έδωσε πολύ πιο έντονα συναισθήματα!

Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μια σειρά που θα την πρότεινα σίγουρα αφού είναι υπερβολικά γρήγορη και ευκολοδιάβαστη. Επιπλέον και σε λίγους μήνες βγαίνει και το τρίτο της σειράς οπότε είναι ευκαιρία να το προλάβετε και να τα έχετε όλα φρέσκα στο μυαλό σας! Εγώ έχω ήδη προμηθευτεί το δεύτερο βιβλίο και ανυπομονώ να δω τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια 😍

Υ.Γ Ελπίζω ο Γκειλ να είναι ο Γκειλ του prequel στην συνέχεια 😁😕🙏

Βαθμολογία 3.7/5 

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts