ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ - JUDITH MCNAUGHT

Ιουλίου 27, 2019


"I made you love me," she whispered brokenly. 
"Somehow, some way, I actually made you love me."

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο 1816 η Γουίτνεϊ Στόουν είναι ατίθασο πνεύμα. Πότε δεν μπόρεσε να συμβιβαστεί με τις αντιλήψεις και την εικόνα των γυναικών της εποχής της. Επέλεξε να μάθει Ελληνικά και Λατινικά αντί για πιάνο και τραγούδι έπεισε τον πατέρα της να τις πάρει δασκάλους και να διδαχτεί γεωμετρία και φιλοσοφία αντί για μαθήματα περπατήματος και καλών τρόπων όπως οι άλλες συνομήλικες της. Στα δεκατέσσερα της πια, η θεία της αποφασίζει να την πάρει μαζί της στο Παρίσι εκεί η νεαρή Γουίτνει από αγοροκόριτσο θα αρχίζει να γίνεται γυναίκα και στα δεκαεπτά της πια θα είναι μια από τις πιο περιζήτητες κοπέλες της αριστοκρατίας του Παρισιού. Για τους ποιο φιλελεύθερους Γάλλους η Γουιτνει είναι η τέλεια γυναίκα, έξυπνη, μορφωμένη, ετοιμόλογη, σέξι και σπιρτόζα. Αντίθετα με τους συγχωριανούς της Άγγλους που αυτά ήταν χαρακτηριστικά που δεν άρμοζαν σε μια κοπέλα του κύκλου της. 


Έτσι την έβλεπε και ο Πολ ο πρώτος της έρωτας. Ως ένα ζωηρό παιδί χωρίς τρόπους και ευπρέπεια. Η Γουιτνει πάρα τις χιλιάδες γνωριμίες και προτάσεις γάμου που έχει δεχτεί στην Γαλλία το μόνο που θέλει είναι να επιστρέψει πίσω στην Αγγλία και να κερδίσει την καρδιά του Πολ. Όλα αυτά τα σχέδια θα αλλάξουν όταν γνωριστεί με τον Δούκα Κλέιτον έναν περιζήτητο εργένη που αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα. Ο Κλέιτον Ουέστμορλαντ θα την ζητήσει από τον πατέρα της και ως αντάλλαγμα εκείνος θα ξεπληρώσει όλα τους τα χρέη που έχει βυθιστεί η οικογένεια λόγο του εθισμού του πατέρα της στον Τζόγο με αποτέλεσμα να έχει δώσει ακόμα και την προίκα της, κληρονομιά που είχε από την μητέρα της. Η Γουίτνεϊ δεν μπορεί παρά να νιώσει απέραντο θυμό για όλη αυτή την κατάσταση, στην οποία ποτέ δεν ζήτησε να εμπλακεί, και θα κάνει τα πάντα για να διώξει μακρυά της το νέο της αρραβωνιαστικό! 


Η αλήθεια είναι πως η Γουίτνεϊ και ο Κλέιτον είναι δυο πολύ ιδιαίτεροι χαρακτήρες. Έντονα δυναμικοί, έξυπνοι και αυθάδης μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό! Απόλαυσα τους διαλόγους τους που υπήρχε συνεχώς η κόντρα για το ποιος θα πει την πιο έξυπνη ατάκα και θα αποστομώσει των άλλων! Ο τρόπος που αρχίζουν να ερωτεύονται και να μην το παραδέχονται ούτε στον εαυτό τους ήταν πολύ γλυκός αλλά ο εγωιστικός χαρακτήρας και των δυο θα τους βάλει σε χίλιους δυο μπελάδες και δράματα. 

Για τέλος άφησα τα αρνητικά! Η αλήθεια είναι πως το βιβλίο είναι σχεδόν 800 σελίδες, κάτι που βρήκα υπερβολικό! Θα μπορούσε σίγουρα να έχει κόψει η συγγραφέας καμιά 200 σελίδες μην πω και παρά πάνω. Το δράμα από κάποια φάση και μετά ξεχείλωσε υπερβολικά πολύ.... Είχαμε φτάσει οι ήρωες να έχουν παραδεχτεί την αγάπη τους και πάλι να βρίσκουν εμπόδια μπροστά τους και δράματα που κράτησαν πάνω από 150 σελίδες ενώ θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί κατά την άποψη μου. Επίσης το δεύτερο γεγονός που με έκανε να αφαιρέσω ένα ακόμα αστεράκι είναι ότι υπάρχει μια σκηνή μέσα, μια έντονα βίαιη σκηνή (Και είχαμε δει ήδη και στο πρώτο βιβλίο της σειράς κάποιες σκηνές "σκληρές" αλλά καμία σχέση με αυτό που είχαμε εδώ) που με προβλημάτισε έντονα. Γιατί σε αντίθεση με άλλα βιβλία (π.χ 50 shades of grey φέρνω αυτό ως παράδειγμα γιατί έχει κατηγορηθεί πολύ, όλα όσα συνέβαιναν ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν συνετίστηκα και από τους δύο) δεν θα μπω σε πιο πολλές λεπτομέρειες όσοι το έχετε διαβάσει θα έχετε καταλάβει για πια σκηνή μιλάω. 
Το με αντάλλαγμα την αγάπη ήταν λίγο κατώτερο από το πρώτο βιβλιο της σειράς αν και εξίσου απολαυστικό. Αν η συγγραφέας το είχε κρατήσει πιο μικρό για να μην κουράζει και αν δεν είχε συμπεριλάβει ένα γεγονός μέσα που με πλήγωσε θα ήταν πολύ πιο υψηλή η βαθμολογία! 

"Where is your home?" she asked. 
"Wherever you are."

Βαθμολογία: 3/5 🌟🌟🌟

Περισσότερα Quotes: 

"I hated you from the first moment I met you …" 
"I’m very sorry to hear that." He said softly. 
"Because I thought that you were the loveliest, most enchanting creature God ever created."

She was his … body, heart and soul!

"You beautiful, infuriating, wonderful little fool."

"I wish I could find the right words to tell you how much I loathe you and everything you represent."

"If I ever think you are even considering leaving me again, no matter how good you reasons, I'll have you locked in your rooms and the doors barricaded, so help me God." He lifted her foot and began to dry it. Her voice shaking, Whitney asked, "Will you stay locked in there with me?" He raised her dainty foot to his jaw and tenderly laid his cheek against it, then turned his head and kissed it. "Yes," he whispered







You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts