ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ

Ιουλίου 07, 2015


Μετά το αρκετά εισαγωγικό τέταρτο βιβλίο της σειράς η πόλη των χαμένων ψυχών μπαίνει ξανά βαθιά στην ιστορία και στο κόσμο των Shadowhunters. 

Βρισκόμαστε δύο βδομάδες μετά τα γεγονότα από την "Πόλη των έκτοπων Αγγέλων". O Jace αγνοείτε και ο όλοι υποψιάζονται πως βρίσκεται μαζί με τον Sebastian κανένα ξόρκι εντοπισμού ή συσκευή φαίνεται να έχει την δυνατότητα για τον εντοπισμό τους. Ενώ το Κονκλάβιο φαίνεται να ενδιαφέρετε περισσότερο για μια εξερεύνηση εντοπισμού για τον Sebastian παρά να βοηθήσουν και να βρουν τον ίδιο τον Jace. Φυσικά όταν ανακαλύπτουν ότι o Jace και ο Sebastian είναι πια απόλυτα συνδεδεμένη το μόνο που βλέπουν είναι μια ευκαιρία για ένα νέο όπλο που έχουν στα χέρια τους. 



Η Clary από την άλλη θα πάρει μια μεγάλη απόφαση και παρόλου που ξέρει πως ο Jace που έχει αυτήν την στιγμή απέναντι της δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που αγάπησε, δεν είναι ο εαυτό του, θα τον ακολουθήσει σε μια προσπάθεια για να τον λυτρώσει από τα δεσμά που τον δένουν. Από την άλλη οι υπόλοιποι χαρακτήρες μας μένουν πίσω, για να βρουν έναν τρόπο να σκοτώσουν τον Sebastian χωρίς να βλάψουν τον Jace. 

Η ανάπτυξη των χαρακτήρων σε αυτό το βιβλίο ήταν καταπληκτική. Επιτέλους γνωρίζουμε τον Sebastian έναν Villian πολύ διαφορετικό με ότι είχαμε συνηθίσει από τον Valentine. Εξαιρετικά ενδιαφέρον. Τον μισής, τον λυπάσαι και πολλές ακόμα και στεναχωριέσαι. Σκοτεινός, σατανικός και πανέξυπνος αλλά αρκετές φορές ρίχνει το μαύρο πανί από μπροστά του και δείχνει κάποια συναισθήματα, κυρίως για την Clary και τον Jace πως νοιάζεται πραγματικά για αυτούς με έναν αλλοπρόσαλλο δικό του τρόπο. Η αγάπη μεταξύ της Clary και του Jace συνεχίζεται, αλλά με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Αξιολάτρευτες είναι η σκηνές ανάμεσα κυκλοθυμικό Magnus και τον ζηλιάρη Alec. Όπως και του Simon με την Isabelle. Επίσης βλέπουμε περισσότερο την Maia και τον Jordan, τον Luke και την Jocelyn. 

Νομίζω ότι το ισχυρότερο σημείο σε αυτήν τη σειρά είναι η ανάπτυξη των χαρακτήρων. Κανένας δεν είναι πια ο ίδιος. Υπάρχουν τέτοιες τεράστιες διαφορές μεταξύ των προσωπικοτήτων τους κατά το πρώτο βιβλίο και την προσωπικότητά τους σε αυτό. Και αυτός είναι ίσως ο λόγος που το «δεύτερο» μισό της τριλογίας είναι καλύτερο από το πρώτο. Γιατί σε κάνει να αγαπήσεις με τέτοιο τρόπο ακόμα περισσότερο και να νοιαστείς για αυτούς τους καταπληκτικούς χαρακτήρες. 

Μου αρέσει το στυλ γραφής της Clare και αυτό το βιβλίο δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχει καταφέρει να πλάσει ένα τόσο περίπλοκο και ταυτόχρονα απλοϊκό στον αναγνώστη κόσμο και χαρακτήρες που μόνο να τους αγαπήσεις μπορείς. Όλους χωρίς καμιά εξαίρεση. 

Φυσικά η Cassandra Clare άφησε το βιβλίο cliffhanger κάνοντας μας να ανυπομονούμε για το City of Lost Souls ακόμα περισσότερο! 

Best Quotes:

--> "I stabbed you. With a massive sword. You caught on fire." His lips twitched, almost imperceptibly. "Okay, so maybe our problems aren't like other couples."
--> "As far as I’m concerned, this is the worst thing that’s happened since I found out why Magnus was banned from Peru."
--> "Of course he loves me. I’m his sister." "Blood isn’t love," said Magnus, and his voice was bitter.
--> "I never cared," he said. "I wanted you anyway. I always wanted you."
--> "I don't care," Clary said. "He'd do it for me. Tell me he wouldn't. If I were missing-" "He'd burn the whole world down till he could dig you out of the ashes. I know," Alec said.
--> "Excellent. I've been told I have a lovely, melodic reading voice." He flipped the BOOK open to the front page, where the title was printed in ornate script. Across from it was a long dedication, the ink faded now and barely legible, though Clary could make out the signature: With hope at last, William Herondale."
--> "Basia coquum," Simon said. "Or whatever their motto is." "It's 'Descensus Averno facilis est.' 'The descent into hell is easy," said Alec. "You just said KISS the cook." "Dammit," said Simon. "I knew Jace was screwing with me.”

Βαθμολογία: 5/5 Αστέρια!

Δείτε επίσης - Review:

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts