March Wrap Up 2014

Απριλίου 05, 2014



  • Καλησπέρα! Καλό μήνα σε όλους αν και λίγο αργοπορημένα! Πάει και ο Μάρτιος λοιπόν....Αυτόν τον μήνα διάβασα 11 βιβλία, πολύ καλά μπορώ να πω! 2 από τα οποία σας έχω κάνει είδη Review ενώ για τα υπόλοιπα  6  θα σας κάνω μια μικρή παρουσίαση από το καθένα σήμερα... Τα υπόλοιπα 3 θα τα αφήσω γιατί θέλω να τα αναπτύξω περισσότερο! 

                Marked (House of Night) by P.C. Cast & Kristin Cast          
H Δεκαεξάχρονη Zoey Redbird έχει μόλις Σημαδευτεί ως αρχάρια βρικόλακας, πηγαίνει στον Οίκο της Νύχτας, ένα σχολείο όπου θα εκπαιδευτεί μέχρι την ενηλικίωσή της, υπό την προϋπόθεση ότι θα αντέξει την αλλαγή – και δεν την αντέχουν όλοι όσοι σημαδεύονται. Έτσι ξεκινάει μια καινούρια δύσκολη ζωή, ειδικά μακριά από τους φίλους της, αλλά σαν να μην της έφτανε αυτό, ανακαλύπτει ότι δεν είναι μια συνηθισμένη αρχάρια. Είναι η εκλεκτή της θεάς των βρικολάκων, που την έχει προικίσει με εκπληκτικές δυνάμεις. Μαζί όμως με τις δυνάμεις, έρχονται η δίψα για αίμα και η ικανότητά της να «σφραγίσει» το πρώην αγόρι της. Και για νΆ αγχωθεί ακόμα περισσότερο, δεν είναι η μοναδική αρχάρια στον Οίκο της Νύχτας με ξεχωριστές δυνάμεις. Όταν διαπιστώνει ότι η αρχηγός των Σκοτεινών Κορών, της ελιτίστικης αδελφότητας του σχολείου, κάνει κατάχρηση των ικανοτήτων που της χάρισε η θεά, η Ζόι πρέπει να ψάξει βαθιά μέσα της για να βρει το κουράγιο νΆ ακολουθήσει το πεπρωμένο της. 

  • Για την συγκεκριμένη σειρά δεν είχα ακούσει τα καλύτερα σχόλια. Όχι συγκεκριμένα για το πρώτο βιβλίο αλλά γενικά για ολόκληρη την σειρά όπου πάρα πολύς κόσμος έχει σταματήσει ενώ θεωρούσε πως κάπου είχε χαθεί το παιχνίδι. Γιαυτό ακριβώς τον λόγο δεν είχα σκοπό να την ξεκινήσω αλλά όταν είδα το πρώτο βιβλίο σε μια πάρα πολύ καλή τιμή, και με περιέργεια να δω γιατί τόσα γενικά αρνητικά σχόλια το αγόρασα. Το βιβλίο προσωπικά δεν μου φάνηκε τόσο κακό, ίσως επειδή είχα πολύ αρχική αρνητική εικόνα. Η Γραφή των συγγραφέων σαν πρώτη ανάγνωση είναι πολύ περίεργη και μπορεί πολύ εύκολα να σε ξινίσει, στην συνέχεια το βιβλίο είναι αρκετά αργό αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν είχε το ενδιαφέρον του, ο κόσμος που έχουν δημιουργήσει οι  P.C. Cast & Kristin Cast είναι και το πιο ενδιαφέρον βασικά κομμάτι του βιβλίου με το δικό του μυστήριο και τέλος ακόμα δεν μπορώ να πω πως δέθηκα με κάποιον από τους χαρακτήρες ίσως στην συνέχεια (Αφού δεν είναι και λίγα βιβλία!) αλλά μια καλή σειρά για μένα φαίνεται από την αρχή όταν ακόμα και από το πρώτο βιβλίο δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου, έχεις λατρέψει από την αρχή τους χαρακτήρες, τον κόσμο την γραφή. Πάντως για αρχή ήταν ένα μέτριο βιβλίο. Που δεν θα το χαρακτήριζα ούτε πολύ καλό ούτε πολύ κακό.
  • Βαθμολογία: 3/5
                                                               
                        Beauty Queens by Libba Bray                         
 Πενήντα  κοπέλες διαγωνίζονται γα τα καλλιστεία MISS TEEN DREAM που επρόκειτο να είναι ένα διασκεδαστικό ταξίδι δίπλα στην παραλία, θα παρελάσουν μπροστά στον κόσμο με πανέμορφα φορέματα και κουστούμια όπου θα διαγωνιστούν μπροστά στις κάμερες. Το αεροπλάνο τους όμως έχει άλλα σχέδια, συντρίβεται σε ένα έρημο νησί αφήνοντας έτσι τους επιζώντες με ελάχιστο φαγητό, νερό και φυσικά eyeliner. Τι να κάνει έτσι μια βασίλισσα της ομορφιάς; Να συνεχίσει να εξασκεί το πρόγραμμα ταλέντων των καλλιστείων ή να παλέψει με άγρια φίδια στο έδαφος; Να αποκτήσει ένα τέλειο μαύρισμα ή να μάθει να τρέχει άγρια. Και τι θα συμβεί όταν η σέξι πειρατές εμφανιστούν; Καλώς ήρθατε στην καρδιά του μη-απελπιστικού σκοτάδι! Ξεναγός σας; Κανένας, εκτός από Libba Bray, την ξεκαρδιστική, συγκλονιστική, νικήτρια των Printz Award και συγγραφέας των A Great and Terrible Beauty and Going Bovine. 

  • Το Beauty Queens είναι για πολλούς η γυναικεία εκδοχή του "Lord of the Flies". Αλλά εδώ μιλάμε για την Libba Bray, μια πολύ νέα συγγραφέας αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα.. Αρκετά διαφορετικό από αυτά που έχουμε δει. Το Beauty Queens  είναι ένα βιβλίο που θα το χαρακτήριζα αστείο, Φεμινιστικό, σουρεαλιστικό και σίγουρα σατιρικό. Ενώ μέσα από αυτά θίγονται πολλά σοβαρά θέματα όπως η σεξουαλικότητα του κάθε ατόμου,η φυλή και οι κοινωνικές τάξης. Προβλήματα που πολλοί πιστεύουν ότι έχουν εξαλειφθεί πια στην εποχή μας, αλλά που τελικά όπου και να κοιτάξεις τα βλέπεις γύρω σου. Η σάτιρα είναι ένα δύσκολο κομμάτι της τέχνης που αν δεν το χειριστείς καλά μπορεί να βγει ένα αποτέλεσμα γελοίο που δεν θα το εισπράξει ο κόσμος. Η Libba Bray καταφέρνει να το χειριστεί και να στο δώσει με το καλύτερο τρόπο. Ενώ καταφέρνει για ακόμη μια φορά οι χαρακτήρες της να μην είναι μονοδιάστατη και χάρτινη (όπως αρχικά θα φαινόντουσαν ειδικά πάνω σ'αυτό το βιβλίο) αλλά να κρύβει ο καθένας το δικό του βάθος και την εσωτερικότητα. Το μόνο αρνητικό για μένα πάνω στο βιβλίο ότι υπήρχαν σημεία που έπεφταν λίγο στην υπερβολή παραπάνω από το δικό μου γούστο. 
  •  Βαθμολογία: 4/5 
                                               
                     Mirror Mirror by Gregory Maguire                         
Ο Κόσμος αυτός ονομαζόταν Montefiore, όσο αυτήν τον ήξερε, από την φωλιά του αετού μέχρι κάθε πλευρά αυτού του κόσμου. Το 1502 η εφτάχρονη Bianca de Nevada ζει την ζωή της σκαρφαλωμένη  ψηλά πάνω από τους λόφους και τις κοιλάδες της Tuscany και της Umbria στο Montefiore, στο αγρόκτημα με τον αγαπημένο της πατέρα,  Don Vicente. Περνώντας ευχάριστες και χαρούμενες στιγμές. Αλλά μια μέρα η ευγενική ακολουθία κάνει την εμφάνιση της στις πλαγιές της φάρμας και έτσι όλος ο κόσμος έρχεται στο  Montefiore. Με την παρουσία του Cesare Borgia και της αδερφής του, την πολυαγαπημένη και ματαιόδοξη Lucrezia- Τα παρηκμασμένα παιδιά ενός διαβολικού πάπα-  Γιατί κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει την αθωότητά του για πολύ καιρό. Όταν ο Borgia στέλνει τον Don Vicente σε μια πολύχρονη προσπάθεια να διεκδικήσει ένα  αυθεντικό απομεινάρι του αρχαίου Δέντρο της Γνώσης- αφήνει την Bianca υπό την φροντίδα του- Η Lucrezia θα δει την τρομερή μοίρα που περιμένει το νεαρό κορίτσι και στο σκοτεινό δάσος μπορεί μόνο να βρεθεί η σωτηρία του. 

  • Gregory Maguire πλάθει μια νέα ιστορία της χιονάτης και την τοποθετεί στην Αναγέννηση της Ιταλία. Μεγάλες δυνάμεις του Maguire η υπέροχη γραφή του, η πολύ καλή γνώση του πάνω στην ιστορία της Αναγέννησης στην Ιταλία και τα φανταστικά στοιχεία που εμπλουτίζει το βιβλίο. Ο Gregory Maguire με το Mirror Mirror καταφέρνει να βγάλει έξω μια καθαρή αγνότητα αλλά και μια σταθερή οργάνωση ειδικά πάνω στο κομμάτι φαντασία και ιστορική πραγματικότητα. Το αρνητικό κομμάτι του βιβλίου ήταν πως κάποιοι ήρωες ήταν πολύ μονοδιάστατη ενώ η δομή του είχε μια πολυπλοκότητα που σε δυσκολεύει να την συνηθίσεις. Το Mirror Mirror έχει όμως μια σφαιρική ιστορία, γιατί δείχνει την ανθρώπινη ζωή με τις δικές της αντιφάσεις, δεν είναι μόνο το καλό και το κακό που υπάρχουν ταυτόχρονα στον κόσμο, αλλά και μέσα σε κάθε άνθρωπο πάρα πολύ. Ενώ τα θρησκευτικα  και πολιτικά υπονοούμενα δίνουν με ωραίο και σαρκαστικό τρόπο το δικό τους στίγμα. Αυτήν ήταν η πρώτη μου επαφή με τον Maguire αλλά σίγουρα όχι η τελευταία. 
  • Βαθμολογία: 3.5/5

More Than this by Jay Mclean
Mikayla: Σε μια νύχτα το παραμύθι μου τελείωσε. Ή μπορεί και να ξεκίνησε. Αυτή είναι η ιστορία μου, της φιλίας και της αγάπης, της σημαδεμένης  μου καρδιάς αλλά και της επιθυμίας, της δύναμης να δείξεις την αδυναμία.
Jake: Ένα βράδυ γνώρισα μια κοπέλα. Μια θλιμμένη και σπασμένη κοπέλα, αλλά πιο όμορφη από οποιαδήποτε άλλη. Γελάει μέσα από τη θλίψη της, ενώ την αγάπησα μέσω της κατεστραμμένης καρδιά της. 
Αυτή είναι η ιστορία μας, μετά από αυτά 
Είχε δίκιο. Δεν είχε καμία διαφορά αν ήταν 6 μήνες ή 6 χρόνια
Δεν θα μπορούσα να ανατρέψω ό, τι έχει γίνει. Δεν θα μπορούσα να αλλάξω το μέλλον.
Ήταν μια νύχτα. 
Ένα βράδυ, όταν όλα άλλαξαν.
Ήταν τόσα πολλά περισσότερα από μια απλή προδοσία.
Ήταν η τραγωδία.
Οι θάνατοι...Οι δολοφονίες.
Αλλά ήταν, επίσης, αυτό το συναίσθημα. 
Η αίσθηση της πτώσης.

  • Αυτό το βιβλίο! Αχ, αυτό το βιβλίο! Με πάθιασε με την ιστορία του ολοκληρωτικά. Χαίρομαι τόσο πολύ που το διάβασα. Πραγματικά μια πολύ όμορφη ιστορία, γεμάτη έρωτα, στοργή, βαθύ πόνο, ενοχές, αγάπη. Με μια πλοκή γρήγορη και ανατροπές που αποκαλύπτονται σταθερά κατά μήκος της ιστορίας. Ενώ δεν μπορείς να μην δεθείς και αγαπήσεις τους ήρωες της Ιστορίας. Θα κάνω πιστεύω και έναν πιο αναλυτικό Review. Είμαι πάντως πολύ ενθουσιασμένη για την συνέχεια και ειδικά τώρα που ξέρω πως το κέντρο της θα είναι η υπόλοιπη ιστορία του Logan! 
  • Βαθμολογία: 5/5

                        The Thrill of It by Lauren Blakely                        
Μια ιστορία αγάπης, σεξ, εθισμού, εκβιασμού και δύναμης.
 Κάποιοι λένε ότι η αγάπη μπορεί να είναι ένας εθισμός. Άλλοι λένε ότι είναι το πράγμα που κάνει τη ζωή να αξίζει να την ζεις. Επιτρέψτε μου να σας πω όλα όσα ξέρω για την αγάπη... Η αγάπη δεν είναι ασθένεια, δεν είναι ένα συγκεκριμένο είδος. Η αγάπη είναι ένα παιχνίδι, ένα κυνηγητό. Μια ανατριχίλα στο κορμί σου.Η αγάπη είναι άγρια ​​σαν τον πόλεμο και κάθε άνδρας η γυναίκα θα πρέπει να αγωνιστεί για τον εαυτό του.Τουλάχιστον αυτό είναι, το πώς ήταν για μένα.Ήμουν εθισμένος στην αγάπη και στο σεξ.Ρύθμισα την αγάπη μου,την έπαιζα,και κρατούσα όλων των κόσμο μου στις παλάμες μου.Και τότε ένιωσα πως πέφτω από πάρα πολύ ψηλά και γίνομαι εκβιαστείς στα δικά μου λάθη, και έτσι αναγκάζομαι να κρατήσω μυστικά από όλους, εκτός από έναν άντρα. Και δεν μετανιώνω 
Trey: Με όλες της άλλες γυναίκες, ήξερα τι ήταν. Θα ήταν προσωρινό. 
Ήταν χάπια, ήταν μπουκάλια που έπαιρναν μακριά όλο τον πόνο, και έπαιρναν μακρυά τις φρικτές αναμνήσεις, μιας σπάταλης καρδιάς. Μέχρι που γνώρισα την Harley. Ήταν το μόνο κορίτσι που μου έλειψε ποτέ όταν αυτήν αποχώρησε. Αλλά τώρα είναι πίσω στη ζωή μου, κάθε μέρα, και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για μας, δεδομένου μάλιστα ότι δεν ξέρω πώς να της πω τα μυστικά μου. Τι συνέβη στην οικογένειά μου. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι  το πιο αληθινό πρόσωπο που έχω έρθει κοντά. Και θέλω να αισθάνομαι κάθε δευτερόλεπτο από όλο αυτό. Πώς μπορείς να αγαπήσεις χωρίς λύπη, όταν λύπη είναι όλα όσα ξέρεις;

  • Αγάπησα το The Thrill of it! Αγαπώ Lauren Blakely! Αυτό το βιβλίο είναι λίγο διαφορετικό από της Lauren, πιο σκοτεινό, πιο sexy. Είναι μια ιστορία που δεν θα μπορούσαν πολλοί να την γράψουν, και αυτό είναι που κάνει το βιβλίο ακόμα πιο ενδιαφέρον! Lauren Blakely γράφει με έναν τρόπο που κρατά τον αναγνώστη για την συνέχεια ενώ τον εξιτάρει να θέλει κι άλλο. Μας δίνει πάντα ένα μικρό κομμάτι πληροφοριών, αλλά ποτέ δεν αποκαλύπτει όλη την ιστορία κάνοντας σε έτσι να θέλεις όλο και περισσότερο. Ξεκίνησα το βιβλίο λέγοντας θα διαβάσω ένα ακόμη κεφάλαιο, χρειάζομαι κι άλλες απαντήσεις πάνω σε αυτό και σε αυτό, μέχρι που συνειδητοποίησα πως είχα τελειώσει όλο το βιβλίο. Μου άρεσε υπερβολικά η σύνδεση και η χημεία ανάμεσα στην Harley και τον Trey. Απόλαυσα πραγματικά όλους τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, ακόμη και την Cam, της Harley η μαμά. Ανυπομονώ για την συνέχεια. 
  • Βαθμολογία: 4/5 

Τhe Painted Man by Peter V Brett
Καθώς πέφτει το σκοτάδι, οι δαίμονες αυξάνονται-πλήθη και γίγαντες από τη φωτιά, το ξύλο, και τη πέτρα, πεινασμένοι για την ανθρώπινη σάρκα. Μετά από αιώνες, οι άνθρωποι όλο και μειώνονται. Οι προστατευτική θαλάμη έχουν ξεχαστεί. Τρεις όμως νέοι επιζώντες από επιθέσεις  δαιμόνων, ο Arlen, Leesha, και ο Roger, τολμούν να αντεπιτεθούν.

  • Η γραφής του Brett είναι απλά  εθιστική με  γρήγορους ρυθμούς και πνευματικότητα, οι χαρακτήρες είναι και αυτοί εξίσου ενδιαφέροντες, σε ένα πολύ καλά ανεπτυγμένο περιβάλλον. Το αρχικό οικόπεδο δεν είναι κάτι το πρωτότυπο αλλά είναι δοσμένο με τόσο εμπνευσμένο και καλοδουλεμένο τρόπο που δεν μπορείς να μην το αγαπήσεις. Το πιο ενδιαφέρον όμως κομμάτι του βιβλίου είναι  ο κόσμος και η ιστορία των δαιμόνων η αρχική ιστορία των ανθρώπων και όλων αυτών που τους περιβάλει πραγματικά εξαιρετικά ενδιαφέρον, κάνοντας με να ελπίζω πως ο Brett θα μας επεκτείνει και θα μας ανακαλύψει  αυτό το κομμάτι περαιτέρω στα επόμενα μυθιστορήματα. Όσοι είστε φαν της Φανταστικής λογοτεχνίας αξίζει την ανάγνωση σας. 
  • Βαθμολογία: 5/5 

ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΠΙΣΗΣ: 

  • Prince of Thorns by Mark Lawrence
  • Anna Dressed in Blood by Kendare Blake
  • Girl of Nightmares by Kendare Blake











You Might Also Like

12 σχόλια

  1. Η σειρα οικος της νυχτας κ εμενα μετρια μ φάνηκε να σ πω την αληθεια... εχω διαβασει 7 από τα βιβλία και όσο πάνε χειροτερεύουν. Αλλά τωρα περιμένω να βγει κ το τελευταιο για να διαβασω κ οσα μ εχουν απομεινει να δω τι θα γίνει τέλος πάντων!

    το Mirror Mirror ακούγεται καλό. Δεν έχω διαβάσει κανένα από αυτά τα βιβλία με παραλλαγές παραμυθιών που είναι τώρα πολύ "της μόδας". Αλλά ως φαν των παραμυθιών και της Ντισνει πρέπει να διαβάσω κάποια! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι γενικά μια μέτρια σειρά! Το έχω ακούσει από πάρα πολλούς πως όσο πάνε γίνονται χειρότερα! Αν μου δοθεί ποτέ η ευκαιρία θα τα διαβάσω αλλά δεν νομίζω να αγοράσω τις συνέχειες!
      Όσο για το Mirror Mirror. Είναι ένα καλό βιβλίο! Αλλά με αρκετές ιδιομορφίες που σε πολλούς μπορούν να ξινίσουν. Χτες τελείωσα και το βιβλίο του, Wicked που είναι μια παραλλαγή της ιστορίας του Οζ και πραγματικά αξίζει! Πολύ καλό βιβλίο! Νομίζω θα ήταν μια καλή αρχή για το είδος ;) Σίγουρα πρέπει να διαβάσεις πάντως κάτι τέτοιο αφού σ'αρέσουν κιόλας αυτά τα πράγματα! Εγώ τα λατρεύω!

      Διαγραφή
  2. Ο Οίκος της νύχτας μέχρι το 4ο βιβλίο ήταν μια αρκετά καλή σειρά από εκεί και πέρα για μένα το χάος!
    Το More Than this σου είχα πει πως θα το λατρέψεις ;) Και που να διαβάσεις και τα επόμενα!
    Το Beauty Queens όπως ξέρεις προσωπικά δεν μ'άρεσε καθόλου! Αλλά έχω ένα θέμα γενικά με το χιούμορ και το σαρκασμό γιαυτό μάλλον είναι καθαρά προσωπικό!
    Τα The Thrill of It και Mirror Mirror φαίνονται πολύ ενδιαφέρων βιβλία!
    Όσο για το Τhe Painted Man κάπου είχα δει νομίζω πως θα μεταφραστεί και στα ελληνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το More Than this ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλό! Το απόλαυσα όσο τίποτα.
      Το Beauty Queens ήταν αρκετά καλό για μένα. Αν και υπήρχαν κάποια υπερβολικά σημεία!
      Τα The Thrill of It και Mirror Mirror πρέπει να τα διαβάσεις πιστεύω ότι θα σ'αρέσουν! Για το Τhe Painted Man τώρα, να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω καθόλου θα το κοιτάξω όμως!

      Διαγραφή
  3. M'έπεισες να διαβάσω το Beauty Queens! Δεν περίμενα να είναι τόσο ενδιαφέρον και μου κίνησε την περιέργεια που έκανες αναφορά στο Lord of the Flies, σίγουρα θα μπει στο wishlist :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Beauty Queens προσωπικά μ'άρεσε! Δεν είναι αριστούργημα αλλά είναι ένα αρκετά καλό βιβλίο. Θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο αν δεν υπήρχαν κάποιες υπερβολές σε μερικά σημεία. Αλλά πιστεύω αξίζει μια ανάγνωση (o)

      Διαγραφή
  4. "Το Beauty Queens είναι για πολλούς η γυναικεία εκδοχή του "Lord of the Flies". Αλλά εδώ μιλάμε για την Libba Bray, μια συγγραφέας πολύ πιο ενδιαφέρουσα."

    Εγώ, πάλι, κόλλησα λίγο σ'αυτό. Πέρα από το ότι το Lord of the Flies είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία και θεωρείται αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο William Golding που το έγραψε είναι Νομπελίστας, μια τιμή που η Libba Bray ψιλοαποκλείω να λάβει ποτέ. Επομένως, είναι λίγο άδικο και για τους δύο να λέμε πως "είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα συγγραφέας". Είναι μια σύγχρονη συγγραφέας, ανερχόμενη και είναι πολύ μεγάλη της τιμή να συγκρίνουν το βιβλίο της με το βιβλίο ενός Νομπελίστα, δεν την προσβάλλουν. Απλά λέω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκφφ γκφφ φάτε με!!!! Καλά που μου το σχολίασες elgalla μου και κακό δικό μου που δεν ξανά έλεγξα το κείμενο. Έκανα ταυτόχρονα και την διαμόρφωση του νέου ιστολογίου και αυτά παθαίνεις αν δεν προσέχεις!
      Ήθελα να γράψω Το Beauty Queens είναι για πολλούς η γυναικεία εκδοχή του "Lord of the Flies". Αλλά εδώ μιλάμε για την Libba Bray, μια πολύ νέα συγγραφέας αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα. Ζητώ συγνώμη! Αν έγραφα το παραπάνω σίγουρα θα παρέθετα και τους λόγους που θα πίστευα αυτό, ότι δηλαδή η Libba Bray είναι καλύτερη του William Golding :o Πάω να το αλλάξω και να ελέγξω ξανά όλο το κείμενο!!!!!

      Διαγραφή
    2. Καλά, μην τρελαίνεσαι, καλέ, απλά μου έκανε εντύπωση και το σχολίασα! Πάντως αν δεν το έχεις διαβάσει το Lord of the Flies, να το διαβάσεις (ή δες την ταινία, εναλλακτικά, εγώ την είδα πριν το διαβάσω και μου άρεσε πολύ, αυτή του '90, όχι την παλιά).

      Διαγραφή
    3. Χε,χε! Δεν μ'αρέσει να υπάρχουν λάθη γιαυτό! Πάντως ευτυχώς που το είπες γιατί υπήρχαν και άλλα μικρό λαθάκια που έπρεπε να διορθωθούν! Το έχω διαβάσει το Lord of the Flies αλλά δεν έχω δει καμιά από τις ταινίες!

      Διαγραφή
  5. Ωραίο Post!
    Των οίκο της νύχτας έχω διαβάσει μέχρι το 5ο βιβλίο αλλά πραγματικά δεν αξίζει πολλά η σειρά!
    Το Beauty Queens δεν μ'άρεσε καθόλου! Τα αλλά δεν τα έχω διαβάσει αλλά φαίνονται καλά τα The Thrill of It & More Than this!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ! Την σειρά House of Night δεν νομίζω να την συνεχίσω εκτός αν βρω κάπου τα βιβλία. Το Beauty Queens μπορώ να φανταστώ γιατί δεν σ'άρεσε έχει τις ιδιαιτερότητες του σαν βιβλίο! Όσο για τα άλλα 2 βιβλία είναι πολύ πολύ όμορφα και αξίζουν!

      Διαγραφή

Popular Posts