MOVIE OR BOOK • ΤΙ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΕΣΥ?

Απριλίου 19, 2019


Πολλές φορές μια ταινία η σειρά βασίζεται πάνω σε κάποιο αγαπημένο μας βιβλίο. Κάποιες φορές η συνταγή είναι επιτυχημένη και η ταινία μπορεί να γίνει πιο δημοφιλείς και προσιτή ακόμη και απο το βιβλίο άλλες πάλι φορές οι φανς δεν μπορούν να πιστέψουν πως καταστράφηκε έτσι το αγαπημένο τους βιβλίο χωρίς να αποδοθεί όπως θα το ήθελαν στην οθόνη! Εσεις τι προτιμάτε; 

Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ
Ένα απο τα πολλά βιβλία του Stephen King που μεταφέρθηκε στις οθόνες μας. Για οσους δεν ξέρουν η ιστορία έχει να κάνει με τον Άντι όπου έχει φυλακιστεί άδικα για τον φόνο της γυναίκα του και του εραστή της σε 18 χρόνια κάθειρξη εκεί θα βρει τον Ρεντ όπου έχει ένα "μαγικό" τρόπο να βρίσκει διάφορα αντικείμενα. Μαζί θα γνωρίσουν την αληθινή φιλία και μέσα από διάφορα γεγονότα θα φτάσουν στην λύτρωση που τόσο η ψυχή τους αναζητά.Το βιβλίο με κούρασε λίγο αντίθετα με την ταινία που ειναι μαγική, για μένα μια απο τις καλύτερες μεταφορές που έχουν γίνει ποτέ. Και για το πρώτο γύρω ο πόντος θα πάει στην ταινία με τις υπέροχες ερμηνείες του Morgan Freeman, του Tom Robbins και του William Sadler. Αλλά και μια σκηνοθεσία που πετάει. Το βιβλίο το βρήκα ελαφρώς αργό για τα γούστα μου!
ROUND 1: MOVIE!

Λυκόφως
Eντάξει ακόμα και αν κάποιος δεν έχει δει η διαβάσει τα βιβλία σίγουρα ξέρει και έχει ακούσει για το Twilight. Έχουν υποθεί χιλιάδες κακές κριτικές (μεταξύ μας οι ταινίες ισως και να το άξιζαν) αλλά για εμένα μαζί με τα Χάρι Πότερ ήταν τα δυο βιβλία που με έκανα να αγαπήσω το διάβασμα πιο πολύ και για αυτό έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Από τις ταινίες η πρώτη προσωπικά πιστεύω πως ηταν η καλύτερη πιο κοντά στην ατμόσφαιρα του βιβλιου και στη υπόθεση, ενώ  στις επόμενες το χάος 😂 Αυτος ο γύρος πάει με διαφορά στα βιβλία! 
ROUND 2: ΒΟΟΚ!

Ρέκβιεμ για ένα όνειρο
Η ιστορία έχει να κάνει με μια γυναίκα που θέλει επειγόντως να αδυνατίσει για να μπορέσει να πάρει μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου με αποτέλεσμα να εθιστεί σε χάπια διαίτης και σιγά σιγά να οδηγείται στην τρέλα! Ισως και να έφταιγε οτι πρώτα είδα την ταινία (που την βρήκα φανταστική) απο το βιβλίο το οποίο το βρήκα λίγο κουραστικό στα σημεία. Αξίζουν όμως σίγουρα και τα δυο!
ROUND 3: MOVIE!

Αγώνες Πείνας
The Hunger Game η αλλιώς αγώνες πείνας ήταν η αρχή για χιλιάδες δεσποτικά βιβλία να βγουν στις αγορές και οι εξαθλιωμένοι, ωμοί κόσμοι τους να γίνουν η δική μας πραγματικότητα. Η ιστορία ακολουθεί την Κατνις όπου παίρνει την θέση της αδερφής της στους αγώνες που έπονται χωρίς να πιστεύει οτι θα μπορεί να βγει ζωντανή απο εκεί μέσα. Αλλά τελικά ο κανόνας της επιβίωσης είναι πολύ πιο δυνατός απο οτιδήποτε αλλο. Οι ταινίες ήταν αρκετά καλές (κυρίως η πρώτη) αλλά σίγουρα δεν φτάνει τα βιβλία που ήδη θεωρούνται σχεδον κλασσικά!
ROUND 4: ΒΟΟΚ!

FIGHT CLUB
Η υπόθεση μας έχει ως εξής ένας στέλεχος που πάσχει από αϋπνίες βρίσκει τον αληθινό εαυτό του στα "Fight Club", όπου συμμετέχει σε αγώνες πυγμαχίας με γυμνά χέρια. Ο ιδρυτής των "Fight Club", ωστόσο, αποδεικνύεται μια επικίνδυνη προσωπικότητα, που επιδίδεται σε πράξεις τρομοκρατίας ενάντια στην καθεστηκυία τάξη. Η ταινία είναι σίγουρα μέσα στις 5 αγαπημένες μου! Με έναν Έντουαρτ Νόρτον και ένα Μπραντ Πιτ στα καλύτερα τους! Το βιβλιο το βρήκα αρκετά καλό αλλά πρώτη φορά δεν μπορούσα καν να το συγκρίνω με την ταινία που ηταν πάρα πολύ ανώτερη!!! 
ROUND 5: MOVIE!

The immortals instruments: City of Bones
Άλλη μια ταινία που βασίστηκε σε μια σειρά νεανικής φαντασίας. Πρωταγωνίστρια μας είναι η Κλερ όπου μετά την εξαφάνιση της μητέρας της η νεαρή Κλέρι ανακαλύπτει πως κατάγεται από μια γενιά αρχαίων πολεμιστών με υπερφυσικές δυνάμεις, τους Κυνηγούς των Σκιών, οι οποίοι προστατεύουν τον κόσμο μας από τις δυνάμεις του κακού. Η ταινία δεν πήγε σύμφωνα με τα αναμενόμενα εισιτήρια με αποτέλεσμα να μην συνεχιστεί και να βγει αντα αυτού μια τηλεοπτική σειρά που δεν θα μπω καν σε λεπτομέρειες γιατί είναι απλός πολύ κακιά 😃 η ταινία ήταν αρκετά καλή για το νεανικό κοινό αλλά σε σύγκριση με το βιβλίο χανόταν όλοι η μαγεία. 
ROUND 6: BOOK!

O Mαύρος Πύργος
Η υπόθεση μας έχει ως εξής ο Τζεικ ενα νεαρό αγόρι δραπετεύει από τον κόσμο μας για μια παράλληλη πραγματικότητα. Εκεί θα περιπλανηθεί μαζί με τον σκληροτράχηλο Πιστολέρο, αναζητώντας τον ανθρωπο με τα Μαύρα, την απόλυτη απειλή και για τους δυο κόσμους. Οταν είχε ανακοινωθεί οτι η σειρά βιβλίων του Stephen King θα γίνει ταινία είχα κατα ενθουσιαστεί μέχρι την μέρα που γύρισα απο το σινεμά με πλήρη απογοήτευση. Το μεγάλο λάθος ότι προσπάθησαν να χωρέσουν 7 βιβλια σε μια ταινία κάτι το ακατόρθωτο! Αν έχει σκοπό κάποιος να διαβάσει τα βιβλία θα πρότεινα να μην δει την ταινία (που αν κ εχουν αλλάξει πολλά κ εχουν κόψει τα παντα έχει ενα σημαντικό spoiler) 
ROUND 7: BOOK!


ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ!!!











You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Tέλειο αφιέρωμα!!!Δεν υπήρχε ποτέ δίλημμα.
    Θα συμφωνήσω με Twilight ότι η πρώτη ήταν μακράν καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει δεν υπήρχε ουσιαστικά ποτέ δίλλημα 😄
      Πάντα πίστευα ότι είμαι η μειοψηφία σε αυτήν την άποψη! Πολύ χαίρομαι που συμφωνούμε 😍❤️❤️

      Διαγραφή

Popular Posts