The Americans

Νοεμβρίου 10, 2013


To The Americans είναι ένα spy δράμα που ξεκίνησε να προβάλετε τον Ιανουάριο του 2013 από το κανάλι FOX. Πρωταγωνιστούν η Keri Russell και ο Matthew Rhys. Η πρώτη σεζόν αποτελείτε από 13 επεισόδια. 

Αυτήν την σειρά να πω την αμαρτία μου δεν την είχα πάρει καν χαμπάρι ότι υπάρχει και προβάλετε. Μέχρι που ο φίλος μου Γιώργος την είδε το καλοκαίρι και δεν σταμάτησε να μιλάει με εγκωμιαστικά σχόλια και να με παροτρύνει να την δω. Αυτό που με φόβιζε τόσο καιρό και δεν έκαναν την αρχή είναι ότι ένα συνδρομητικό κανάλι θα ασχοληθεί με την κατασκοπία και τον ψυχρό πόλεμο. 

Όμως τελικά διαψεύτηκα. Έχοντας δει τα 8 πρώτα επεισόδια το μόνο που μπορώ να πω είναι πως η σειρά ξεπέρασε όλες μου τις προσδοκίες και είναι σίγουρα από τις καλύτερες που έχω δει το τελευταίο καιρό. 
Αρχικά υπάρχει μια πάρα πολύ καλή απεικόνιση της εποχής με φοβερή ατμόσφαιρα, αυτό που μ'άρεσε περισσότερο είναι η μουσική που έχει επιλεχτεί να ακούγετε σε κάθε επεισόδιο. Φαίνεται ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλεία πάνω σε αυτό. Η Keri Russel  που έχουμε να την δούμε σε πρωταγωνοστικό ρόλο στην τηλεόραση από το Felicity μου άρεσε, είναι πολύ πολύ καλή στο ρόλο της, όπως και ο Matthew Rhys όπως επίσης ο υποτιμημένος Noah Emmerich που δεν απογοητεύει ποτέ.

Η υπόθεση τώρα είναι αρκετά συνηθισμένη κυρίως από ταινίες, δύο πράκτορες της KGB στέλνονται από την ΕΣΣΔ στις ΗΠΑ με ψευδείς ταυτότητες οι οποίοι παντρεύονται και παριστάνουν το ευτυχισμένο Αμερικάνικο ζευγάρι στα προάστια της Washington DC, λίγο μετά την εκλογή του Προέδρου Ronald Reagan. Έτσι ξεκινάνε μια νέα μυστική ζωή και αποκτούν δύο παιδάκια όπου αγνοούν την πραγματική ταυτότητα των γονιών τους. 20 χρονιά ζουν στην κακιά καπιταλιστική δύση μην μιλώντας καθόλου στην μητρική τους γλώσσα και ασπάζοντας όσο καλύτερα μπορούν την Αμερικάνικη ζωή για να μην μπορούν καθόλου να γίνουν αντιληπτοί. Ζώντας όμως 20 χρόνια μια εντελώς διαφορετική ζωή από ότι είχαν αρχικά διδαχτεί αρχίζουν να πιστεύουν πως η κακιά δύση δεν είναι πραγματικά τόσο κακιά όπως και ο ίδιος ο καπιταλισμός σαν ιδέα και πράξη. Ο Philip και η Elizabeth (Μίσα και Ναντιέζντα όπως είναι τα πραγματικά τους ονόματα) είναι πιστή όμως στην αγαπημένη τους πατρίδα και στις υπηρεσίες που καλούνται να προσφέρουν σε αυτήν μέσα από τις ριψοκίνδυνες αποστολές τους στην Αμερική. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μείνουν πιστή στα πιστεύω τους και όλα όσα έχουν μάθει, τις αξίες της κομμουνιστικής ιδεολογίας και παιδείας τους . Επίσης προσπαθούν να καταλάβουν τι πραγματικά είναι η σχέση μεταξύ τους. Ζουν μαζί και ανέχονται ένα ψεύτικο γάμο μόνο για την σωτηρία της πατρίδας τους η επειδή νιώθουν πράγματα αληθινά ο ένας για τον άλλον. Οι Αμερικάνοι πάλι όπου λόγο των πολλών νικών τους έχουν πάρει τον αέρα του νικητή και δεν  θεωρούν πια τόσο επικίνδυνους τους Σοβιετικούς αντιπροσωπεύει ο Stan, ένας πράκτορας του FBI. Όπου μετακομίζει μαζί με την οικογένεια του απέναντι από το ζευγάρι. 

Στην σειρά βλέπουμε ότι τα γεγονότα έχουν αρκετή ιστορική ακρίβεια. Βλέπουμε το γνωστό τότε πρόσωπο της ΕΣΣΔ στην κρίση και την εξαθλίωση που βρίσκετε, τον αυταρχισμός και την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των συντρόφων. Σε μια ιδεολογία που πίστευαν μέχρι να πεθάνουν. Και από την άλλη τους σπάταλους, υπερόπτες και ανασφαλής Αμερικάνους που  υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους και βλέπουν πως τελικά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν όσο καλά πίστευαν στην εκπαίδευση και την χειροπιαστή πολεμική ενέργεια της KGB. Μέσα από τα γεγονότα που βλέπεις να διαδραματίζονται μπροστά σου μπορείς να καταλαβαίνεις γιατί και για πιο λόγο η κάθε χώρα και παράταξη φτάνει σε αυτές τις πολλές φορές ακραίες συμπεριφορές. Καταλαβαίνεις πως σε ένα παιχνίδι συμφερόντων πάντα θυσιάζονται οι απλή άνθρωποι που πίστεψαν απλά σε κάτι καλύτερο. Γιατί σε έναν πόλεμο δεν υπάρχει το καλό και το κακό, μόνο ο πόνος, ο φόβος και η απώλεια. 

Το The Americans είναι πραγματικά μια πολύ καλή σειρά, με φοβερές ερμηνείες ιστορική ακρίβεια και καλή μεταφορά των 80′s. Δεν είναι σίγουρα για όλα τα γούστα. Αλλά αξίζει να της δώσετε μια ευκαιρία! 

PHOTO GALLERY: 



TRAILER:




You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts