The Great Hunt - Robert Jordan

Φεβρουαρίου 10, 2020


“Better to have one woman on your side than ten men.”

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς The Wheel Of Time συνεχίζει ακριβώς από εκεί που μας άφησε το πρώτο. Όπως λέει και ο ίδιος του ο τίτλος το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στο μεγάλο κυνήγι ώστε να βρουν το ξακουστό κέρας - όπου καλεί τους μεγάλους ήρωες σε μια επική μάχη! Ο Ραντ μαζί με όλοι την γνωστή του πλέον παρέα θα κάνουν για ακόμη μια φορά ένα ταξίδι όπου θα αντιμετωπίσουν μεγάλες περιπέτειες μόνο που αυτή την φορά θα είναι αυτοί οι κυνηγοί και όχι οι κυνηγημένοι. 

Στην αντίπερα όχθη έχουμε την Nynaeve και την Egwene όπου κατευθύνονται στην πόλη Tar Valon. Εκεί παίρνουν καθημερινά μαθήματα από τις Aes Sedai όπου θα δείξουν ότι η Egwene είναι μια ονειρεύτρια ενώ η Nynaeve περνάει το σκληρό τεστ ώστε να γίνει μια Αποδεκτή. Στο λευκό Πύργο τα κορίτσια θα έρθουν σε επαφή με νέα άτομα. Με αποτέλεσμα να κάνουν δυνατές φιλίες αλλά και εχθρούς. 



Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα να γράψω την συγκεκριμένη κριτική γιατί στο βιβλίο ανοίγουν πάρα πολλά μέτωπα και γνωρίζουμε νέους χαρακτήρες με αποτέλεσμα να είναι πολλές οι πληροφορίες που πρέπει να επεξεργαστείς. Το δυνατό σημείο του βιβλίου είναι για ακόμη μια φορά η όμορφη γραφή του Robert Jordan που θυμίζει ένα κλασσικό επικό παραμύθι. Ενώ και οι χαρακτήρες δίνουν για ακόμη μια φορά την δική τους δυναμική. 

Θα έλεγα μάλιστα ότι η εξέλιξη των χαρακτήρων είναι στο επίκεντρο σε σχέση με την πλοκή. Ειδικά για τον Rand και την Nynaeve όπου προσπαθούν να δεχτούν τον εαυτό τους και την νέα τους πραγματικότητα. Ένα νέο στοιχείο που ανακαλύπτουμε είναι ένας διαφορετικός και εξωτικός λαός -- οι Σεανχάν (Seanchan) με μια μεγάλη κουλτούρα, όπου μου θύμισε λίγο τους Ινδιάνους και μας αποδεικνύει πόσα νέα πράγματα θα δούμε στην συνέχεια της σειράς. 



Επίσης έχουμε δυο γυναικείους χαρακτήρες που γνωρίζουμε από το δεύτερο μισό του βιβλίου και καταλαβαίνουμε ότι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην συνέχεια, είναι η Elayne Trakand κόρη και κληρονόμος της Andor όπου περιγράφετε πανέμορφη και λεπτεπίλεπτη, και εκπαιδεύεται ως νέα Aes Sedai αλλά και η Min Farshaw όπου έχει το ιδιαίτερο ταλέντο να διαβάζεις τις αύρες των ανθρώπων και να βλέπει μέσω αυτού το μέλλον τους. Δυναμική, έξυπνη, θέλει να ζήσει μεγάλες περιπέτειες. Ακόμα γνωρίζουμε την Selene μια σαγηνευτική και μυστηριώδης γυναίκα αλλά και τον Ingtar έναν δυναμικό στρατιώτη, τον Hurin (όπου ανήκει στον λαό των Shienaran) και έχει την ικανότητα να μυρίζει πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν! 



Τα κομμάτια που λάτρεψα ήταν το δίδυμο Rand - Loial και η ειρωνική φιλία τους. Τα αστεία και τα πειράγματα μεταξύ των Rand, Mat, Perrin και Lan. Γενικά τους αγαπώ όλους τόσο πολύ 🤩. Το νέο alter ego των αγοριών και την supergirl ομάδα που σχηματίστηκε μεταξύ των κοριτσιών (Nynaeve, Egwene, Min και Elayne) οι μικρές δώσεις ροματισμού ανάμεσα στον Lan και την Nynaeve 🥰. H ανάπτυξη του κόσμου και ότι ταξιδέψαμε ανάμεσα τους. Οι θρύλοι αλλά και τα λαϊκά παραμυθικά στοιχεία που μας δίνει ο συγγραφέας. Γενικά είχε ότι θα έπρεπε να έχει ένα βιβλίο φαντασίας και θα του έβαζα καθαρό πέντε αν κάπου στην μέση (Σε πέντε - έξι) κεφάλαια δεν με είχε κουράσει, κάνοντας μια μικρή κοιλιά. 

Γενικά το The Great Hunt είναι το βιβλίο που μας ανοίγει την πόρτα στο να γνωρίσουμε τον κόσμο αλλά και τους χαρακτήρες καλύτερα. Μέσω τις Egwene, Nynaeve, και Elayne μαθαίνουμε περισσότερο πράγματα για την μαγεία αλλά και την φιλοσοφία και εκπαίδευση των Aes Sedai. Για πρώτη φορά βλέπουμε μνήμες από τον Lews Therin αλλά και την εποχή των θρύλων. Ταξιδεύουμε ανάμεσα στον χρόνο και βλέπουμε τους κόσμους που βρίσκονται σε μια "παράλληλη" πραγματικότητα. Γενικά είναι ένα βιβλίο που διαβάζετε και κυλάει εύκολα άλλα έχει έντονη πολυπλοκότητα και με έναν κόσμο και χαρακτήρες που συνεχώς αυξάνονται. Θα συνιστούσα ανεπιφύλαχτα να το διαβάσετε παρέα με φίλους μέσω συνανάγνωσεις γιατί δίνει τροφή για πάρα πολλά σχόλια και όμορφα αστεία. Ανυπομονώ για την συνέχεια! 





📍Το βιβλίο κυκλοφορεί στα Ελληνικά με τον τίτλο Το μεγάλο κυνήγι ως δίτομο από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος








You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts