Vampire Academy: Τελευταια Θυσια

Φεβρουαρίου 12, 2014


Μια ακόμη σειρά φτάνει στο τέλος της. Έχοντας περάσει ώρες μέσα από τα 5 προηγούμενα βιβλία της σειράς μαθαίνοντας τους ήρωες μας και ζώντας μαζί τους όλες αυτές τις περιπέτειες ήρθε η ώρα να ζήσουμε μαζί τους και το τέλος όλης αυτής της ιστορίας! 

Μέσα από το 6ο βιβλίο της σειρά θα μάθουμε με ποιον τρόπο θα σωθούν πάλι οι πρωταγωνιστές μας και ποιες θα είναι οι τελικές του αποφάσεις. 
Η Ρόουζ βρίσκετε φυλακισμένη για τον φόνο της Τατιάνα βασίλισσας όλων των Moroi περιμένοντας την δίκη της, μια δίκη που είναι είδη χαμένοι χωρίς αποδεικτικά στοιχεία που την φέρνει έτσι σε ένα σίγουρο και γρήγορο θάνατο. Ο πατέρας της Abe πρόκειται να την βοηθήσει (και ποιος ξέρει τι είδους βοήθεια πρόκειται όταν μιλάμε για τον Abe). όμως όλοι οι φίλοι της που ξέρουν καλά για την αθωότητα της δεν την απογοητεύουν και την βοηθάνε να αποδράση μαζί με τον Ντιμίτρι με ένα καλά διαμορφωμένο σχέδιο που ο καθένας παίρνει τον ρόλο του. 

Έτσι η Ρόουζ μαζί με τον Ντιμίτρι και την βοήθεια της Σίντνεϊ φυγαδεύονται μακριά μέχρι οι υπόλοιποι να μαζέψουν όσα περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία μπορούν για την αθωότητα τους. Η Ρόουζ όμως δεν είναι άνθρωπος που μένει απλά με σταυρωμένα χέρια ξέρει πως πρέπει και αυτοί να κάνει κάτι, ξέρει πως πρέπει να δώσει στην Λίζα αυτό που της αξίζει δικαιωματικά και σύμφωνα με το τελευταίο γράμμα που της έδωσε η Τατιάνα μπορεί και πρέπει να το βρει. Έτσι αποκαλύπτει στον Ντιμίτρι και την Σίντνει το μεγάλο μυστικό ότι υπάρχει ένα ακόμη νόθο παιδί του πατέρα της Λίζας το οποίο καθιστά ταυτόχρονα τον μοναδικό απόγονο της οικογένειας της και με αυτόν τον τρόπο η Λίζα μπορεί να πάρει δικαιωματικά όλα αυτά που στερείται εδώ και χρόνια. Και κάπως έτσι ανατρέπονται όλα τα σχέδια και ξεκινάνε ένα αγώνα προς την ανακάλυψη. 

Η Ρόουζ μέσα από αυτό το τελευταίο μακρύ ταξίδι θα καταλάβει τι πραγματικά έχει αξία για στην ζωή της. Όλοι οι χαρακτήρες θα συνειδητοποιήσουν πράγματα που μέχρι πριν δεν τα φανταζόντουσαν. Θα καταλάβουν για ακόμη μια φορά πόσο σημαντική είναι η φιλία και η πραγματική αγάπη στην ζωή τους. Θα ομολογήσουν αυτά που κρύβονται βαθιά μέσα στην ψυχή τους, θα συνειδητοποιήσουν τα θέλω τους και θα έρθουν για ακόμη μια φορά σε σύγκρουση με τα πρέπει και τα θέλω και τους ηθικούς φραγμούς πίσω από αυτά. 

Μεγάλη εμβάθυνση βλέπουμε στο βιβλίο γύρο από τα πολιτικοκοινωνικά ζητήματα της κοινωνίας τον Βαμπίρ. Ζητήματα που βαθιά καθρεφτίζουν τα δικά μας  ανθρώπινα με έναν πιο ρεαλιστικό τρόπο. Ζητήματα που έχουν ξανά αναφερθεί αλλά αυτήν την φορά τα βλέπουμε καθαρά μέσα από το βάθος τους και πιο ουσιαστικά από ποτέ.

Για την γραφή της Mead έχω πει πολλές φορές. Αυτήν την φορά όμως νομίζω είναι πιο ώριμη ουσιαστική και ολοκληρωμένη από ποτέ. Ξετυλίγει όπως πάντα τα γεγονότα αργά αλλά απόλυτα σταθερά και μέσα από την γραφεί της καταλαβαίνεις ότι ξέρει ακριβώς πως θα ακολουθήσει την ιστορία. 

Και έτσι μια ακόμη σειρά φτάνει στο τέλος της! Μια σειρά που μας μίλησε για την απόλυτη αφοσίωση, την παντοτινή φιλία και την δύναμη του έρωτα. 
Μια ιστορία με καλά κριμένα μυστικά, συνωμοσίες και αποκαλύψεις που σοκάρουν και με πολλά και διαφορετικά κίνητρα να καθοδηγούν τον καθένα. 
Μια συγκλονιστική ιστορία με πανέμορφη ατμόσφαιρα δράση και μυστηρίου αγάπης, φιλίας και αφοσίωσης που αξίζει πραγματικά να διαβάσετε!

Βαθμολογία 5/5 Αστέρια! 







You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts