THE ORIGINALS SEASON 1

Ιουνίου 06, 2014


Ολοκληρώνοντας πριν λίγες μέρες την σειρά αποφάσισα να κάνω και γι'αυτήν μια μικρή παρουσίαση. Όσοι βλέπατε το The Vampire Diaries σίγουρα ξέρετε την ξακουστοί οικογένεια των Originals όσοι πάλι όχι, ήρθε η ώρα να τους γνωρίσετε! Η σειρά έρχεται από την Julia Plec (Δυστυχώς!) σαν spin Off του The Vampire Diaries. 

Τι είδαμε σε αυτήν την πρώτη σεζόν:
O Klaus μετά την μακροχρόνια παραμονή του επιστρέφει στην Νέα Ορλεάνη την Πόλη που έχτισε ο ίδιος μαζί με τα αδέρφια του 100 χρόνια πριν και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν ο πατέρας του κατάφερε να τους εντοπίσει και κυνηγήσει! Εκεί ο Klaus θα διαπιστώσει πως την απόλυτη εξουσία έχουν οι Βρικόλακες με αρχηγό τους τον Marcel, έναν άνθρωπο που ο ίδιος ο Klaus μεγάλωσε και ανέθρεψε και τον θεωρούσε για αιώνες πεθαμένο. Βλέποντας την ανάπτυξη της Νέας Ορλεάνη, την υπακοή και τον σεβασμό που έχει καταφέρει να έχει απέναντι του ο Marcel ο Klaus θα πάρει την μεγαλύτερη του αποφασίσει, ότι τα θέλει όλα πίσω, την Πόλη του, την αρχηγία και την οικογένεια. Κάπου εκεί μπαίνει στην ιστορία και η Hayle όπου κυοφορεί το παιδί του Klaus κάτι που τον ίδιο τον ταράζει στην αρχή αλλά με την συμβουλές του αδερφού του Elijah αποφασίζει να δώσει μια ευκαιρία στην νέα οικογένεια που του ανοίγετε μπροστά του, να προστατέψει την Heyle και το παιδί κάτι που δεν θα είναι καθόλου εύκολο αφού η Μάγισσες της Πόλης έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους...
 

Προσωπική μου άποψη:
Σαν φαν του είδος πλήρως απογοητευμένη από τις 2 τελευταίες σεζόν της μαμάς σειράς και έχοντας αγαπήσει μέσο αυτής τους Originals δεν υπήρχε περίπτωση να μην δω το spin off που ερχόταν. Και αν και το αρχικό Pilot δεν με είχε αφήσει ιδιαίτερα θετική και ικανοποιημένη η σειρά επεισόδιο με επεισόδιο γινόταν όλο και καλύτερη χτίζοντας όμορφα και μεθοδικά την ιστορία της όπου αυτήν επικεντρώνεται στους τρεις αγαπημένους μας Αρχέγονους στον ομορφονιό με την πιο sexy προφορά στον πλανήτη, το bad boy και πλήρη οξύθυμο Klaus στον Τζέντλεμαν και σοβαρό μεγάλο αδερφό Elijah και στην πανέμορφη ονειροπόλα Rebekah και οι τρεις αυτοί χαρακτήρες θα ζήσουν πολλά και θα τους δούμε σε εντελώς νέους ρόλους και καταστάσεις, κάτι που πολλούς ενόχλησε εμένα προσωπικά όχι. Μ'άρεσε που ο Klaus από ένας Villain, ένας πολλές φορές ψυχασθενικό κωλόπαιδο με πονεμένη ψυχή πήρε το ρόλο του Αντί-Ήρωα. Που είδαμε μια πολύ πιο ανεξάρτητη Rebekah και ένα Elijah να παίρνει επιτέλους τα πρωτεία σαν λογικός και μεγάλος αδερφός που είναι. 
  

Family: Το καλύτερο και πιο ενδιαφέρον κομμάτι της σειράς είναι πως επικεντρώνεται στην οικογένεια μη και εκτός εξ αίματος. Στην αγάπη αλλά και τις μεγάλες δυσλειτουργίες που υπάρχουν σε αυτήν. Οι τσακωμοί και οι μάχες τους είναι οι πιο επικές στιγμές της σειράς ενώ οι ακριβώς αντίθετες σκηνές με το στοργικό δέσιμο τους μας ρίχνουν στα πατώματα. 
                                   

Flashbacks: Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον κομμάτι και γοητευτικό είναι αυτό των Flashbacks γιατί όταν μιλάμε για μια οικογένεια που ζει πάνω από 1.000 χρόνια έχεις πάρα μα πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να δεις και να μάθεις. 
 

Οι ανακατόστρες Μάγισσες: Το μεγαλύτερο κινητήριο ρόλο για την εξέλιξη της σειράς την είχαν οι μάγισσες, από την αρχή μέχρι το τέλος. Από την υπερδύναμη Davina και την τελετή του Θερισμού μέχρι τους μοχθηρούς προγόνους που κινούσαν όλα τα νήματα. 

Ατμόσφαιρα: H σειρά έχει καταφέρει να έχει μια από της πιο όμορφες σκηνοθεσίες και ατμόσφαιρες νέας σειράς που έχω δει. Η μουσική όπως και στο TVD είναι πάρα πολύ καλοδουλεμένη, εδώ όμως έχουμε τον υπέροχο χώρο της Νέας Ορλεάνη με τα πανέμορφα κτήρια και τις επικές παρελάσεις. Ταυτόχρονα συνδυασμένα με την σκοτεινή χωρίς να βγαίνει κάτι μουντό όμως και με μια απόλυτη μελαγχολία ατμόσφαιρα, δημιουργώντας έτσι ένα τέλειο περιβάλλον. 
 

Ερμηνείες: Όλες οι Ερμηνείες των ηθοποιών πλην κάποιων εξαιρέσεων ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλές και ειδικά σε ένα είδος τέτοιας σειράς που βλέπουμε πάντα μέτρια πράγματα. Για μένα ένα ξεχωριστώ χειροκρότημα χρειάζεται ο Joseph Morgan(Klaus) για τις συγκλονιστικές του ερμηνείες. Χωρίς να μειώσω και τους άλλους εξαιρετικούς πρωταγωνιστές αυτός ο άνθρωπος το έχει! Χαραμίζεται στην μικρή τηλεόραση είναι για άλλες προδιαγραφές. Με ένα καθαρά πιο Ευρωπαϊκό παίξιμο δεν χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα με τα μάτια του και τις αναλαγές στην χροιά του μπορεί να σε καθηλώσει, και αυτό είναι κάτι που πολύ λίγοι ηθοποιοί μπορούν να το καταφέρνουν! 
 

Εν Κατακλείδι: Η Πρώτη σεζόν των The Originals δεν μας απογοήτευσε και είχε αυτά ακριβώς που περιμέναμε να δούμε. Ευτυχώς όχι επίκεντρο στα ερωτικά ζευγαράκια και τα τρίγωνα αλλά στην δυσλειτουργική οικογένεια στους ψυχικούς πόνους που δημιουργούνται μέσα από αυτήν και στην τελική της δύναμη. Στην κοινωνία και τα παιχνίδια εξουσίας πίσω από αυτήν, στην φιλία, τα πιστεύω και τα θέλω. Γεμάτη ανατροπές που δεν περιμένεις με τίποτα, θανάτους και των ποιο σημαντικών και επίκεντρων ηρώων και εξελίξεις που δεν προλαβαίνεις να χωνέψεις και να πιστέψεις το The Originals είναι από αυτές τις σειρές που δεν χορταίνεις να βλέπεις και να απολαμβάνεις.  

Photo Gallery: 
















You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο Review!!! Δεν το περίμενα αλλά την απόλαυσα πάρα πολύ αυτήν την σειρά!
    Σίγουρα κλάσεις ανώτερη από το The Vampire Diaries! Ανυπομονώ για την 2η σεζόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ! Και εγώ είχα κάποιες μικρές επιφυλάξεις πιο πολύ ότι θα τα κάνουν μαντάρα oι συγγραφείς (Αλλά ευτυχώς για εμάς η Julia δεν επικεντρώθηκε τόσο στο The Originals) Όλοι ήμαστε εν αναμονή!

      Διαγραφή

Popular Posts