VAMPIRE ACADEMY

Σεπτεμβρίου 25, 2013

                                                 
                                       
Συγγραφέας: Richelle Mead 
Μεταφραστής: Μιχαλά Τατιάνα 
Εκδόσεις: Introbooks 
Έτος Έκδοσης: 2009 
Αρ. σελίδων:344

To Vampire Academy ήταν από τα πρώτα young Adult βιβλία που είχα διαβάσει. Ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, έχει μια ξεχωριστεί θέση στην καρδιά μου...
                                   
Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι δύο κορίτσια. Η ξανθιά όμορφη πριγκίπισσα Λίζα Ντραγκομίρ που ανήκει στους βασιλικούς γόνους των Μορόι, των θνητών βρικολάκων, και είναι παντοτινά δεμένη με τις μαγικές δυνάμεις της γης. Έτσι χρειάζεται συνεχή προστασία από τα Στριγκόι, τους πιο άγριους και επικίνδυνους βρικόλακες που την θέλουν δικιά τους. Kαι η δυναμική και sexy Ρόουζ Χάθαγουεη που είναι ένα Νταμπίρ. Μέσα της κυλάει αίμα ανθρώπου και βρικόλακα. Είναι η καλύτερη φίλη της Λίζα και την προστατεύει από τα Στριγκόι. 

Έπειτα από δύο χρόνια φυγής οι δύο ηρωίδες θα εντοπισθούν και θα μεταφερθούν με το ζόρι στην Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ σε ένα πειθαρχημένο μπουντρούμι ενός κόσμου από τον οποίο προσπάθησαν να ξεφύγουν. Η Ρόουζ θα συνεχίσει την εκπαίδευσή της ως Νταμπίρ με την βοήθεια του Ντιμίτρι. Ενώ η Λίζα θα ξαναγίνει η Βασίλισσα της ελίτ των Μορόι. Ένα όμως είναι σίγουρο. Ο κίνδυνος που οδήγησε στην φυγή επιστρέφει και πια δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. 

Μία από τις καλύτερες πτυχές αυτού του βιβλίου είναι η σχέση μεταξύ των δύο κοριτσιών. Υπάρχει μια πολύ δυνατή φιλία μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται μέσα από τις διαφορές τους. Είναι κάτι αρκετά διαφορετικό αφού για κάποιο λόγο σε αυτό το είδος και ειδικά ανάμεσα στους γυναικείους χαρακτήρες δεν  επικεντρώνονται πάνω σε κάτι τέτοιο... 

Η μεγαλύτερη προσοχή της συγγραφέως, και κατά συνέπειας της ίδιας της ιστορίας, στρέφεται στην Ρόουζ, ένα δεκαεφτάχρονο κορίτσι που όμως, παρά την νιότη της, έχει έναν τόσο έντονο και δυναμικό χαρακτήρα που δεν μπορεί να μην σε μαγνητίσει. Είναι παθιασμένη,δυναμική ανυπάκουη και ανιδιοτελής. Θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει την φίλη της Λίζα και αυτό που της έμαθαν από μικρή να είναι μια δυνατή φύλακας! Αντίθετα η Λίζα προσπαθεί να καταπολεμήσει τους δικούς της δαίμονες αλλά και την κατάθλιψη που την έχει κυριεύσει. 

Φυσικά δεν λείπει και το ρομαντικό κομμάτι. Η γλυκιά νεαρή Λίζα ερωτεύεται τον απόμακρο, σαρκαστικό, μυστήριο και ίσως λίγο τρομαχτικό συμμαθητή της Κρίστιαν που θα μπορέσεις να πλησιάσει και να δει μέσα από την Λίζα καλύτερα από όλους. Από την άλλη υπάρχει η Ρόουζ και ο σέξι, μυστηριώδης και θαρραλέος φύλακας ένας από τους καλύτερους της γενιάς του ο Ντιμίτρι που τυχαίνει όμως να είναι και ο καθηγητής της η σχέση μεταξύ τους θα γίνει πολύ περίπλοκη όταν θα ξεφύγει από τα όρια μαθήτριας-καθηγητή.

Αρκετά εισαγωγικό βιβλίο, αφού ακολουθούν αλλά πέντε για να ολοκληρωθεί η ιστορία. Διαφορετικό και μυστηριώδες. Νομίζω έχουμε να δούμε πολλά στην συνέχεια!

Βαθμολογία 4/5 Αστέρια! 
                                                     
                                                              

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts