Sukitte ii na yo review

Δεκεμβρίου 20, 2014


16 χρόνια χωρίς φίλους ή αγόρι. Η Mei Tachibana ήταν πάντα μόνη και περνάει τις μέρες της κάνοντας υπομονή με τα πειράγματα των συμμαθητών της. Αλλά μια μέρα όλα θα αλλάξουν, δεν θα αντέξει και θα ξέσπασει μετά από μία φάρσα που της έκανε ο συμμαθητής της Kenji Nakanishi. Αυτή της η έκρηξη θυμού είχε θύμα τον Yamato Kurosawa τον οποίο χτύπησε κατά λάθος αντί του Kenji. Η Mei είχε μόλις χτυπήσει το πιο δημοφιλές αγόρι του σχολείου, κάποιον με τον οποίο δε θα ήθελε να έχει ποτέ καμία σχέση. Αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο αυτός δείχνει ενδιαφέρον για τη ίδια, μέσα από διάφορα περιστατικά η Mei θα πέσει ερωτευμένη με τον Yamato. Θα μπορέσει να αφήσει όμως η ίδια τους φόβους και τις ανασφάλειες της και να εμπιστευτεί αυτό το νέο γεγονός που έρχεται στην ζωή της.


Το Sukitte ii na yo αν και είναι ένα Shoujo anime που έχει όμως πολλά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από το είδος του. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις τα κεντρικά ζευγάρια ξεχειλίζουν από άσκοπες ρομαντικές σκηνές και αντιμετωπίζουν ότι πιο δραματικό μπορεί να συμβεί στην ζωή τους, χωρίς όλα αυτά να συνδέονται συνήθως κάπως, χωρίς να βγάζουν νόημα. Αντίθετα εδώ μπορούμε να δούμε μια πραγματική σύνδεση στην ιστορία, βλέπουμε με αργά και προσεκτικά βήματα την εξέλιξη και την ροή των γεγονότων, βλέπουμε το κεντρικό ζευγάρι σαν μια ενιαία μάζα που πρέπει να αντιμετωπίσει τους κανόνες της κοινωνίας αλλά και τα προσωπικά τους πιστεύω μαζί και όχι σαν δύο ξεχωριστά άτομα. Κάτι αναζωογονητικό και πρωτότυπο για το είδος! 


Η Mei και αυτήν δεν είναι το τυπικό όμορφο με αυτοπεποίθηση και δυναμικό κορίτσι μου βλέπουμε σε αντίστοιχα Anime. Είναι ντροπαλή, καθόλου κοινωνική, με έναν δικό της κώδικα και χαρακτήρα. Ίσως το πιο δυνατό κομμάτι της ιστορίας είναι και σταδιακή ανάπτυξη του χαρακτήρα της. Το πως μεγαλώνοντας γίνεται μια ισχυρή και ελκυστική γυναικά, το πως απελευθερώνεται σιγά σιγά από το καβούκι που ίδια έχει πλάση και πως μαθαίνει να χειρίζεται τα συναισθήματα της και την σχέση της. 

Από την άλλη υπάρχει και ο Yamato. Ένα άτομο που αν και βρίσκετε στην κορυφή της προσοχής όλων, το πιο δημοφιλής άτομο του σχολείου του. Δεν έχει την εικόνα και τα χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν συνήθως τέτοια άτομα. Είναι απλός, ένας άκρως ανιδιοτελής άνθρωπος. Ποτέ δεν προσπάθησε να αλλάξει την Mei σε κάτι που δεν είναι αλλά της έδειξε πως να αγαπάει η ίδια τον εαυτό της, όσο το κάνει και ο ίδιος. Ο χαρακτήρας του είναι αυτός που συμπληρώνει απόλυτα τις κρυφές πτυχές της Mei. Το χιούμορ του, η χαλαρότητα του, η άνεση και η αυτοπεποίθηση του δένουν άνετα με τον λεπτό χαρακτήρα της. 

Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι ένα συνηθισμένο shoujo τύπος. Δηλαδή ένα όμορφο ψηλό και μακρύ αγόρι, μοντέρνο στυλ ντυσίματος και ντρέντυ ανακατεμένα μαλλιά! Η Mei από την άλλη έχει τα χαρακτηριστικά μεγάλα θλιμμένα μάτια που τόσο λατρεύουν οι Ιάπωνες. Κόκκινα μάγουλα, μικροκαμωμένη και λεπτή με ίσια εφαρμοστά μαλλιά! Ενώ το υπόλοιπο καστ είναι λίγο πολύ σχεδιασμένο το ίδιο. 


Οι δύο χαρακτήρες και οι αλληλεπιδράσεις τους είναι γλυκές και συγκινητικές αφού καταφέρνουν να συμπληρώσουν απόλυτα ο ένας τον άλλον. 
Με μια ρεαλιστική και ανθρώπινη εικόνα το Sukitte ii na yo σε ταξιδεύει στον ρομαντικό κόσμο του ενώ τα μηνύματα που περνάει γύρω από την διαφορετικότητα και την φιλία μπορεί να φαίνονται απλά αλλά όλοι τα ζήσαμε μέσα από τις εφηβικές καρδιές μας. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες στιγμές κλισέ και γρήγορες αλλά συνολικά είναι ένα έργο που θα μείνει στις καρδιές σας!

Βαθμολογία: 4/5









You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Aaa. Φαίνεται ότι ακριβώς θέλω να χαζεύω πριν πέσω για ύπνο. Πωπω έχω να δω τέτοιο anime από το Vampire Knight φαντάσου, πωω υπέροχα!! Thank youuuuu^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @overtheplace
    Τίποτα! Και εγώ είχα πραγματικά πάρα πολύ καιρό να δω κάτι καινούριο! Αλλά νομίζω ότι ήταν ένα καλό Comeback!
    Είναι ακριβώς αυτό, ότι πρέπει για να χαλαρώσεις και να χαμογελάσεις λιγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts