ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ: Κουρδιστός Άγγελος

Νοεμβρίου 06, 2013


       ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ: Κουρδιστός Άγγελος 
Συγγραφέας: Cassadra Clare 
 Εκδόσεις: Πλατύπους
Μεταφραστής: Τριαδά Πηνελόπη
Έτος Έκδοσης: 2011 
Αρ. σελίδων: 608

Ο Κουρδιστός Άγγελος είναι το πρώτο βιβλίο της πρίκουελ σειράς της πολύ αγαπημένης συγγραφέας Cassandra Clare. Για αυτήν την σειρά έχω ακούσει πραγματικά πάρα πολύ καλές κριτικές αλλά η αλήθεια είναι πως σνόμπαρα αυτό το βιβλίο λίγο, λόγο ότι φοβόμουν πως θα είναι μια πρίκουελ σειρά βιβλίων που για τον μόνο λόγο που κυκλοφόρησε είναι για να καρποθούν λεφτά οι εκδόσεις η συγγραφέας και όλοι οι γύρω την επιτυχία της σειράς των Θανάσιμων Εργαλείων. Αλλά φυσικά η Clare με το βιβλίο της και την ιστορία με διέψευσε! Ήταν πολύ καλύτερο από ότι περίμενα! Απολαυστικότατο! Γεμάτο σασπένς, ίντριγκες,αγωνία και εκπλήξεις! 

Βρισκόμαστε στο σκοτεινό Λονδίνο 100 χρόνια πριν τα γεγονότα των Θανάσιμων Εργαλείων. Σε Βικτωριανή εποχή. Στα πανέμορφα χλομά και βροχερά σοκάκια της Αγγλίας θα γνωρίσουμε τους Κυνηγούς των σκιών αλλά και την Τέσα την ηρωίδα μας! 

Η Τέσα μια απλή δεκαεξάχρονη Αμερικανίδα που την περιβάλει η αθωότητα της ηλικίας της, που μέσα από της πράξεις της όμως διαπυστώνουμε τον πεισματάρικο και δυναμικό της χαρακτήρα. Μετά τον θάνατο της θείας της θα βρεθεί στο Λονδίνο όπου ζει και εργάζεται ο μοναδικός ζωντανός συγγενείς της ο αδερφός της. Όταν όμως μετά το πολύωρο ταξίδι της θα ανακαλύψει πως ο αδερφός της δεν βρίσκεται εκεί να την παραλάβει αλλά δύο περίεργες γριές θα νιώσει βαθιά μέσα της πως κάτι δεν πάει πραγματικά καλά! Και κάπως έτσι θα την απαγάγουν. Θα την φυλακίσουν μέσα σε ένα παλιό αρχοντικό και θα προετοιμάσουν την ίδια και της δυνάμεις της για το αφεντικό τους τον ξακουστό Μάγιστρος. Η Τέσα μέσα από αυτό θα ανακαλύψει πως δεν είναι ένα απλό κορίτσι έτσι όπως πάντα νόμιζε αλλά μια πανίσχυρη μεταμορφίστρια δηλαδή μπορεί να μεταμορφώνεται σε διάφορα άτομα να βλέπει της μνήμες , της σκέψεις τους να νιώθει το κάθε συναίσθηματα τους. Οι φυλάκισή της αλλά και οι εκπαίδευση της πάνω στις μεταμορφώσεις θα της είναι πραγματικά επώδυνες. Το μόνο πράγμα που την κρατάει δυνατή είναι η σκέψη του αδερφού της. Της παίρνει πραγματικά πολύ καιρό να συνειδητοποιήσει τι πραγματικά της συμβαίνει. Όταν το κάνει θα καταλάβει πως ο μόνος τρόπος να σώσει τον αδερφό της είναι να εκμεταλλευτεί το χάρισμα της και να πιστέψει στην βοήθεια που της προσφέρουν οι Κυνηγοί των Σκιών, οι οποίοι θα βρεθούν εντελώς τυχαία στο δρόμο της και θα την βοηθήσουν και έτσι η Τέσα μην μπορώντας να εμπιστευτεί κανέναν άλλο θα στηριχτεί ολοκληρωτικά επάνω τους. 

Στην σειρά βλέπουμε πολλούς ακόμα χαρακτήρες ένας από αυτούς είναι ο Γουίλ Χεροντέιλ. Διαβάζοντας τον δεν μπορείς παρά να μην καταλάβεις από που πήρε ο Τζέις τα γονίδια του. Ο Γουίλ τώρα είναι ένας ακόμη τέλειος χαρακτήρας που μας βάζει στην ιστορία η Clare και μας κάνει να καρδιοχτυπάμε κάθε φορά που εμφανίζεται! Γοητευτικός και σέξι. Παρορμητικός ζει μετά πάθη του. Μυστηριώδεις και βαθιά μέσα του ευάλωτος, αφού πολλές φορές βλέπουμε ότι όλοι αυτήν η συμπεριφορά είναι στην πραγματικότητα μια ασπίδα για να απομακρύνει τους ανθρώπους από κοντά του. Μέσα από το υπέροχο σαρκασμό του την χαλαρότητα και τα αστεία του προσπαθεί να καταπολεμήσει της βαθιές πληγές που έχει μέσα του.  Σκληρός πάει κόντρα στα πάντα και σε όλους. Πολλές φορές φοβερά αλαζόνας και υπερόπτης, αλλά πραγματικά τώρα ποιος μπορεί να του αντισταθεί και να μην τον λατρέψει!;! 
Στην συνέχεια βλέπουμε τον Τζεμ. Ο μόνος και πραγματικός φίλος του Γουίλ. Τρέφουν μια μεγάλη αδερφική αγάπη μεταξύ τους. Ο Τζεμ είναι το εντελώς αντίθετο, γλυκός τρυφερός πάντα καλός με τους γύρο του λογικός και ατάραχος η ήρεμη δύναμη. Περνάει και αυτός τα δικά του μαρτύρια. Πιστεύω έχουμε πολλά να δούμε από αυτόν τον χαρακτήρα όπως και από όλους. Ακόμα βλέπουμε όλοι την οικογένεια Λάιτγουντ, το υπηρετικό προσωπικό, την Καμίλ και τον αγαπημένο Μάγκνους! 

Για την Cassandra Clare έχω πει πολλές φορές το τελευταίο καιρό πως την αγαπώ! Μια από της καλύτερες νέες συγγραφείς στο είδος. Έχει το ταλέντο να δημιουργεί τόσο δικούς της κόσμους και όλοι οι χαρακτήρες της από τους πρωταγωνιστές μέχρι τον τελευταίο κομπάρσο να σε συνεπαίρνουν και να τους απολαμβάνεις!  

Η ροή του βιβλίου γρήγορη τα συναισθήματα σου αλλάζουν από σελίδα σε σελίδα και κάθε φορά το τέλος συγκλονιστικό και απρόβλεπτο. Πραγματικά όλοι οι φαν των Θανάσιμων Εργαλείων και της Cassandra Clare πρέπει να διαβάσουν αυτή την σειρά  αλλά και η μη γιατί είναι μια υπέροχη ιστορία που αξίζει! Ανυπομονώ να πιάσω στα χέρια μου και την συνέχεια! 

Βαθμολογία 4.5/10 Αστέρια! 

You Might Also Like

7 σχόλια

  1. Γεια σου <3
    Απιστευτη κριτικη. Αυτη η σειρα ειναι πραγματικα καταπληκτικη! Λοιπον η Τεσα ειναι πολυ δυνατος χαρακτηρας και δεν μπορεις παρα να την λατρεψεις μεσα απο τις πραξεις της αν και μερικες φορες παρεκτρεπεται:P Ο Γουιλ, Γουιλ, Γουιλ τι παιδι ειναι αυτο?? Τον αγαπησα απο την πρωτη στιγμη που τον ειδα, τα αστεια που πεταει ο μυστηριωδης εαυτος του γινεται να μην τον ερωτευτεις? Εχοντας διαβασει και τα 3 βιβλια αυτης της σειρας οτι υπαρχει και η ευαισθητη πλευρα την οποια αρνηται να δειξει. Πες μου λιγο δεν πεθαινεις να μαθεις γιατι φερεται ετσι? Τωρα ο Τζεμ.. ο πολυαγαπημενος Τζεμ τον οποιο δεν δειχνει και τοσο πολυ στο πρωτο βιβλιο αλλα ειναι πραγματικα ΠΟΛΥ καλος
    P.S Ποια ηταν η αγαπημενη σου σκηνη?
    -φανατικη αναγνωστρια <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα! :D
    Πραγματικά από ότι κατάλαβες μ'άρεσε πολύ το βιβλίο! Ανυπομονώ να διαβάσω την συνέχεια. Θα συμφωνήσω σε όλα όσα είπες! Η Τέσα είναι ένας πολύ δυνατός χαρακτήρας. Που φυσικά έχει και αυτήν τις αδυναμίες της. Ο Γουιλ είναι απλά τόσο ερωτεύσιμος! Όσο και να σε εκνευρίζει πολλές φορές με αυτά που λέει και κάνει δεν μπορείς απλά να μην τον αγαπήσεις. Αν πεθαίνω λέει;!; (!Spoiler!) Πραγματικά ειδικά μετά της τελευταίες σελίδες όπου ο Γουιλ βρίσκει τον Μάγκνους και του ζητάει βοήθεια μου άναψε φωτιές δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς συμβαίνει! Ο Τζεμ ναι δεν έχει τόσο μεγάλο ρόλο όσο οι δύο άλλοι σε αυτό το βιβλίο αλλά νομίζω θα έχει στην συνέχεια. Αυτό που μ'αρέσει σε αυτόν είναι όλοι αυτήν η ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα που βγάζει. Γουιλ και Τζεμ δένουν τόσο όμορφα μαζί. Συμπληρώνει ο ένας τα κομμάτια του άλλου.
    Όσο για τις αγαπημένες σκηνές... Πραγματικά υπήρχαν πολλές. Θα σου πω τις πιο χαρακτηριστικές που μου έρχονται.... !Spoilers!
    Η πρώτη συνάντηση Γουιλ-Τέσα στο αρχοντικό. Το φιλί τους στην σοφίτα. Η σκηνή που ξεψυχάει ο Τόμας και με τα λόγια του ο Γουίλ συνηδητοποιεί ότι έχει καταλάβει τα βαθιά αισθήματα του για την Τέσα. Όλο το τέλος που ήταν εντελώς απρόβλεπτο και με έντονα συναισθήματα.
    P.S Αν δεν έχεις διαβάσει ακόμα και την άλλη σειρά της Clare (Τα Θανάσιμα Εργαλεία) Πρέπει! Ότι γράφει αυτήν η γυναίκα είναι υπέροχο! Θα σ'αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Spoilers spoilers spoilers*
      Αχ αχ αχ αυτες οι σκηνες. Οντως προσπαθεις να σκεφτεις τι μπορει να του συμβαινει και κανεις τοσες πολλες θεωριες και το λατρευω αυτο με τα βιβλια της Clare. Πραγματικα υπαρχει εξηγηση για ολα υτα που κανει ο Will και ολα οσα εχει περασει σε κανουν να τον αγαπησεις περισσοτερα(αν ειναι αυτο δυνατον). Ξηβψκξηδσκξψηβδσξψβδψσ αυτες οι σκηνες ηταν απιστευτες και στην σοφιτα που την εδιωξε μου ερχοταν να πεταξω το βιβλιο απο το μπαλκονι Γιατι Γουιλ γιατι??? :P Τωρα για την σχεση Will-Jem ποσο πιο τελεια μπορει να γινει? Βλεπεις πως πραγματικα δουλευουν σαν παραμπαται κατι που δεν υπαρχει κατα την γνωμη μου αναμεσα στον Jace-Alec?(ναι τα εχω διαβασει και αυτα:P) ή τουλαχιστον δεν ειναι τοσο δυνατο..το προσεξες και εσυ? Den mporv para na se rvthsv poiow soy aresei pio poly o Will ή ο Jace?
      P.S στο δευτερο γινεται χαμος μεταξυ Will-Jem-Tessa ανυπομονω για την κριτικη σου <3

      Διαγραφή
    2. Θέλω πολύ να δω τι ακριβώς παίζει με τον Γουιλ! Υποψιάζομαι πως πρέπει να έχει σχέση με την παιδική του ηλικία και την οικογένεια του. Αλλά θα δω δεν είμαι σίγουρη! Σε νιώθω αφάνταστα για την σκηνή με το φιλί. Και εγώ στην ίδια κατάσταση ήμουν. Θα συμφωνήσω εντελώς άλλη η σχέση Τζεμ-Γουίλ πιο βαθιά θα την έλεγα από Τζέις-Άλεκ (Στα ΘΕ τα συναισθήματα του Τζέις επικεντρώνονται στην Κλέρι και του Άλεκ στον Μάγκνους και χάνεται η μεταξύ τους) Χμ! Δεν ξέρω δύσκολη ερώτηση! Μοιάζουν τόσο πολύ! Από τα Θανάσιμα Εργαλεία έχω διαβάσει τα 4 πρώτα βιβλία και προτού της ΔΜ άρα έχω δει περισσότερα πράγματα και δεθεί πιο πολύ. Όταν τελειώσω και τις δύο σειρές σίγουρα νομίζω θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη. Τους λατρεύω πάντως και τους δύο. Είναι στο top 5 μου με αγαπημένους άντρες χαρακτήρες! Εσύ να φανταστώ Γουιλ ε? :) Άσε έχω φάει ένα spoiler για το δεύτερο βιβλίο και αυτούς του τρεις και ξενέρωσα άγρια! Ήθελα να το μάθω μόνη μου όταν το διαβάσω! Ελπίζω να το πάρω γρήγορα στα χέρια μου! Θα περιμένω και εγώ τα σχόλια σου ;)

      Διαγραφή
    3. Εεε ναι ο William Herondale ειναι top για μενα αλλα αυτο δεν σημαινει πως δεν αγαπω και τον Jace. Ειναι και οι δυο φανταστικοι και μοιαζουν τοσο πολυ! <3
      ωχ ωχ ωχ καταλαβα θες να μου την πεις ή δεν θελεις ουτε να την σκεφτεσαι? :P γιατι εγω αυτο κανω προσπαθω να μην την σκεφτομαι μπας και την ξεχασω. Το σιχαινομαι οταν συμβαινει αυτο!

      Διαγραφή
    4. Ναι είναι!
      Αχ, άσε δεν θέλω καθόλου να το σκέφτομαι! Νευρίασα και ξενέρωσα τόσο πολύ!
      Κάνω στο μυαλό μου πως δεν το ξέρω γιατί αλλιώς όσο το σκέφτομαι νευριάζω αφάνταστα! Μου χάλασαν όλοι την αγωνία μου. Αλλά εγώ παριστάνω ότι ήταν για άλλο βιβλίο :P Άσε ναι είναι ότι χειρότερο να σου γίνεται αυτό! Και τελευταία το παθαίνω συνέχεια...

      Διαγραφή
    5. Δεν υπαρχει χειροτερο απο spoilers κατα την γνωμη μου!

      Διαγραφή

Popular Posts