Wrap Up: ΤΙ ΔΙΑΒΑΒΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟ!

Νοεμβρίου 07, 2019


Helloo βιβλιόφιλοι! Ένας ακόμη μήνας έφτασε στο τέλος του και στην κυριολεξία μας μένουν μόνο 9 εβδομάδες για να φύγει το 2019. Ξέρω, ξέρω ίσως βιάζομαι λίγο 😂 δεν τις λες και λίγες αλλά ούτε και πολλές και πραγματικά νιώθω ότι η φετινή χρόνια κυλάει πολύ γρήγορα και τουλάχιστον από αναγνωστικής άποψης πάει πολύ καλύτερα από όσο υπολόγιζα! Όσο για τον Οκτώβριο διάβασα 10 βιβλία και 3 Graphic Novels! Πάμε να τα δούμε αναλυτικά! 

Το μήνα ξεκίνησα με το δεύτερο βιβλίο της σειράς Wayward Children. Όπου ακολουθεί τις δίδυμες αδελφές Jill και Jack κατά το παρελθόν τους και την δική τους εμπειρία όταν πέρασαν ως παιδιά την πόρτα που τους έβγαλε σε έναν μαγικό κόσμο γεμάτο με τρελούς επιστήμονες, σκοτεινή μαγεία, αίμα και θάνατο. 
Η αλήθεια είναι πως είχα πολύ υψηλές προσδοκίες για το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Περίμενα ότι θα καταλάβω καλύτερα τον χαρακτήρα των ηρωίδων με αποτέλεσμα να δέσω και τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου κάτι που δεν έγινε, αλλά το σημαντικότερο ότι θα μάθω επιτέλους περισσότερα πράγματα για τον κόσμο(έναν από αυτούς) πίσω από τις πόρτες. Τελικά ήταν μια επανάληψη λίγο πιο αναλυτική όσων ξέραμε ήδη 😕
Βαθμολογία: 3/⭐

Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου βιβλίου στα Ελληνικά είπα να ξεκινήσω και εγώ αυτήν την σειρά που τόσο έβλεπα στο instagram και άκουγα! Η ιστορία ακολουθεί τις αδερφές Scarlet και Tella, που όνειρο τους είναι να παραβρεθούν μια φορά έστω στην ζωή τους, στο γνωστό παιχνίδι του Κάραβαλ ένα μαγικό τσίρκο και κυνήγι θησαυρού. Όταν η μεγάλη αδερφή δέχεται μια προσωπική πρόσκληση από τον ίδιο τον Legend δημιουργό και διοργανωτή του παιχνιδιού φοβάται να ρισκάρει την συμμετοχή της. Το επόμενο βράδυ όμως κάποιος απαγάγει την αδερφή της, στόχος του να βάλει τους παίχτες του παιχνιδιού να βρουν την χαριτωμένη Tella πριν ο ίδιος ο Legend την σκοτώσει. Έτσι η Scarlet δεν έχει άλλη επιλογή από το να μπει στο παιχνίδι και να βγει νικήτρια για να σώσει έτσι την αδερφή της! 
Μου άρεσε πολύ! Ήταν εθιστικό, γρήγορο, γεμάτο ανατροπές και ο κόσμος απλά υπέροχος! Με πολύχρωμα φορέματα, ζαχαρένια συντριβάνια, μαγικά αρώματα που σου έπαιρνα την μνήμη σου,  χαρτορίχτρες που διαστρεβλώνουν το μέλλον, ενώ και το ερωτικό ενδιαφέρον ξεχείλιζε η χημεία! Το μόνο αρνητικό που μπορώ να προσάψω ήταν το τέλος, όπου από συγγραφικής άποψης ήταν λίγο ξενέρωτο και γρήγορα εκτελεσμένο! Αναλυτική κριτική εδώ!
Βαθμολογία: 4/⭐

Στην συνέχεια διάβασα το Doll Bones της Holly Black. Τρεις φίλοι η Poppy, ο Zack και η Alice βρίσκουν κρυμμένη μια Κινεζική κούκλα που είναι στοιχειωμένη από το πνεύμα μιας κοπέλας που δεν θάφτηκε ποτέ κοντά στην οικογένεια της. Όταν οι μικροί μας φίλοι το ανακαλύψουν, θα ζήσουν μια μεγάλη περιπέτεια και θα κάνουν ένα ταξίδι για να βρουν το σωστό μέρος που πρέπει να βάλουν το κορίτσι για να αναπαυτεί εν ειρήνη.
Ένα σκοτεινό παραμύθι που δεν ήταν τρομαχτικό(όπως λεει το οπισθόφυλλο του) αλλά μελαγχολικό και κάπως μακάβριο. Μου άρεσε χωρίς να με ενθουσιάσει όμως ιδιαίτερα. Είχε πάντως μια ατμόσφαιρα έντονα spooky που αποζητούσα. 
Βαθμολογία: 3/⭐

Το Assassin's Apprentice είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας The Farseer από την Robin Hobb και ακολουθεί την ζωή του εξάχρονου Fitz, νόθου γιου του πρίγκιπα και την δύσκολη ζωή του μέσα στο βασίλειο των έξι δουκάτων και την εκπαίδευσή του ως προσωπικός δολοφόνος του ίδιου του βασιλιά. 
Πρώτη μου επαφή με την Robin Hobb και πραγματικά δηλώνω ενθουσιασμένη με την γραφή της! Το Assassin's Apprentice είναι ένα κλασσικό μεσαιωνικό μυθιστόρημα φαντασίας με έντονο το character drive, αφού δεν επικεντρώνεται τόσο στην δράση ή σε μάχες αλλά στον πρωταγωνιστή, στην ζωή του, τα συναισθήματα του, την εξέλιξη του αλλά και εκπαίδευση του πάνω σε είδη μαγείας και πολεμικών τεχνών. Σίγουρα αν είστε λάτρεις του είδους πρέπει να του δώσετε μια ευκαιρία και να το διαβάσετε γιατί θυμίζει καλό παλιό fantasy (που είναι ουσιαστικά αφού αριθμεί 25 από την πρώτη του έκδοση) και θεωρείται κλασσικό σήμερα! Έχω κάνει και αναλυτική κριτική εδώ
Βαθμολογία: 4/⭐

Στην πορεία είπα να αλλάξω λίγο από τα fantasy/paranormal βιβλία και να πιάσω ένα πιο ρομαντικό! Λέγεται Bound by honor και είναι μιας σειράς εφτά βιβλίων αλλά που το καθένα ακολουθεί διαφορετικό ζευγάρι της ίδιας οικογένειας. Μετά την μεγάλη ανάπτυξη της Ρωσικής μαφίας οι οικογένειες της Ιταλικής μαφίας στην Νέα Υόρκη και του Σικάγο βλέποντας να χάνουν έδαφος αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους την έχθρα που είχαν ως τώρα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους Ρώσους. Ποιος καλύτερος τρόπος από το να παντρέψουν τα δυο μεγάλα τους παιδιά. Έτσι η Aria και ο Luce έρχονται να αντιμέτωπη με έναν γάμο που δεν ήθελα και δεν ήταν έτοιμοι! 
Μου άρεσε αρκετά! Κυλούσε γρήγορα και χωρίς να κουράζει καθόλου. Το ζευγάρι είχε έντονη χημεία κάτι που είναι πολύ σημαντικό και ήταν και συμπαθείς και οι δυο! Επίσης μου άρεσε που δεν επικεντρωνόταν μόνο πάνω τους αλλά βλέπαμε αρκετά και τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ιστορίας. Στα αρνητικά ήταν ότι δεν έπειθε και πολύ το θέμα της μαφίας, έδειχνε πιο πολύ σαπουνοπερίστικο. Τέλος ότι πολλές ατάκες/διάλογοι του Luce μου φαίνονταν παρά πάνω πρόστυχοι από όσο θα ήθελα. Θα μου πεις τώρα παρόμοια πράγματα δεν έλεγε και ο Grey με τον Hardid ναι αλλά πως να το κάνουμε ο Luce δεν είχε την αφοπλιστική τους γοητεία και το βάθος, με αποτέλεσμα να βγαίνει εντελώς ψεύτικο και επιτηδευμένο όταν γινόταν. 
Βαθμολογία: 3.7/

Ξανά γυρνώντας στα αγαπημένα μου λημέρια παρέα με την Αντιγόνη διαβάσαμε το The Wicked Deep με την ιστορία να διαδραματίζεται στο νησί Sparrow όπου κάθε χρόνο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού τρεις αδερφές που θανατώθηκαν πριν διακόσια χρόνια από τους ντόπιους κάτοικους, με την κατηγορία της μαγείας, επιστρέφουν και παίρνουν το σώμα ενός κοριτσιού. Θέλουν εκδίκηση και να παρασύρουν άνδρες και αγόρια στο θάνατο! 
Με εξέπληξε πολύ ευχάριστα και μου άρεσε περισσότερο από όσο φανταζόμουν αρχικά! Είχε κάποια συνηθισμένα κλισέ που βλέπουμε σε ya αλλά ήταν τόσο ατμοσφαιρικό και καλογραμμένο που χάνονταν όλα! 
Βαθμολογία: 4/

Έπειτα ξεκίνησα το δεύτερο βιβλίο της σειράς The Selection. H ιστορία συνεχίζει ακριβώς εκεί που μας είχε αφήσει, με την διαδικασία της επιλογής να συνεχίζεται και την America να είναι πιο διχασμένη από ποτέ στο τι πρέπει να κάνει ενώ το Βασίλειο έχει να διαχειριστεί την αστάθεια που δημιουργείται από τις επιθέσεις των ανταρτών.
Δυστυχώς το βρήκα κατώτερο από το πρώτο βιβλίο. Λίγο επαναλαμβανόμενο, στάσιμο και εκνευριστικό με τις επιλογές που έκαναν οι πρωταγωνιστές, αλλά δεν παύει να ήταν ανάλαφρο και πάρα πολύ ευκολοδιάβαστο! 
Βαθμολογία: 2.5/


Στην συνέχεια με μεγάλη ανυπομονησία έπιασα το Wicked Fox. Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα και διαφημισμένα βιβλία του 2019! Η ιστορία ακολουθεί την Miyoung όπου είναι μισή άνθρωπος και μισή αλεπού. Μια μέρα βλέπει ένα τρομαχτικό Goblin να επιτίθεται σε ένα ανθρώπινο αγόρι και αναγκάζεται να τον βοηθήσει δείχνοντας έτσι την φύση της και παραβαίνοντας τους κανόνες της φυλής της. H Miyoung αρχίζει όμως γιαυτό τον λόγο να χάνει το κομμάτι της αλεπούς της και ο Jihoon ξέρει πια όλα της τα μυστικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δεθούν και να αποκτήσουν ένα απίθανο δεσμό. Όταν ένας Σαμάνος της πει ότι μπορεί να επαναφέρει την μαγεία της, η Miyoung θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην ζωή της ως αλεπού και στο αγόρι που αγαπά.
Το Wicked Fox σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για μένα το καλύτερο ya fantasy της χρονιάς. Έχει μια πολύ δυνατή ατμόσφαιρα και μυθολογία αλλά δυστυχώς έκανε πολλές κοιλιές, αφού ανάμεσα περνούσαν ολόκληρα κεφάλαια και σελίδες χωρίς να συμβαίνει τίποτα και αν είχα λατρέψει τους χαρακτήρες δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αλλά μου πήρε πολύ καιρό απλός για να τους συνηθίσω. 
Βαθμολογία: 3.5/

Το συγκεκριμένο βιβλίο μου το έστειλε ο συγγραφέας σε ηλεκτρονική μορφή και τον ευχαριστώ πολύ! Ενώ μπορείτε να το βρείτε στο amazon σε πολύ οικονομική τιμή. Έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία φαντασίας που περιπλέκει στοιχεία ιστορικά αφού βρισκόμαστε στην Αρχαία Ρώμη κατά την βασιλεία του Μ.Κωνσταντίνου αλλά και μυθολογικά με δράκους που απειλούν την ανθρωπότητα. 
Μπορώ να πω πως με εξέπληξε ευχάριστα το βιβλίο. Αρχικά ήταν πολύ καλογραμμένο με όμορφες περιγραφές και δράση. Το μόνο που με δυσκόλεψε είναι ότι μπαίνουμε στον κόσμο πολύ απότομα στην αρχή, και δεν μας δίνονται πολλά στοιχεία για να νιώσουμε πιο εξοικειωμένοι με αυτό που έχει πλάσει ο συγγραφέας. 
Βαθμολογία: 3.7/

Έπειτα έπεσε στα χέρια μου ένα Non-fiction βιβλίο και είπα να του δώσω μια ευκαιρία μιας και δεν είναι από τα είδη που διαβάζω εύκολα. Στο βιβλίο η Margo Jefferson εξιστορεί γεγονότα της ζωής της ως Αφροαμερικάνα την δεκαετία του 50'-60' στο Σικάγο  σε μια περιοχή που την αυτοαποκαλούσαν οι κάτοικοι της Nergoland γιατί ο πληθυσμός της αποτελούταν κυρίως από μαύρους πολίτες της αστικής τάξης.
Με δυσκόλεψε λίγο ο τρόπος γραφής της συγγραφέως ενώ ένιωθα μερικές στιγμές πως εμβαθύνει σε πράγματα που δεν με ενδιέφεραν τόσο και άλλα τα άφηνε πιο επιφανειακά. Φυσικά όμως δεν παύει να έμαθα πράγματα που δεν ήξερα και να μου έδωσε ως βιβλίο! 
Βαθμολογία: 3/



Το πρώτο Graphic Novel που διάβασα αυτόν τον μήνα ήταν το Wytches και ίσως ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω! Η ιστορία ακολουθεί μια οικογένεια που μετακομίζουν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ, στην προσπάθεια τους να κάνουν μια νέα αρχή μετά από ένα γεγονός που τους τραυμάτισε ψυχολογικά! Τα σχέδια τους δεν θα κρατήσουν όμως για πολύ, όταν η μικρή κόρη της οικογένειας αρχίζει αρχικά να βλέπει κάποια περίεργα πράγματα να συμβαίνουν γύρω της και στην συνέχεια εξαφανίζεται.
Μου άρεσε πολύ! Ήταν ιδιαίτερο στα σκίτσα του όπου είχαν κάτι το διαφορετικό από τα συνηθισμένα ενώ η ιστορία είχε αγωνία και έντονο μυστήριο, μέχρι το τέλος δεν ήξερες τι ακριβώς συνέβη και ποιον πιστεύεις. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι πως υπήρχαν πολλά Flashback που μου πήραν χρόνο να τα συνηθίσω να τα ξεχωρίζω από την κεντρική ιστορία!
Βαθμολογία: 4/

Μετά έπιασα το Graphic Novel We can Never go Home. Όπου βλέπουμε την Madison το τέλειο Αμερικάνικο κορίτσι! Πλούσια, όμορφη και δημοφιλής ενώ τα έχει επίσης με τον διάσημο συμμαθητή της και καλύτερο παίκτη του Αμερικανικού ποδοσφαίρου. Όλα κυλάνε καλά μέχρι την ημέρα όπου μετά από ένα έντονο περιστατικό ανακαλύπτει πως έχει υπερφυσικές δυνάμεις που δεν μπορεί να χειριστεί. Μπροστά στο συμβάν είναι και ο Dustin, ένα αρκετά περιθωριοποιημένο αγόρι από το σχολείο τους. Αυτό θα τους δέσει και θα αρχίσουν σιγά σιγά να κάνουν παρέα αλλά οι μπελάδες τους δεν θα έχουν τελειωμό με αποτέλεσμα να το σκάσουν μαζί μακρυά από τα σπίτια τους.
Ήταν αρκετά περίεργο! Θύμιζε ένα πάντρεμα ανάμεσα σε X-men με το The end of the fucking World και ενώ ο συνδιασμός αυτών των δυο έπρεπε να το κάνει φοβερό(τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) κάπου το έχανε! Τα σκίτσα όμως ήταν πολύ όμορφα θα κοιτάξω σίγουρα και για άλλες δουλείες του Matthew Rosenberg
Βαθμολογία: 2.5/

Τέλος έχω ένα Graphic Novel από τον κόσμο του Archie. Στην ιστορία ακολουθούμε αυτήν την φορά την όμορφη Βερόνικα όπου μετά από μια επίθεση από ένα βρικόλακα στο σπίτι της, βλέπουμε την πορεία της προς την μεταμόρφωση και πως προσπαθεί να το χειριστεί. Δίπλα της φυσικά σε όλο αυτό θα έχει τους φίλους της (Betty, Archie κτλπ)
Το πρώτο μισό του βιβλίου με την εξαιρετική εικονογραφήσει του Greg Smallwood μου άρεσε πάρα πολύ! Ταίριαζαν τα σκίτσα με την ιστορία, ήταν εθιστικό και γρήγορο αλλά δυστυχώς το δεύτερο μισό που το έχει κάνει ο Greg Scott δεν μου άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ..... Εκτός ότι δεν δένει με τίποτα με το προηγούμενο με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι ξαφνικά έχεις πιάσει ένα άλλο κόμικ δεν σου δίνει και την αίσθηση και την ατμόσφαιρα που θα έπρεπε...
Βαθμολογία: 3/















You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts