Dash & Lily's book of dares Review

Δεκεμβρίου 04, 2014


Θέλοντας να μπω ακόμα περισσότερο στο πνεύμα των ημερών που έρχονται, αποφάσισα να διαβάσω ένα γλυκό Χριστουγεννιάτικο βιβλίο που θα με ταξιδέψει λίγο στα χιονισμένα και ερωτικά μονοπάτια του. 

Bρισκόμαστε στην Νέα Υόρκη όπου ο Dash έχει αποφασίσει πως αφού δεν μπορεί να επισκεφτεί και τους δυο γονείς του για τις ημέρες των Χριστουγέννων, αποφασίζει για να μην τους πληγώσει και μείνει εντελώς μόνος του τις φετινές γιορτινές μέρες. Έτσι ένα απόγευμα που περιπλανιέται στα ράφια κάποιου παλιού βιβλιοπωλείου ανακαλύπτει ένα κόκκινο χειρόγραφο ημερολόγιο, το ημερολόγιο αυτό θα τον αναγκάσει να παίξει ένα παιχνίδι χαμένων αντικειμένων  που πρέπει ο ίδιος να βρει μέσα στις διάφορες γωνίες του βιβλιοπωλείου αλλά και της πόλης. 
Η Lily πάλι περνάει τα χειρότερα Χριστούγεννα της αφού έχει μείνει εντελώς μόνη με τους γονείς της να έχουν φύγει για ένα ακόμη ταξίδι του Μέλητος, τον αγαπημένο της παππού να βρίσκετε στην Φλόριντα και τον αδερφός της να περνάει όλοι του την ημέρα μαζί με τους κολλητούς του. 
Και εκεί μέσα στο μικρό βιβλιοπωλείο τα δύο αυτά πρόσωπα θα συναντηθούν και θα περάσουν ίσως τις πιο αξέχαστες γιορτινές τους μέρες, γύρω από την πανέμορφη και στολισμένη Νέα Υόρκη πάντα στο χέρι με το κόκκινο ημερολόγιο, όπου χάρης αυτό θα ζήσουν τις ωραιότερες περιπέτειες τους. 

Ο Dash είναι ένα ταπεινό, ήσυχο και πολύ έξυπνο αγόρι γεμάτο ζωντάνια και καλοσύνη η Lily πάλι είναι μια έφηβη κοπέλα γεμάτη ενέργεια, τρέλα και ένα τεράστιο χαμόγελο που δεν φεύγει ποτέ από τα χείλη της. 

Το οικόπεδο ήταν σωστά δομημένο ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον καθ όλη την διάρκεια. Η ιστορία ξεκινάει κάπως αργά αλλά από την μέση και μετά υπάρχει πολύ δράση αλλά και πολλά πανέμορφα Flashback από προηγούμενες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες των ηρώων μας,  όπου φέρνουν ένα μελαγχολικό και γλυκό τόνο όπου καταφέρνει να ισορροπεί την χιουμοριστική και γιορτινή διάθεση των προηγούμενων κεφαλαίων. 

Η απολύτως ενδιαφέρουσα φιλία του Dash και της Lily έχει και αυτήν την δικιά της γοητεία ενώ η αργή καύση των συναισθημάτων τους είναι ότι καλύτερο για την ανάπτυξη των χαρακτήρων. 

Γλυκό και διασκεδαστικό όσοι θέλετε κάτι χαλαρό και γιορτινό αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά ότι πρέπει και επιθυμείτε! 

Βαθμολογία: 4/5 Αστέρια!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Τι ωραία κριτική!!! Θέλω από πέρσι να το πάρω το βιβλίο αλλά δεν το είχα βρει στα Public

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ! Ήταν πολύ ωραίο και ακριβώς μέσα στο πνεύμα των ημερών! Η Αλήθεια είναι πως μου το είχαν φέρει δώρο άρα δεν ξέρω ακριβώς! Κοίτα όμως και σε άλλα ηλεκτρονικά site κάποιο θα το έχει ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts