The Winner's Kiss - Marie Rutkoski

Απριλίου 04, 2019


“If I die, you'll survive. If you die, it will destroy me.”

Δεν ήξερα τι ήθελα να περιμένω απο αυτό το βιβλίο εκτός από το να δω ένα ευτυχισμένο τέλος για τους αγαπημένους μου Kestrel και Arin. Αλλά η Marie Rutkoski δεν με απογοήτευσε ουτε στιγμή και μου έδωσε το καλύτερο κλείσιμο που θα μπορούσε να έχει η τριλογία! 

Το βιβλίο συνεχίζει ακριβώς απο εκεί που μας άφησε το 2ο. Η Krestel έχει φυλακιστεί με την κατηγορία της κατασκόπου, χάρης το οικογενειακό της ομως υπόβαθρο γλυτώνει τον θάνατο και στέλνετε να κάνει εθελοντική εργασία ως δούλα. Τα ναρκωτικά που τους δίνονται για να τους κρατάνε δυνατούς αρχίζουν να την τρελαίνουν και μόνη της ελπίδα πια ο Arin που γυρνάει στο Herran με τους διπλάσιους συμμάχους στο πλευρό του και ξέροντας πια πως η Krestel δεν είναι νεκρή. 


Ο Πόλεμος εναντίων των Volarians έρχεται και οι ήρωες μας πρέπει να το αντιμετωπίσουν η Kestel χρησιμοποιεί όλες τις στρατιωτικές γνώσεις που έχει πάρει από τον πατέρα της για να διδάξει στον Arin πως να πολεμά και να κερδίσουν τον πόλεμο. 

Η Kestel έχει χάσει τον εαυτό της σε αυτό το βιβλίο. Ο εθισμός της στις ουσίες που τους επέβαλαν ως δούλους έχουν κάνει το σώμα και το μυαλό της να χάσουν την φρεσκάδα, την δύναμη και την εξυπνάδα τους. Η γλυκύτητα και η αθωότητα έχει φύγει και στην θέση της υπαρχει μονο η σκληράδα. Μέχρι το τέλος του βιβλίου βρίσκει ξανα τα πατήματα να γίνει το κορίτσι που ξέραμε. Ο Arin ειναι δίπλα της να την βγάλει απο το σκοτάδι και να της θυμίζει ότι έζησαν μαζί ως τωρα. 

Εκεί που ίσως έχασε το βιβλίο σε σχέση με τα προηγούμενα δυο ήταν ότι δεν είχε τόσο έντονη δράση. Περιμένουμε μια επική μάχη με τον μεγαλύτερο αυτοκράτορα όλων των εποχών και πίστευα πως θα επικεντρωθούμε πιο πολύ εκεί αντί αυτού οι πλειοψηφία του βιβλίου επικεντρώνεται στα συναισθήματα της Kestel και στην σχέση τους με τον Arin! Κάτι που δεν με χάλασε ιδιαίτερα γιατί τους αγαπώ πολύ <3 


Βρήκα το τέλος της σειράς ότι ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαμε να έχουμε για μια τριλογία που με συνοδεύει εδω και αρκετά χρόνια και πια έρχεται στο τέλος της. Η γραφή ήταν απλά εξαιρετική, οι χαρακτήρες είχαν την εξέλιξη και την εξιλέωση που θα περιμέναμε απο ένα τελευταίο βιβλίο. Πραγματικά την προτείνω ανεπιφύλαχτα! 

Βαθμολογία: 4/5 ♥♥♥♥

“You don't need to be gifted with a blade. You are your own best weapon.”

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ:





You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts