ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ - LAUREN OLIVER

Νοεμβρίου 22, 2018


"Ξέρεις δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένη αν δεν είσαι δυστυχισμένη ορισμένες φορές"

Η ιστορίας μας ακολουθει την 17χρονη Λένα η οποία ζει σε έναν κόσμο όπου ο έρωτας θεωρείται η πιο καταστροφική αρρώστια. Μεγαλώνει με την θεία της και τα ξαδέρφια της σε ένα περιβάλλον χωρις τρυφερότητα και αγάπη. Δίπλα της έχει όμως την Χάνα την καλύτερη της φίλη όπου μπορεί να μοιράζεται τα πάντα, να κάνουν σκανταλιές και να τρέχουν κάθε μέρα μέχρι τον ωκεανό, να νιώθουν ζωντανές. Η Λένα όμως ξερει καλύτερα από όλους τι μπορεί να κάνει η αγάπη στον άνθρωπο το έχει δει με τα μάτια της στην μητέρα της. Τώρα παραμένουν μόνο 95 μέρες για να γίνει 18 και να υποβληθεί στην επέμβαση την θεραπεία όπου θα την κάνει ευτυχισμένη. Δεν θα έχει συναισθήματα πια δεν θα μπορεί να αγαπήσει, να αγχωθεί, να ντραπεί να νιώσει τίποτα. Όλα αυτά μέχρι την μέρα που θα αποφασίσουν με την Χάνα να μπουν σε απαγορευμένες εγκαταστάσεις της κυβέρνησης και να γνωρίσουν τον Άλεξ... Τον άνθρωπο που θα της αλλάξει την ζωή. 

Ο κόσμος που έχει δημιουργήσει η lauren oliver είναι πανέξυπνος. Βλέπουμε τις ΗΠΑ στο μέλλον όπου η κάθε πολιτεία έχει σφραγίσει τα σύνορα της και δεν αφήνει κανέναν να μπαίνει ή να βγαίνει απο αυτά. Ο έρωτας θεωρείται μια νόσο που ελέγχει τον άνθρωπο γιατί δεν τον αφήνει να σκεφτεί καθαρά με αποτέλεσμα να έρχονται μόνο λανθασμένες και καταστροφικές αποφάσεις απο τον ίδιο. Στον παρελθόν ο πλανήτης είχε φτάσει στα πρόθυρα να καταστραφεί απο την ντελίρια όπως αποκαλείται η νόσος. Γιαυτό δημιουργήθηκε η θεραπεία όπου υποβάλλονται όλοι υποχρεωτικά μόλις μπουν στα 18. Ενώ μέχρι να φτάσουν στην καθορισμένη ηλικία απαγορεύεται τα κορίτσια με τα αγόρια να συναναστρέφονται μαζί για να μην μεταδοθεί η νόσος. 

Η Λένα είναι ένα κλασσικό κορίτσι της ηλικίας του. Πιστεύει αυτά που έχει διδαχτεί απο το σχολείο και την οικογένεια της αλλά κατά βάθος όπως όλοι οι έφηβοι αρχίζει να αμφισβητεί και τα πάντα. Αρχίζει να συνειδητοποιεί πως ο έρωτας ίσως τελικά να μην είναι μια νόσος αλλά το ομορφότερο πράγμα της ζωης που τους το στερούν. Ότι η μητέρα της ίσως να μην είχε τρελάθει απο την νόσο αλλά να πάλεψε για τα ιδανικά που πίστευε...

Το βιβλίο είναι εξαιρετικά γραμμένο ειδικά για το νεανικό του είδος. Η Lauren Oliver έχει μια ξεχωριστεί γραφή λυρική με ποιητικές προεκτάσεις. Και πραγματικά το αγάπησα. Είχα καιρό να διαβάσω μια σειρά που θα με συνεπάρει όπως παλιά! Το τέλος ήταν συγκλονιστικό και μας αφήνει με κομμένη την ανάσα για την συνέχεια....!

"Σε αγαπώ. Να θυμάσαι. Αυτό δεν μπορούν να το πάρουν."

Βαθμολογία: 5/5 αστέρια!

You Might Also Like

2 σχόλια

Popular Posts