☃️ WRAP UP: ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ! ☃️

Ιανουαρίου 31, 2020


Γεια σας βιβλιόφιλοι! Ξέρω ότι έχω αργήσει αρκετά για το συγκεκριμένο άρθρο αλλά ο χρόνο μου τελευταία είναι πολύ περιορισμένος. 
Ο Δεκέμβριος ήταν ένας αρκετά ενδιαφέρον μήνας, που είχε και καλές αναγνώσεις και μέτριες προς απογοητευτικές. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά! 

Πρώτο βιβλίο που ολοκλήρωσα μέσα στο Δεκέμβριο ήταν το The eye of the world του Robert Jordan. Μια επική σειρά φαντασίας που ακολουθεί την ιστορία τριών αγοριών που ζουν στο απομακρυσμένο χωριό δύο ποταμοί. Μέχρι την ημέρα που ανακαλύπτουν ότι είναι τα'βερεν (άτομα που θα αλλάξουν την τροπή του κόσμου) και ξεκινάει ένα ταξίδι αναζήτησης και περιπέτειας. Αν και αρχικά υπήρξε ένας βομβαρδισμός πληροφοριών, εν συνεχεία το βιβλίο βρήκε τον ρυθμό του και κατάφερε να με κερδίσει. Αγάπησα τους χαρακτήρες, λάτρεψα την πλατωνική διάθεση ρομαντισμού που είχε και ταξίδεψα με την παραμυθική γραφή του συγγραφέα. Αναλυτική κριτική εδω!
Βαθμολογία: 4/⭐

Έπειτα ήθελα κάτι που να με βάλει στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Τι καλύτερο από το πολύ διαφημισμένο One Day in December. Η ιστορία ακολουθεί την Λόρι επί δέκα χρόνια και τον κεραυνοβόλο της έρωτα με τον Τζακ και (νυν boyfriend της καλύτερης της φίλης). Ήταν φοβερά ευκολοδιάβαστο ενώ πράγματι είχε μια χειμωνιάτικη και χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα. Μια ρομαντική ιστορία που θα ήθελα πολύ να δω και σε ταινία! Αναλυτική κριτική εδώ
Βαθμολογία: 4/⭐

Έπειτα έπιασα άλλη μια Χριστουγεννιάτικη ρομαντική ιστορία. Όπου ακολουθεί την Jess, καθώς μετακομίζει στο Λονδίνο και μια νέα ζωή ανοίγεται μπροστά της. Ζει σε ένα μικρό σπίτι όπου μοιράζεται με άλλα τέσσερα άτομα ενώ το πρώτο βράδυ συναντάει έναν από αυτούς - τον Alex όπου νιώθει ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ τους. Καθώς σκέφτεται πως θα καταφέρει να τον πλησιάσει περισσότερο διαπιστώνει ότι ο Alex είναι σε μια νέα σχέση και έτσι όλα ανατρέπονται. 
Περίμενα πολλά περισσότερα από το συγκεκριμένο βιβλίο γιατί μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρουσα η υπόθεση στο οπισθόφυλλο. Διαβαζόταν ευχάριστα αλλά ταυτόχρονα ένιωθα πως βαριέμαι απίστευτα και το ζευγάρι δεν είχε την αναμενόμενη χημεία που περίμενα. 
Βαθμολογία: 2.5/⭐

Επόμενο βιβλίο ήταν ένα που ανυπομονούσα καιρό να πιάσω στα χέρια και δεν είναι άλλο από το Θεοί και Δαίμονες 3: Κυριαρχία. Όπου ακολουθεί την Μέγκαν και τον Μέισον στην διάρκεια της προσπάθεια τους να εισβάλουν στις  φυλακές Πρίζνοβ (Περισσότερα δεν μπορώ να αποκαλύψω - spoilers! 😁) Δυστυχώς δεν σας κρύβω ότι απογοητεύτηκα αρκετά με το συγκεκριμένο βιβλίο ίσως και να έφταιγε, ότι μετά το δεύτερο (που είναι και το αγαπημένο μου 💓) είχα ανεβάσει τις προσδοκίες μου, αλλά πραγματικά κατά το μεγαλύτερο κομμάτι ένιωθα πως διαβάζω άλλη σειρά. Εκτός από τις καυτές σκηνές του νέου ζευγαριού που θα της ήθελα πιο ρομαντικές και λιγότερο σεξουαλικές (κάτι που είναι καθαρά θέμα γούστου) βρήκα και στο κομμάτι της πλοκή/γραφής σημεία που μου χτύπησαν περίεργα. Γενικά όμως διαβαζόταν πολύ εύκολα ενώ οι τελευταίες σελίδες ήταν πραγματικά το καλύτερο κομμάτι - θυμίζοντας τα προηγούμενα βιβλία 😍. 
Για κάπως πιο αναλυτικά διαβάστε την κριτική που έγραψα στο Goodreads
Βαθμολογία: 3/⭐

Tέλος surprise -- έχουμε άλλο ένα βιβλίο με Χριστουγεννιάτικο Vibe! Η Olivia Langley λατρεύει τα Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο αγοράζει καινούργιο εορταστικό πουλόβερ, βλέπει ότι ταινία υπάρχει και ψήνει μυρωδάτα μπισκοτάκια. Φέτος έχει αναλάβει τις εορταστικές εκδηλώσεις του μαγαζιού όπου εργάζεται και όλα κυλούν υπέροχα μέχρι που φιλάει το μισητό αφεντικό της μπροστά σε όλους -- και μετά στήνει μια ψεύτικη σχέση που όσο προχωράει δεν την νιώθει και τόσο ψεύτικη και τελικά μέχρι να αλλάξει ο χρόνος η ζωή της έχει μπει σε ένα ανεξέλεγκτο μπάχαλο. 
Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το είχα ακούσει καθόλου, μέχρι που είδα κάποιες φωτογραφίες στο instagram και μου τράβηξε το ενδιαφέρον κυρίως λόγο του εξώφυλλου. Πραγματικά το λάτρεψα! Ήταν πολύ αστείο και το πιο Χριστουγεννιάτικο από όλα όσα διάβασα. Το ζευγάρι είχε τρομερή πλάκα και χημεία. Για το μόνο λόγο που μείωσα ένα αστεράκι είναι γιατί προς το τέλος είχε λίγο παρά πάνω "δράμα" από όσο θα ήθελα. Αλλά γενικά νομίζω είναι μια τέλεια επιλογή για το χειμώνα! 
Βαθμολογία: 4/⭐

END!


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts