ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ALICE - KATE QUINNN

Φεβρουαρίου 11, 2021

 


Η Kate Quin είναι μαέστρος στα ιστορικά μυθιστορήματα. Ένα είδος που μπορείς πολύ εύκολα να πέσεις σε μια επανάληψη γεγονότων και συναισθηματικών κλισέ. Για μένα αυτό που κάνει να ξεχωρίζει τα βιβλία της, είναι πως πάντοτε μαθαίνω πράγματα του παρελθόντος που δεν γνώριζα.

Στο δίκτυο Alice ακολουθούμε την ζωή της Τσάρλι μιας νεαρής Αμερικανίδας η οποία μένει έγκυος και εξορίζεται από τους γονείς της στην Ελβετία για να αντιμετωπίσει το "πρόβλημα" της.  Αντίθετα η ίδια αποφασίζει να το σκάσει για την Αγγλία και να βρει την αγαπημένη της ξαδέρφη όπου τα χνάρια της χάνονται τρια χρόνια πριν. Παράλληλα πάμε λίγα χρόνια πίσω και βλέπουμε την δράση μιας μυστικής γυναικείας οργανώσης. Το Δίκτυο Alice που έδρασε κατά την διάρκεια του Α παγκοσμίου πολέμου. 

Οι δύο αυτές ιστορίες δένονται από μια κλωστή που τους ενώνει βαθιά. Αλλά το βιβλίο δεν μένει εκεί αλλά διερευνά την συνολική καταστροφή του πολέμου, την δύναμη των γυναικών και την μάχη που έδωσαν οι ίδιες στο κατασκοπευτικό μέτωπο.  Μας μιλάει για την απώλεια, το χάος των ανθρωπίνων συναισθημάτων, την αγάπη που ανθίζει και στα πιο σκοτεινά σημεία της ιστορίας. 

Ίσως η πιο εντυπωσιακή πτυχή του βιβλίου είναι ότι βασίζεται εξ ολοκλήρου σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα. Κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε κάνοντας μια έρευνα στο ίντερνετ. 


Οι χαρακτήρες για ακόμη μια φορά είναι εντυπωσιακοί. Η Ιβ έντονα πιο περίπλοκη, με αρκετά ελαττώματα. Πάσχει από τραυλισμό κάτι που την κάνει την τέλεια κατάσκοπο μιας και κανένας δεν την υπολογίζει για κάτι τέτοιο. Έχει την βαθιά επιθυμία να κάνει κάτι περισσότερο με τον εαυτό της και αυτό της το προσφέρει το δίκτυο alice. Απο την άλλη η Τσάρλι είναι ένας πιο χαρούμενος χαρακτήρας. Αισιόδοξη, που παραδέχεται τα λάθη της και δεν τα αρνείται. Μ'αρεσε πολύ η δυναμική μεταξύ τους. Όπως και το χιούμορ που πηγάζει η σχέση τους. 

Και ενώ υπάρχουν αμέτρητα βιβλία, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές αφιερωμένες στους άνδρες στρατιώτες, δεν είναι το ίδιο και για τις γυναίκες. Ευτυχώς, όμως έχουμε συγγραφείς όπως η Kate Quinn που φέρνουν ξανά στο φως αυτές τις ιστορίες πολέμου για τις γυναίκες. Ένα σημαντικό θέμα στο μυθιστόρημα είναι η ισότητα των φύλων. Ειδικά στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, οι γυναίκες δεν θεωρήθηκαν ποτέ ίσες, αλλά το δίκτυο Αlice έδωσε σε πολλές αυτήν την δυνατότητα. Ωστόσο, παρά την κοινωνία που προσπαθεί να τις κρατήσει μακρυά, αυτές οι γυναίκες είναι έξυπνες, ικανές και δυνατές με αποτέλεσμα να τα καταφέρνουν.

Το Δίκτυο Alice είναι ένα αριστούργημα ειδικά για τους λάτρεις της ιστορίας. Έχει ίντριγκα και μυστήριο, δράση και κίνδυνο, ρομαντισμό και χιούμορ, και διηγείται τις ιστορίες των πραγματικών ανθρώπων - αληθινών ηρώων - που μπορεί διαφορετικά να είχαν αγνοηθεί.


🎁 Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος για το αντίτυπο του βιβλίου 🎁

Συγγραφέας: Kate Quinn 

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος 

Είδος: Ιστορικό Μυθιστόρημα

Σελίδες: 630




You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts