THE UMBRELLA ACADEMY • ΚΡΙΤΙΚΗ

Απριλίου 13, 2019


30 χρόνια πριν συμβαίνει ενα ανεξήγητο φαινόμενο 43 γυναίκες γεννάνε απο ένα παιδί χωρίς πριν να εχουν υπάρξει έγκυες. Ο δισεκατομμυριούχος Sir Reginald Hangreeves υιοθετεί επτά απο αυτά τα παιδιά και τα μαθαίνει να χειρίζονται τις υπερφυσικές δυνάμεις που έχουν. Έτσι γεννιέται και η umbrella academy η έλειψη αγάπης και τρυφερότητας όμως στην παιδική τους ηλικίας δημιουργεί εφτά δυσλειτουργικούς νέους που τον καθένα τον κυνηγά διαφορετικοί δαίμονες. Έχοντας αφήσει πίσω τον παρελθόν τους σε μια προσπάθεια να σώσουν την ψυχή τους απομακρύνονται ο ένας απο τον άλλον και δεν κρατάνε καμία επαφή. Ένα γεγονός όμως θα τους γυρίσει πίσω στο σπίτι τους και θα τους φέρει πάλι κοντά. 


Η σειρά βασίζεται στο όχι και τόσο γνωστό κόμικ με το ίδιο όνομα the umbrella academy. Πολλοί ενδιαφέροντες χαρακτήρες μας συστήνονται απο την αρχή ο Κlaus(που υποδύεται ο Robert Sheehan) είναι ο προσωπικός μου αγαπημένος το χάρισμα του είναι πως μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους νεκρούς και να συνομιλεί μαζί τους. Αυτός δεν το βλέπει έτσι για αυτό και προσπαθεί να καταστείλει την κατάσταση αυτήν παίρνοντας ναρκωτικά. Φοβερές ατάκες χιούμορ αλλά και ευαισθησία όπου χρειάζεται δίνει μια άλλη νοτα. Ο δεύτερος που κλέβει την παράσταση είναι ο Five ένας μεσήλικας άνδρας που ζει στο σώμα ενός μικρου παιδιού τρομερή ερμηνεία απο τον ηθοποιό που τον υποδύεται. Επίσης έχουμε την Vanya(Εllen Page) που αντίθετα με τους άλλους είναι η μόνη που δεν έχει κάποια ικανότητα αλλά θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση. 

Και καθώς οι ήρωες μας προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του θανάτου του πατέρα τους αλλά και της επικείμενης αποκάλυψης δυο πράκτορες μπαίνουν στην ιστορία για να περιπλέξουν τα πράγματα. Η αρχική ιδέα της ιστορίας ήταν πολύ έξυπνη αν και βρήκα αρκετά προβλέψιμη την πορεία της. Το δυνατό χαρτί όμως είναι οι ήρωες και η φοβερή σκηνοθεσία που βλέπουμε. Τρομερή μουσική με μια απο της αγαπημένες μου σκηνές να είναι εκεί που χορεύουν όλα τα αδέρφια ακούγοντας τον ίδιο ήχο (σύμφωνα κιόλας με τις πηγές ήταν εντελώς αυτοσχέδια). 




Για έμενα μια απο τις καλύτερες σειρές που είδα μέσα στο 2019! Θέλω πολύ να δω τι θα γίνει στην 2 σεζόν! 😃


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts