Tessa Dare - Πριν την καταιγιδα

Ιουλίου 31, 2020


Πρώτη μου επαφή με την πολύ γνωστή στο είδος Tessa Dare και ολοκαίνουργια σειρά από τις εκδόσεις Elxis -- που εδώ θέλω να πω πόσο προσεγμένη δουλεία κάνουν στα βιβλία που επιλέγουν να εκδώσουν αλλά και στις μεταφράσεις και τα υπέροχα εξώφυλλα -- που πραγματικά είναι όλα ένα και ένα. 

Στο Πριν την καταιγίδα ακολουθούμε την δυναμική Σουζάνα όπου έχει φτιάξει ένα μοναδικό καταφύγιο για γυναίκες που ζουν μόνες τους. Το Σπιντλ Κόουβ είναι το πιο ασφαλές μέρος της Αγγλίας ένας επίγειος παράδεισος δίπλα στην θάλασσα. Όλα αυτά αλλάζουν όταν εμφανίζεται εκεί ο Βίκτορ Μπράμγουελ με την ομάδα του για να συλλέξουν άνδρες για τον στρατό. 


Στο βιβλίο βλέπουμε μια έντονη κόντρα ανάμεσα στα δυο φύλα που παίζει καθωριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ιστορίας. Ο Βίκτορ θέλει να μπορέσει να βρει έναν στρατό για να προστατεύσει την περιοχή από τους Γάλλους, κάτι αρκετά δύσκολο μιας και έπεσε στην μόνη πόλη που ζουν αποκλειστικά γυναίκες ενώ ταυτόχρονα η μικρή ξελογιάστρα Σουζάνα του έχει πάρει τα μυαλά. 

Η ιστορία είναι αστεία και φοβερά γοητευτική. Η σεξουαλική ένταση μεταξύ της Σουζάνας και του Βίκτορ είναι άμεση και εκρηκτική. Οι δυο χαρακτήρες, τόσο μεμονωμένα όσο και μαζί, είναι έντονοι και γεμάτοι. Δεν υπάρχουν χαμένες σκηνές, με πολλούς διαλόγους και εντάσεις μεταξύ τους. Η πορεία τους είναι απολαυστική ως το τέλος. 


Ωστόσο δεν κρύβω πως υπήρχαν στιγμές που ένιωθα πως κάτι μου έλειπε. Ίσως να έφταιγε που δεν με συνεπήρε ο αρσενικός χαρακτήρας -- μιας και τον βρήκα αρκετά επιθετικό και με ζωώδες κτητικά ένστικτα. Κάτι που είναι όμως καθαρά προσωπικό μου γούστο. Από εκεί και πέρα η Tessa Dare καταφέρνει να δέσει όμορφα τα κωμικά, ρομαντικά και δραματικά στοιχεία δίνοντας μας μια ιστορία τρομερά απολαυστική!


Συγγραφέας: Tessa Dare
Mετάφραστης: Νέλλα Γιατράκου
Εκδότης: Εlxis (Διόπτρα) 
Σειρά:  Spindle Cove (Ουτοπία)
Eίδος: Ρομαντική Λογοτεχνία 
Αρ. Σελίδων: 416


Η Tessa Dare είναι συγγραφέας best sellers των New York Times και του USA Today. Έχει γράψει δεκατέσσερα ιστορικά ρομαντικά μυθιστορήματα και πέντε νουβέλες. Τα βιβλία της έχουν αποσπάσει αναρίθμητα βραβεία. Το περιοδικό Booklist την έχει χαρακτηρίσει ένα από «τα νέα αστέρια του ιστορικού ρομαντικού μυθιστορήματος». Ζει στη Nότια Καλιφόρνια μαζί με τον σύζυγό της, τα δύο παιδιά τους και τρία απίθανα γατάκια. Από τις εκδόσεις Elxis κυκλοφορούν τα 3 βιβλία της σειράς Παραμυθένιοι έρωτες και το 1ο βιβλίο της σειράς Ουτοπία.

        🎁 Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις για το αντίτυπο του βιβλίου 🎁

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts