Prince of Wolves by Dave Gross

Ιανουαρίου 30, 2014

                                                   

Το Prince of Wolves του Dave Gross είναι ένα βιβλίο που διάβασα σχετικά πρόσφατα (Αν και εν έτη 2013) και με εξέπληξε πολύ αφού αρχικά ήταν ένα βιβλίο απλά για να γεμίσει την ώρα μου που όμως κατάφερε να με κερδίσει επαρκώς.

Ο Ήρωας της ιστορίας μας είναι μίσος ξωτικό και ονομάζεται Varian Jeggare, είναι ένας ευγενής που δουλεύει σαν Venture-captain στο Pathfinder Society. Ο Varian Jeggare είναι πανέξυπνος, δυναμικός και ευγενικός. Λόγου της περίεργης φύσης του, το ότι είναι δηλαδή μίσος ξωτικό μισός άνθρωπος δεν μπορεί να βρει μια θέση στην κοινωνία και στην ζωή του, γιαυτό τον λόγο μένει απομονωμένος από τα κοινά αφού δεν βρίσκει πουθενά ανταπόκριση. Ακόμα πιστεύει σε μια εντελώς αντίθετη θρησκεία, είναι λάτρεις της θεά των ονείρων και των άστρων όταν όμως ολόκληρη η πολιτεία έχει ως κεντρική θρησκεία την δαιμονική δεν μπορείς να φανερώσεις κάτι τέτοιο...

Επίσης στην ιστορία βλέπουμε και τον Radovan όπου είναι ο πιστός σωματοφύλακάς του Jeggare. Ο Radovan είναι εντελώς το αντίθετο του ζει με κάθε απόλαυση που μπορεί να του προσφέρει η ζωή, λατρεύει το γυναικείο φύλλο. Είναι ένας αριβίστας με την δική του φιλοσοφία για την ζωή, τα πράγματα, το ήθος, το καλό και το κακό.  

Πρώτα από όλα οι χαρακτήρες είναι απόλυτα αυτό που λέμε καλογραμμένοι! Έχουν μια δικιά τους προσωπική δυναμική με ένα μίγμα διαφορετικών χαρακτηριστικών που δένουν υπέροχα. Οι χαρακτήρες προέρχονται από δύο εξωφρενικά διαφορετικά υπόβαθρα, κάνοντας έτσι την ιστορία πιο αληθοφανής και ενδιαφέρουσα. 

Η Πλοκή ήταν αρκετά καλή, καθώς, μου κράτησε το ενδιαφέρον μου, με έκανε πολλές φορές να σκεφτώ τι θα μπορούσε να συμβεί παρακάτω, με αρκετές εκπλήξεις και με ένα τόσο όμορφα δοσμένο με τον δικό του τρόπο από τον Dave Gross που δεν θα μπορούσες να μην λατρέψεις. Επίσης με έκανε να σχηματίσω στο μυαλό μου μια όμορφη και άκρος ενδιαφέρουσα εικόνα της Ustalav. Καθώς επίσης και έναν από τα πράγματα που πάντα ανυπομονώ να ανακαλύψω όταν διαβάζω Pathfinder είναι αν θα μας δώσουν ακόμα πιο βαθύ νόημα για το βασίλειο Pathfinder, και το Prince of Wolves το κατάφερε.

Τώρα όσον αφορά τον Dave Gross νομίζω πως πραγματικά χωρίς αυτόν δεν θα είχε γίνει η ίδια δουλειά σε αυτό το βιβλίο. Έχει καταφέρει πανέμορφα να δέσει το μυστήριο με σκηνές χιούμορ και τρόμου. Με εξαιρετική γραφή και δομή. Επίσης έχει δημιουργήσει 2 καταπληκτικούς ήρωες ο καθένας για τους δικούς τους λόγους που δένουν υπέροχα μεταξύ τους με φοβερή χημεία. 

Συνολικά, μου άρεσε πολύ το βιβλίο. Οι χαρακτήρες ήταν πραγματικά μεγάλη. Ο  Dave Gross έκανε εξαιρετική δουλεία. Έμαθα ενδιαφέροντα πράγματα για την Ustalav και τη γνώση της Pathfinder και η πλοκή ήταν αρκετά απρόβλεπτη, το λιγότερο! Έτσι, η αρχική μου ερώτηση ήταν: θα διάβασα ένα άλλο βιβλίο με τους Jeggare και Radovan; Σίγουρα Ναι! Ένα βιβλίο που προτείνετε ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις του φανταστικού και μη. 

Βαθμολογία 5/5 Αστέρια! 

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Και να σκεφτείς ότι το Prince of Wolves είναι το λιγότερο καλό από τα, μέχρι στιγμής 4! Και οι νουβέλες και τα διηγήματα είναι επίσης πολύ καλά! Γενικά, τα "αγόρια", όπως τους λέει ο Dave Gross, έχουν γίνει δύο από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες. Και σε καμία περίπτωση δεν λες ότι είναι απλά βιβλία που γράφτηκαν για ένα RPG, στέκονται άνετα από μόνα τους ακόμη κι αν δεν έχεις ιδέα από το Pathfinder Roleplaying Game.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα! Τώρα διαβάζω το Master of Devils. Και πραγματικά με έχει κάνει να δεθώ ακόμα περισσότερο με τους υπέροχους αυτούς ήρωες! Και είναι ακριβώς αυτό που λες δεν χρειάζεται να έχεις καμιά ιδέα από RPG στέκονται πολύ καλά και από μόνα τους, και αν πάλι έχεις κάποια ιδέα σου δίνει μια ακόμα πιο βαθιά νοήματα.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία Κριτική με έψησες να το διαβάσω!!!
    Φαίνεται Καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κάνεις, όπως σου ξανά είπα αξίζει πραγματικά!
      Είναι πολύ καλό! Θα σ'αρέσει!

      Διαγραφή

Popular Posts