Dinner with a Vampire - The Dark Heroine

Ιουλίου 25, 2015



H ιστορία μας ακολουθάει την Violet όπου γίνεται μάρτυρας μιας αιμοδιψής δολοφονίας στο κέντρο του Λονδίνου από μια συμμορία βαμπίρ. Έχοντας δει με κάθε λεπτομέρεια την ανατριχιαστική σκηνή απάγεται από τον αρχηγό της συμμορίας Kaspar Varn. Για μήνες θα ζει κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο βρικόλακες στην αρχή το μίσος και η απόγνωση θα την κατακλύσουν αλλά με το καιρό θα αρχίσει να γίνεται μέρος αυτής της κοινότητας. 

Όσο αναφορά τα επιμέρους η πρωταγωνίστρια μας Violet δεν ήταν ένας πολύ δυνατός χαρακτήρας ειδικά για τον κεντρικό ρόλο. Αν και αρχικά οι ενέργειες της ήταν δικαιολογημένες από κάποια στιγμή και μετά οι κινήσεις της είναι απλά παιδαριώδης και αψυχολόγητες. Ήταν άκρως εκνευριστική και δύσκολα μπορούσες να ταυτιστείς μαζί της. 

Από την άλλη ο Kaspar στο βιβλίο παίρνει ουσιαστικά τον ρόλο του αντιήρωα. Αλαζονικός, δυναμικός, ανελέητος, κτητικός, άκρως ψυχρός και αιμοδιψής παίρνει πάντα αυτό που θέλει. Είναι ακριβώς ένα πραγματικό βαμπίρ! 


Τώρα από θέμα πλοκής υπάρχουν πολλά θετικά και πολλά αρνητικά κομμάτια. Η αλήθεια είναι πως μου πήρε αρκετό καιρό να μπω μέσα στην ιστορία του βιβλίου και με 549 σελίδες κάνει σίγουρα κοιλιά. Μου άρεσε η ιστορία γύρω από την προφητεία, το πεπρωμένο και τις σκοτεινές ηρωίδες. Νομίζω θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια γύρω από αυτήν την κεντρική ιδέα. Μου άρεσε επίσης πολύ τα πολιτικά τμήματα του βιβλίου. Η πολιτική των βρικολάκων, οι σχέσεις τους με τους ανθρώπους. Από εκεί και πέρα όμως η ιστορία κουράζει αρκετά. Το ερωτικό τρίγωνο που δημιουργείτε ανάμεσα στον Kaspar, την Violet και τον Fabian είναι απλά εκνευριστικό και χωρίς λόγο ύπαρξης απλά για να γεμίσουν μερικές ακόμα σελίδες. Και τέλος η ιστορία θεωρείτε ένα ερωτικό μυθιστόρημα ενηλίκων αλλά όταν η ηρωίδα σου είναι στα 17 για 18 δύσκολα μπορεί να σταθεί αυτό. Σε σχέση με άλλα μυθιστορήματα παρόμοιου περιεχομένου που κατατάσσονται όμως στην εφηβική λογοτεχνία το The Dark Heroine είναι σίγουρα πολύ πιο ρεαλιστικό, ωμό και βίαιο. 

Όσο αναφορά την γραφή τώρα, η Abigail Gibbs ξεκίνησε την συγγραφή του μόλις δεκαπέντε χρονών και αναπόφευκτα αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο βιβλίο. Το The Dark Heroine είναι μια ακόμα ιστορία του Wattpad που εκδόθηκε και σίγουρα ο εκδοτικός που το έκανε θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά, να κόψει και να συμμαζέψει καλύτερα μερικά κομμάτια. Το σίγουρο πάντως είναι πως η συγγραφέας έχει μεγάλη αίσθηση στο χιούμορ και ξέρει πολύ καλά να αποδίδει τον νεανικό αέρα των χαρακτήρων ως έφηβη και η ίδια. 


To τέλος με σύγχυσε λίγο με την εισαγωγή τόσο πολλών νέων χαρακτήρων και κόσμων αλλά μου άρεσε το πως εισήγαγε η συγγραφέας την όλοι ιστορία με το μυστικό της προφητείας και έδωσε το ενδιαφέρον για την συνέχεια της ιστορίας των υπόλοιπων σκοτεινών αδελφών. 

Το βιβλίο σίγουρα διαβάζεται ευχάριστα και πιστεύω πως αν είχε γίνει μια καλύτερη επιμέλεια πάνω στο μεγάλο σε όγκο συγγραφικό κείμενο της Abigail Gibbs θα είχαμε δει σίγουρα πολύ καλύτερα πράγματα. 

Βαθμολογία: 3/5 Αστέρια!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. ΌΧΙ!!! Γιατί μόνο 3 στα 5. Καλά δικαίωμα σου να έχεις ότι γνώμη θες, αλλά εγώ λατρεύω αυτό το βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν με ενθουσίασε! Μου πήρε χρόνο να μπω μέσα στην ιστορία και γενικά είχε αρκετά θεματάκια. Θεωρώ πως έκανε πολλές κοιλιές ως βιβλίο κ σε αυτό έφταιγε κυρίως ο εκδότης που δεν έκανε καμιά διόρθωση από το αρχικό κείμενο του wattpad. Αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν το απόλαυσα.

      Διαγραφή

Popular Posts