ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ - Colleen Hoover

Φεβρουαρίου 13, 2016


And once again in my new world full of heartache and lies, this hopeless boy somehow finds a way to make me smile.”

H ηρωίδα της ιστορίας μας είναι η Sky όπου υιοθετήθηκε όταν ήταν μόλις πέντε χρονών και έζησε μια πολύ προστατευμένη ζωή (χωρίς τηλεόραση, κινητά ή πρόσβαση στο ίντερνετ). Είναι μια δεκαεφτάχρονη έφηβη που αυτό που την συνδέει πραγματικά με τον έξω κόσμο είναι η φίλη και γειτόνισσα της Six. Επισκέπτονται συνεχώς η μια την άλλη. Κοιμούνται και βλέπουν ταινίες μαζί ενώ φέρνουν και κρυφά αγόρια στο δωμάτιο τους. Αποτέλεσμα αυτού να έχει αποκτήσει κακή φήμη παρόλου που ποτέ δεν έχει ξεπεράσει τα όρια μαζί τους αφού δεν νιώθει πραγματική έλξη. 

“I’ve never been swept off my feet. I don’t get butterflies. In fact the whole idea of being swooned by anyone is foreign to me… Somehow, in the course of sixty seconds, this guy has managed to swoon me, then terrify the hell out of me.”

Η ζωή της Sky αλλάζει όταν πείθει τελικά την μητέρα της να την στείλει στο λύκειο για τον ανώτατο έτος της. Όμως όταν πραγματοποιείται η επιθυμία της η φίλη της Six μετακομίζει για έξι μήνες στην Ιταλία. Έτσι πρέπει η Sky να αντιμετωπίσει μόνη της την πρώτη μέρα στο σχολείο και της φήμες της. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από όσο τα περίμενε οι συμμαθητές της, την φωνάζουν με διάφορα χυδαία χαρακτηριστικά και τις γεμίζουν το ντουλάπι με άσχημα αντικείμενα. Καταφέρνει όμως να κάνει ένα φίλο και σύμμαχο τον Brecken

“Sometimes you have to choose between a bunch of wrong choices and no right ones. You just have to choose which wrong choice feels the least wrong.”

Αυτό που θα αλλάξει όμως πραγματικά την ζωή της είναι η γνωριμία της με τον Holder. Και η sky για πρώτη φορά στην ζωή της θα νιώσει σεξουαλική έλξη για αυτό το όμορφο και γοητευτικό αγόρι που τόσες φήμες υπάρχουν γύρω του. Ότι είναι βίαιος, ομοφοβικός και εγκληματίας. Η Sky όμως θα τον ερωτευτεί και όσο καλύτερα τον γνωρίζει τόσο θα καταλάβει πόσο διαφορετικός είναι από τις φήμες που τον ακολουθούν. Ο Holder όμως κρύβει ένα μυστικό και όσο η Sky ανακαλύπτει τις ξεχασμένες μνήμες της από την παιδική της ηλικία τόσο τα πράγματα θα αρχίζουν να περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ. 

“Fuck all the firsts, Sky. The only thing that matters to me with you are the forevers.”

Το πρώτο μισό του βιβλίου είχε ενδιαφέρον και ήταν φοβερά διασκεδαστικό. Αν και θα χαρακτηριζόταν ελαφρύ. Η ιστορία όμως είναι πολύ πιο θλιβερή. Η Hoover καταπιάνεται με ένα πολύ σοβαρό θέμα χωρίς όμως να το κάνει μελό ή να το στιγματίσει. Το χειρίζεται τόσο λεπτά και όπως του αρμόζει. 

“Not everyone gets a happily every after. Life is real and sometimes it's ugly and you just have to learn how to cope.”

Οι πρωταγωνιστές μας είναι τόσο δυνατή. Σε έκαναν να νιώθεις περήφανη για αυτούς. Σου έδιναν δύναμη, σου έδειχναν πως να παλέψεις για την ζωή σου. Και ειδικά για τους ανθρώπους που ίσως έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις. Μια από τις αγαπημένες μου σκηνές παραμένει το "πρώτο" τους φιλί (χωρίς πραγματικά να φιλιούνται) περίεργο; Ναι! Αλλά τόσο έντονο και όμορφο. 

"he slides his fingers down my arm until he finds my pinky, then wraps his around it. It’s an extremely small gesture, but he couldn’t have done anything more perfect to fill me with the sense of security that I need from him right now"

Έχοντας διαβάσει είδη από την Colleen Hoover τα Slammed και Point of Retreat. Μπορώ να πω με σιγουριά πως ξέρει πως και τι να γράφει. Είναι ρομαντικιά χωρίς να χάνει το ρεαλισμό της, χωρίς να γίνεται υπερβολική ενώ βγάζει κάτι τρυφερό και μοναδικό. Η οικογένεια και η φιλιά παίζουν πάντα μεγάλο ρόλο στα βιβλία της. Όπως και η τέχνη. Γενικά η Hoover θέλει να περάσει πράγματα μέσα από τα βιβλία της. Και το καταφέρνει πολύ καλά. 

"The sky is always beautiful. Even when it's dark or rainy or cloudy,it's still beautiful to look at....it'll be there no matter what...and I know it'll always be beautiful."

Βαθμολογία: 5/5 αστέρια.


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts