HALLOWEEN Reading Books

Οκτωβρίου 23, 2014


  • Το Halloween είναι από εκείνες τις γιορτές που πραγματικά ζηλεύω που δεν γιορτάζουμε! Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου σαν παιδάκι, να βλέπει Αμερικάνικες ταινίες και να ονειρεύομαι ότι ζω και εγώ αυτές τις μέρες! 
  • Έτσι αυτήν η υπέροχη γιορτή, γιορτάζεται κάθε χρόνο το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, όπου παράξενα και «τρομακτικά» πράγματα συμβαίνουν στη Βόρειο Αμερική, τον Καναδά και την Ιρλανδία. Φωτισμένες κολοκύθες, ανθρώπινοι σκελετοί, χαρούμενα φαντάσματα, μάγισσες καβάλα σε σκούπες κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους των πόλεων. Παιδιά γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας και οι νοικοκύρηδες τους προσφέρουν κέικ η ζαχαρωτά για την ανάπαυση των ψυχών. 
  • Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια υπερφυσική μέρα, που θυμίζει τις δικές μας απόκριες και τα Κάλαντα!
  • Η γιορτή ιστορικά χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έχει ειδωλολατρικές ρίζες και σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων από τους Κέλτες στην Ιρλανδία.
  • Πιστεύεται ότι οι ψυχές των ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια του έτους ψάχνουν να μπουν σ' ένα σώμα για να κερδίσουν την αθανασία. Οι ζωντανοί από την πλευρά τους, ντυμένοι με παράξενα κοστούμια και κάνοντας θόρυβο, προσπαθούν να φοβίσουν και να διώξουν τα πνεύματα. Τη γιορτή έφεραν στην Αμερική ιρλανδοί μετανάστες κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα. 
  • Κάπως έτσι αποφάσισα μαζί με αυτήν την μικρή έρευσα για το τι είναι το Halloeween να σας προτείνω μερικά βιβλία που είναι ακριβώς μέσα στο πνεύμα αυτόν των ημερών! 

Όταν σκέφτομαι το Halloween κατευθείαν μου έρχεται στο μυαλό ο Stephen King με τις τρελές και τρομαχτικές του ιστορίες! Ιστορίες που είναι καλύτερο να μην διαβάσεις μόνος σου την νύχτα! Αφού ο King είναι μαέστρος στα βιβλία τρόμου και φαντασίας, σε βάζει μέσα στον σκοτεινό του κόσμο και δεν σ'αφήνει να πάρεις ανάσα μέχρι να φτάσεις και στην τελευταία σελίδα του βιβλίου. Από την Κάρυ με τα υπερφυσικά και Θρησκόληπτα στοιχεία στο σχετικά πιο νέο του βιβλίο Δόκτωρ ύπνος στην συνέχεια της «Λάμψης», στο κλασσικό To Αυτό με τον τρομαχτικό Κλόουν να σε παραμονεύει παντού. 

Ένας από τους Κορυφαίους συγγραφείς Τρόμου και Φαντασίας. Για πολλούς ο καινούριος αντικαταστάτης του Stephen King. Με τα στοιχεία ρεαλισμού που δίνει στα βιβλία του και την ψυχοσύνθεση που φτιάχνει γύρω από το ανθρώπινο μυαλό, την φύση του πνεύματος και τα όνειρα τα έργα του μένουν χαραγμένα στην μνήμη σου. Από την κορυφαία του σειρά η εξαλογία των Βιβλίων του Αίματος το βιβλίο που τον καθιέρωσε στην συγγραφική σκηνή! Στα Hellraiser και το Καταραμένο Παιχνίδι

Κλασσικά 
 
Όλοι γνωρίζουμε τον Δρ. Χάνιμπαλ Λέκτερ και ειδικά μέσα από τις ταινίες και το πρόσωπο του λατρεμένου Anthony Hopkins. Ήρθε η ώρα να τον μάθουμε και από τον άνθρωπο που τον δημιούργησε Thomas Harris και τι καλύτερο από τις μέρες του Halloween. Στην συνέχεια οι Ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας ένα από τα πολλά και υπέροχα βιβλία του Edgar Allan Poe. Με την απόλυτα σκοτεινή, μυστηριώδη και λυρική ματιά και συγγραφεί τα βιβλία και τα ποιήματα του Poe σε ταξιδεύουν σε έναν άλλο κόσμο μαγείας! Τέλος ο κλασσικός ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ του Bran Stoker μπορεί να είναι ένα βιβλίο παλιό που γράφτηκε σχεδόν 120 χρόνια πριν αλλά δεν έχει χάσει ποτέ την αξία του και την τρομαχτική ατμόσφαιρα του, αξίζοντας έτσι να το διαβάσουμε! 

Παιδικά
Neil Gaiman ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς της σύγχρονης γενιάς φέρνει πολλά βιβλία στην λίστα του. Ένα από αυτά είναι η γνωστή ιστορία της μαγικής κούκλας Caroline. Το ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ είναι ότι πρέπει για τα παιδιά που αγαπάνε την φανταστική λογοτεχνία και που θα τους ταξιδέψει σε έναν φανταστικό κόσμο μόνο για αυτά! Στην συνέχεια έχουμε το Wait Till Helen Comes ένα υπέροχο βιβλιαράκι για τους μικρούς μας φίλους που θυμίζει πολύ τα δικά μας Δημοτικά τραγούδια σε μια πιο εξελιγμένη και προσεγμένη μορφή. Τέλος το By the Light of the Halloween Moon ένα παραμυθάκι ακριβώς για τις μέρες του Halloween. 

Ya Books 
 
Όταν μιλάμε για το Halloween ένα βιβλίο είναι στην κορυφή του μυαλό μου το Anna Dressed in Blood (μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά εδώ). Ένα κυνήγι φαντασμάτων από τρεις εφήβους που θα σε ταξιδέψει στο υπερφυσικό κόσμο τους, γεμάτο με τις πιο ρεαλιστικές εικόνες τρόμου που μπορείτε να φανταστείτε. Στην συνέχεια το The Monstrumologist ένα αριστουργιματικό βιβλίο που μας δείχνει την ιστορία του Will ενός έφηβου που βοηθάει τον Δρ. Pellinore στην μελέτη των πιο περίεργων πλασμάτων πάνω στην γη με φόντο το σκοτεινό Βικτοριανό Λονδίνο!  Τέλος το The Diviners (Αναλυτικό Review εδώ) της Libba Bray. Μια ιστορία που μας ταξιδεύει στην Νέα Υόρκη του 1920 όπου η Evie η ηρωίδα της ιστορίας μας, μέσα από ένα ταξίδι φανταστικών και άκρων μυστήριων γεγονότων πρέπει να βρει την λύσει όλων των προβλημάτων. 


Στα Ελληνικά Ya Books 
 

Ευτυχώς για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν στην Αγγλική γλώσσα, μπορούν να βρουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα βιβλία ya για αυτές τις μέρες! Το Το δάσος με τα χέρια και τα δόντια από την Platypus ένα βιβλίο που θα σας ταξιδέψει στα σκοτεινά και μυστήρια δάση του και θα σας κάνει να καρδιοχτυπάτε σε κάθε του σελίδα. Ο Αντικαταστάτης ένα ακόμη φοβερό βιβλίο με την Brenna Yovanoff να δημιουργεί έναν σκοτεινό και αινιγματικό κόσμο όπου το κακό είναι απειλητικό παντού. Τέλος τα Θερμά σώματα ένα βιβλίο που αν και προσωπικά δεν έχω διαβάσει, έχω ακούσει τα καλύτερα ενώ η ιστορία μας μιλά για ένα Ζόμπι γύρο από τον τρομαχτικά δεσποτικό κόσμο που έχει δημιουργήσει ο Isaac Marion.






You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο post! Τα καλύπτει όλα! Το πιστεύεις πως δεν έχω διαβάσει Stephen King?? Δεν ξέρω από που ν'αρχίσω με αυτόν τον άνθρωπο! Η μαμά μου πρέπει να έχει όλα τα βιβλία του...Ούτε τον Clive Barker έχω δοκιμάσει, αλλά έχω ακούσει ότι γράφει έπη φαντασίας, ειδικά για το ABARAT, έχω ακούσει τα καλύτερα! Πωπω τι ωραία λίστα, δεν έχω διαβάσει σχεδόν τίποτα από αυτά, πάω να τα ψάξω! Το Diviners σ'άρεσε πολύ ε? Αααα και το Monstrumologist θέλω *_* So manyyy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ! Δεν έχεις διαβάσει King?! Δεν πειράζει έχεις χρόνο ακόμα ;) Η Αλήθεια είναι πως έχει πάρα πολλά βιβλία κάποια καταπληκτικά και κάποια ψηλό μούφα! Εγώ θα σου πρότεινα την σειρά του, Ο Μαύρος Πύργος ότι καλύτερο του με διαφορά! Ο Barker πάλι είναι σκέτη παράνοια! Τα καλύτερα του για μένα είναι το Άμπαρατ(Πιο φανταστικό) και Τα Βιβλία του Αίματος(Πιο Horror) Όσο για το Diviners μ'άρεσε πάρα πολύ, αξίζει και όλοι οι ατμόσφαιρα γύρο από τα '20 είναι καταπληκτική! Οι σειρά Monstrumologist είναι εξαιρετική! Μια από τις αγαπημένες μου και ότι πρέπει για αυτές τις μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει ένας και μόνο συγγραφέας τον οποίο αξίζει απόλυτα να διαβάσει κανείς το Halloween κι αυτός είναι ο Ray Bradbury. Με σειρά προτίμησης, θα πρότεινα τα: Something Wicked This Way Comes (το απόλυτο Halloween story που έχει γραφτεί), From The Dust Returned, The October Country, The Halloween Tree.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @elgalla Δεν γνωρίζω κάποιο από τα βιβλία του...
    Αλλά θα τον κοιτάξω σίγουρα!!! Ευχαριστώ για την Πρόταση! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts