Man of Steel

Αυγούστου 06, 2014



Δεν ξέρω πολλά για τα κόμικ, δεν είμαι φαν του Superman και έτσι ακριβώς απλά σαν θεατής κάθισα και είδα την ταινία χωρίς να πάρω στην μετρητής τις διάφορες κριτικές και αναλύσεις που έχω ακούσει στο παρελθόν. Και ναι μπορώ να πω πως μου άρεσε, εντάξει δεν ήταν σίγουρα η καλύτερη ταινία του είδους της αλλά βλεπόταν πολύ ευχάριστα! 

Σε σκηνοθεσία Ζακ Γκόγιερ(Οι 300), παραγωγό τον Κρίστοφερ Νόλαν(Ο Σκοτεινός Ιππότης)  και πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Henry Cavill, Russel Crowe, Michael Shannon, Kevin Costner και Amy Adams 

Η υπόθεση μας έχει ως εξής ένα μικρό αγόρι ανακαλύπτει ότι έχει υπερφυσικές δυνάμεις και ότι δεν προέρχεται από τη Γη. Ως νεαρός, θα ξεκινήσει μια εντυπωσιακή περιπέτεια, αναζητώντας τις ρίζες του και την αποστολή του σ’ αυτό τον κόσμο. Αν όμως, θέλει να σώσει τον κόσμο από τον αφανισμό και να αποτελέσει το σύμβολο της ελπίδας για την ανθρωπότητα, θα πρέπει να αφήσει τον ήρωα που κρύβει μέσα του να λάμψει.

Το καλύτερο κομμάτι της ταινίας είναι ο ίδιος ο πρωταγωνιστή της  ο Superman- Henry Cavill, από τα λίγα που θυμάμαι από τις προηγούμενες ταινίες ή ακόμα και τα κινούμενα σχέδια ο Superman ήταν ένα υπέρ ήρωας που σ'άρεσε να τον βλέπεις να νικάει τους εχθρούς του να σώζει ολόκληρο τον κόσμο, πολλές φορές όμως έδειχνε τόσο τέλειος και εξωπραγματικός που δεν μπορούσες με τίποτα να ταυτιστείς μαζί του. Ακριβώς εδώ κερδίσει ο superman του Man of Steel γιατί καταφέρνει να σου δείξει πολλές φορές την ανθρώπινη πλευρά του και να τον φέρει κοντά στον θεατή! Έναν superman που αλιγορεί την ιστορία του ίδιου του  Χριστού αφού είναι ένα παιδί που μεγαλώνει με δύο ανθρώπους καλούς ενώ σε ηλικία 33 ετών παραδίδει τον εαυτό του για την σωτηρία της ανθρωπότητας. Είδαμε ένα Henry Cavill πανέμορφο να μας εκθειάζει στα πρώτα λεπτά της ταινίας το υπέροχο σώμα του ενώ κατάφερε με την υποκριτική του(Όσοι έχουν δει και στο The Tudors ξέρουν...) να δώσει την σωστή συναισθηματική διάσταση του ήρωα. 

Εξαιρετικοί επίσης στις ερμηνείες τους οι Russel Crowe, Michael Shannon και Kevin Costner

Φυσικά υπήρχαν και τα αρνητικά το κυριότερο από όλα η υπερβολική και επαναλαμβανόμενη δράση που έφτασε σε πάρα πολύ κουραστικά σημεία ειδικά προς το τέλος της ταινίας. 
Η Λόις Λέιν, πραγματικά νομίζω δεν έχω δει πιο κακογραμμένο χαρακτήρα, πιο άψυχο και πιο ψυχρό. Η σχέση Λόις-Κλαρκ που δεν μπορούσε να πείσει πουθενά, όχι μόνο λόγο της μηδαμινής χημείας των ηθοποιών αλλά και την χωρίς συνοχή ιστορία τους. 

Μπορώ να πω χωρίς να μειώσω τις παλιότερες δουλειές πως η ταινία ήταν η καλύτερη μεταφορά του Superman με διαφορά που έχουμε δει στην μεγάλη οθόνη. Επιτέλους ξεφεύγουμε από χαρακτήρες καρικατούρες και βλέπουμε το βάθος των πραγμάτων. Βλέπουμε έναν Souperman και μια ιστορία που να ακουμπάει την εποχή μας και ευτυχώς έναν διαφορετικό Soundrack μετά από τόσα χρόνια! 


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts