To All the Boys I've Loved Before Review

Αυγούστου 07, 2015


"My letters are for when I don't want to be in love anymore. They're for good-bye. Because after I write in my letter, I'm not longer consumed by my all-consuming love...My letters set me FREE. Or at least they're supposed to."

Η ιστορία μας ακολουθάει την ζωή της δεκαεξάχρονης Lara Jean όπου όλα αλλάζουν όταν η μεγάλη της αδερφή φεύγει να σπουδάσει στην Σκωτία και τα ερωτικά γράμματα που είχε γράψει για όσα αγόρια είχε αγαπήσει έχουν μυστηριωδώς ταχυδρομηθεί. Τι γίνεται όμως όταν ένα από αυτά συμπεριλαμβάνει τον λίγο ημερών πρώην της αδερφής της; Η ζωή της Lara Jean ξαφνικά γίνεται ένα χάος και δίπλα της θα βρεθεί ο Peter Kavinsky (ένα από τα αγόρια που έλαβαν την επιστολή) για να την βοηθήσει. 

Αρχικά η ιδέα να γράψεις ερωτικά γράμματα σε όλα τα αγόρια που έσπασαν την καρδιά σου ήταν από την Jenny Han ιδιοφυείς. Ακόμα και αν η Lara Jean δεν είχε καμιά επιθυμία να τα αποστείλει υπήρχε τόση απελευθέρωση ακόμη και στον ίδιο τον αναγνώστη. Ήταν εξαιρετικό και ταυτόχρονα ξεκαρδιστικό να δεις τι έγραφαν μέσα αυτές. 

Στην συνέχεια ο χαρακτήρας της Lara Jean ήταν πολύ όμορφα γραμμένος. Ήταν τόσο ρεαλιστικά δοσμένος που μου θύμιζε πολλές φορές τον ίδιο μου τον εαυτό. Είναι παράξενη, χαρούμενη και διασκεδαστική. Ενώ αυτό που λάτρεψα πραγματικά είναι το πως η όλοι κατάσταση με τις επιστολές που στάλθηκαν απροειδοποίητα δεν την πήγαν πίσω σαν χαρακτήρα αλλά την προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω την έκαναν πιο θαρραλέα και δυνατή.  

Το ερωτικό κομμάτι είναι όπως και ολόκληρο το βιβλίο φοβερά γλυκό και γεμάτο χιούμορ. Ο Peter Kavinsky ήταν από τους πρώτους έρωτες της Lara Jean αλλά ανήκει πια στο παρελθόν όταν παίρνει ο ίδιος την επιστολή που του είχε γράψει πριν από πολύ καιρό και οι δύο καταλαβαίνουν πως έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλο. Έτσι φτιάχνουν μια ψεύτικη σχέση. Ο Peter θέλει να κάνει την πρώην κοπέλα του να ζηλέψει και η Lara να δείξει στον John πως έχει προχωρήσει, δεν τον αγαπάει πια και έτσι τα πάντα θα γίνουν όπως πριν, θα κρατήσουν την μακροχρόνια φιλία τους και η αδερφή της δεν θα μάθει τίποτα. Μέσα από αυτήν την "ψεύτικη" σχέση ο Peter και η Lara Jean θα μάθουν πραγματικά ο ένας τον άλλο και θα συμπληρώσουν τους ίδιους τους, τους εαυτούς. 

Το πιο δυνατό όμως κομμάτι του βιβλίου ήταν το δέσιμο και η δυναμική των τριών αδερφών ή όπως μας της λέει στο βιβλίο των Song sister's. Η Margot, Lara Jean και Kitty ήταν ότι καλύτερο. Δεν ξέρω αν έφταιγε πως μου θύμιζε για ακόμη μια φορά την δικιά μου οικογένεια και την σχέση μου με τα αδέρφια μου αλλά ήταν αδύνατον να μην τις λατρέψεις. Η αγάπη που υπάρχει μεταξύ τους, οι περιπέτειες που περνάν ήταν τόσο γλυκές και δυνατές. Δεν μπορούσα να σταματήσω να διαβάζω για αυτά τα κορίτσια και της ζωές τους. Ενώ η Kitty είναι η προσωπική μου αδυναμία!

Όποτε διαβάζω ένα βιβλίο από την Jenny Han έχω το ίδιο συναίσθημα πως διαβάζω μια ιστορία πραγματική με αληθινούς ανθρώπους και αυτό είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα. Όπως και στην τριλογία Summer έτσι και εδώ η συγγραφέα μας έχει καταφέρει να κάνει πολύ καλή δουλειά! Το To All the Boys I've Loved είναι ένα γρήγορο, γλυκό και χιουμοριστικό ανάγνωσμα που θα σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά. 

"I think I see the difference now, between loving someone from afar and loving someone up close, you see the REAL them, but they also get to see the real you."

Bαθμολογία: 4.5/5 αστέρια.


You Might Also Like

6 σχόλια

  1. ΘΕΛΩ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ. Και χαίρομαι που σου άρεσε τόσο. <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πάρα πολύ καλό!!! Αν σου άρεσε η τριλογία Summer της ίδιας συγγραφέας τότε θα σου αρέσει και αυτό ;) <3

      Διαγραφή
  2. Πόσο χαριτωμένο και γλυκό βιβλίο! Η Jeny Hann καταφέρνει να δίνει ακόμη και στις πιο "ανάλαφρες" ιστορίες βάθος και σημασία. Μ'άρεσε κι εμένα πάρα πολύ :) Νομίζω έχει κυκλοφορήσει και το δεύτερο ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, είναι φοβερό το τι καταφέρνει η Jenny Han να περάσει μέσα από τα βιβλία της αν και αρχικά οι ιστορίες της φαίνονται απλοϊκές. Ναι! Μόλις το ξεκίνησα και είναι εξίσου γλυκούλη!

      Διαγραφή
  3. Με έπεισες! Το σκεφτομουν καιρο αλλα φοβομουν μην ηταν γλυκαναλατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο προτείνω σίγουρα. Ήταν πολύ όμορφο! Γλυκό μεν αλλά καθόλου γλυκανάλατο! ;)

      Διαγραφή

Popular Posts