ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΦΩΤΙΑΣ

Ιουλίου 09, 2015


Freely we serve because we freely love, as in our will to love or not. In this we stand or fall.

Έχουν περάσει τέσσερις μέρες από όταν ολοκλήρωσα την ανάγνωση της "Πόλη της ουράνιας φωτιάς" και προσπαθώ με κάθε τρόπο να βάλω τις σκέψεις μου και τα συναισθήματα σου σε τάξη για να μπορέσω να γράψω αυτήν  την κριτική. Η αλήθεια είναι πως απέφευγα πολύ καιρό να διαβάσω αυτό το βιβλίο. Όχι γιατί φοβόμουν τα γεγονότα που θα εξελιχθούν μέσα σε αυτό αλλά όσο ότι θα πρέπει να πω αντίο σε μια από τις πιο αγαπημένες μου σειρές. Πως θα μπορούσα να αφήσω όλους αυτούς τους χαρακτήρες που με συντρόφευαν σε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Μέσα από τις σελίδες υπήρξαν πολλά δάκρυα. Δάκρυα λύπης, χαράς, ανακούφισης και χιλιάδες εντελώς απροσδόκητα. Όταν μια συγγραφέα καταφέρνει να σου μεταφέρει τόσα πολλά συναισθήματα, τότε κάτι έχει κάνει καλά. 


Μετά τα γεγονότα από την "Πόλη των χαμένων ψυχών" ο Jonathan/Jebastian αρχίζει να εξαπολύει ένα πόλεμο εναντίων των Shadowhunters. Έτσι αρχίζει να επιτίθεται και να καταστρέφει όλα τα ινστιτούτα και να μεταμορφώνει όλο και περισσότερους κυνηγούς σε σκοτεινούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι κυνηγοί να καταφύγουν στην Άιντρις για να μπορέσουν να προστατευτούν. Η Clary και ο Jace όμως ξέρουν καλύτερα από όλους το μυαλό του Sebastian και είναι η μόνη που μπορούν πραγματικά να τον σταματήσουν. 


Και όσο το Κονκλάβιο και οι ενήλικη κυνηγοί των σκιών μαλώνουν για το πως θα διαχειριστούν την κατάσταση οι νεαροί μας παρέα θα βρεθεί πάλι μπροστά στην λύση του προβλήματος. Η Clary, ο Jace, o Alec, ο Simon και η Isabelle καταλαβαίνουν πως ο Sebastian πρέπει να κρύβεται στην δαιμονική Εδώμ. Έτσι ξεκινάν ένα ταξίδι αναζήτηση του

Οι χαρακτήρες μας τώρα έχουν ίσο χρόνο και ανάπτυξη καθ όλη την διάρκεια του βιβλίου. Ο Jace ήταν πάντοτε από τους αγαπημένους μου και τον να τον βλέπω επιτέλους να πιστεύει στον εαυτό του και να δημιουργεί έναν νέο δρόμο, μόνο ευτυχισμένη μπορεί να με κάνει. Άξιζε όσο κανένας να είναι ευτυχισμένος και επιτέλους είναι! Ο Simon από την άλλη δεν ήταν από τους πιο αγαπημένους μου χαρακτήρες στην αρχή τουλάχιστον της σειράς αλλά κατέληξε να έχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. O Alec έχει έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στο βιβλίο, μας ανοίχτηκε και είδαμε πολλές ξεχωριστές πτυχές του εαυτό του, κάνοντας μας να τον λατρέψουμε ακόμα πιο πολύ. 


Η Clary και ο Jace είναι ένα πραγματικά υπέροχο ζευγάρι! Έχουν κάτι τόσο δυνατό και ξεχωριστό που δεν μπορείς να το παραλήψεις και επιτέλους βλέπουμε την σχέση τους χωρίς πολλά προβλήματα και ήταν τόσο όμορφη, γλυκιά και ρεαλιστική. Επίσης ο Simon και η Isabelle έχουν μια εντελώς αξιαγάπητη σχέση. Ενώ ο Magnus και ο Alec όπως πάντα κλέψανε την παράσταση. Υπήρχαν τόσα πολλά συναισθήματα ανάμεσά τους να αιωρούνται σε ολόκληρο το βιβλίο. Είναι φτιαγμένη ο ένας για τον άλλο. O τρόπος που αγαπιούνται, που ενεργούν και φροντίζουν ο ένας τον άλλο είναι ξεχωριστός. 


To αγαπημένο μου κομμάτι διαβάζοντας το βιβλίο ήταν ίσως οι αναφορές στις τέσσερις διαφορετικές σειρές που σχετίζονται με τον κόσμο των κυνηγών των σκιών. Τελειώνοντας τα The Mortal Instruments ξεκινάει κάτι καινούριο. Μέσα στις 855 σελίδες υπάρχει μια θέση και πολλές αναφορές στις σειρές The Infernal Devices, The Dark Artifices ακόμα και το The Last Hours. Υπάρχει τόσο πολύ βάρος στα ονόματα που αναφέρονται, στα γεγονότα του παρελθόντος αλλά και τα υπονοούμενα για το μέλλον. 

Είχα ακούσει ότι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε χαρακτήρες από την νέα σειρά της Cassandra Clare The Dark Artifices, κυρίως τον Julian και την Emma. Αλλά με τίποτα δεν περίμενα το πόσο καθοριστικό ρόλο θα παίξουν στην "Πόλη της ουράνιας φωτιάς". Ουσιαστικά με το τελευταίο βιβλίο της σειράς δίνεται η σκυτάλη για την επόμενη. Ήταν πολύ όμορφο να δούμε όλο αυτό το backstory και να γνωρίσουμε τόσους νέους χαρακτήρες που θα μας συντροφεύουν σε μια ακόμα νέα τριλογία. Ανυπομονώ όσο τίποτα να διαβάσω την ιστορία της Emma και ελπίζω να δούμε το The Dark Artifices μεταφρασμένο και στα Ελληνικά. 


Μετά την Γυάλινη Πόλη πίστευα πως δεν θα διαβάσω κάτι πιο επικό και όμως η Πόλη της ουράνιας φωτιάς κατάφερε να ξεπεράσει κάθε μου προσδοκία. Η Cassandra Clare κατάφερε να δημιουργήσει έναν μαγικό κόσμο και χαρακτήρες που θα έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου. 

Υπήρχε τόση συγκίνηση και συναισθήματα. Ο επίλογος ήταν ότι ομορφότερο θα μπορούσε να μας δώσει η Cassandra Clare. Νιώθω πως ένας κύκλος έκλεισε αλλά φυσικά έχουμε να περιμένουμε άλλες τρεις σειρές από αυτήν την υπέροχη συγγραφέα και τον κόσμο των Shadowhunters. Τίποτα δεν τελειώνει εδώ... 

Best Quotes: 

--> "I don’t want the world. I want you."
--> "You have the truest heart of anyone I’ve ever known, and the strongest faith in other people, and in that way you are better than I could ever hope to be."
-->"The world isn’t divided into the special and the ordinary. Everyone has the potential to be extraordinary. As long as you have a soul and FREE will, you can be anything, do anything, choose anything."
--> "Heroes aren't always the ones who WIN," she said. "They're the ones who lose, sometimes. But they keep fighting, they keep coming back. They don't give up. That's what makes them heroes."
--> "Okayyyyy," Isabelle said in a low voice, "When did Brother Zachariah get hot?"
--> Alec looked down at the shattered pieces in disbelief. "You BROKE my PHONE." Jace shrugged. "Guys don’t let other guys keep calling other guys. Okay, that came out wrong. Friends don’t let friends keep calling their exes and hanging up. Seriously. You have to stop." Alec looked furious. "So you broke my brand new phone? Thanks a lot." Jace smiled serenely and lay back on the grass. "You’re welcome."
--> We are all the pieces of what we remember. We hold in ourselves the hopes and fears of those who love us. As long as there is love and memory, there is no true loss.

Βαθμολογία: 5/5 Αστέρια!

Δείτε επίσης - Review:




You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Ω ναι, υπεροχη καταληξη για την σειρα... Τα ζευγαρια επιτελους μαζι (περιπου) και ο αλεκ εκλεψε την παρασταση. Ποσες φορες γελασα με τις ατακες του. Οσο για την στιγμη που η τεσα γνωρισε την κλερι... Τοσο υπεροχη και πολυ συγκινητικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ακριβώς! Η τελική συνάντηση της Τέσα με την Κλέρι ήταν πανέμορφη, γενικά όλος ο επίλογος.
      Ο Άλεκ τα έδωσε όλα και το ζευγαράκι μας είχε επιτέλους happy end ;) Γενικά πάντως το πως έχει καταφέρει να συνδυάσει όλο τον κόσμο των Shadowhunters η Cassandra Clare είναι συγκλονιστικό!

      Διαγραφή

Popular Posts