📘 WRAP UP: ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 📘

Μαρτίου 21, 2020


Hellooo και πάλι αγαπημένοι βιβλιόφιλοι! Καλή άνοιξη να έχουμε και καλό κουράγιο σε ολου μας, με όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας αλλά και παγκόσμιος.  
Όπως πάντα αρχές κάθε μήνα έχουμε το καθορισμένο μας wrap up. Πάμε αρχικά στον Ιανουάριο όπου διάβασα σχετικά λίγα βιβλία (τέσσερα) για τα δεδομένα μου. Αλλά νομίζω πως από εδώ και πέρα θα κινηθώ σε αυτό τον αριθμό βιβλίων πάνω κάτω. Έχουμε δυο βιβλία φαντασίας, ένα contemporary και ένα romance. 

Περίληψη: Οι δυο πρωταγωνιστές μας, είναι πλέον φυγάδες. Η Λάια είναι αποφασισμένη να μπει κρυφά στην Κάουφ, την πιο ασφαλή φυλακή της Αυτοκρατορίας, για να σώσει τον αδελφό της, από τον οποίο εξαρτάται η επιβίωση των Σοφών. Και ο Ελίας είναι με τη σειρά του αποφασισμένος να βοηθήσει τη Λάια να τα καταφέρει, ακόμη κι αν διακινδυνεύσει την τελευταία του ελπίδα για ελευθερία. Ωστόσο, οι σκοτεινές δυνάμεις είναι εναντίον τους και οι δύο νέοι πρέπει να φανούν πιο έξυπνοι από τους εχθρούς τους
Κριτική: Για την σειρά αυτήν έχω μιλήσει αρκετά τελευταία. Νομίζω έχει γίνει από τις πλέον αγαπημένες μου. Στο δεύτερο βιβλίο η αγωνία κορυφώνεται αλλά και πρώτη φορά η συγγραφέας μας ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο που έχει χτίσει και μπαίνει σε βαθιές λεπτομέρειες. Βλέπουμε όλους τους χαρακτήρες πιο ώριμους και γενναίους και γενικά ξεφεύγουμε αρκετά από τα ya στοιχεία που υπήρχαν στο πρώτο. Αναλυτική κριτική θα βρείτε εδώ
Bαθμολογία: 4.5/⭐

Περίληψη: Οχάιο, δεκαετία του 1970. Όταν το πτώμα της έφηβης Λίντια ανακαλύπτεται σε μια λίμνη κοντά στο σπίτι της, οι λεπτές ισορροπίες που επέτρεπαν στην οικογένεια της να λειτουργεί ενωμένη ανατρέπονται και επικρατεί χάος.
Κριτική: Πρώτο βιβλίο που διάβασα την νέα χρονιά και το βρήκα πολύ καλύτερο από όσο περίμενα. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί τριτοπρόσωπη αφήγηση κάτι που μας βοηθάει να βλέπουμε τις σκέψεις όλων των μελών της οικογένειας. Ενώ θίγει θέματα μέσα από την ιστορία της, όπως αυτά του ρατσισμού, της οικογενειακής τριβής, της απιστίας, του θρήνου και της παιδικής ψυχοσύνθεσης. Είναι ιδιαίτερο βιβλίο δεν ξέρω αν θα αρέσει σε όλους αλλά είναι από αυτά που αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία! 
Βαθμολογία: 4-/⭐

Περίληψη: H ιστορία ακολουθεί την Jordan και την ζωή της. Την προσπάθεια της να μαζέψει τα λεφτά των σπουδών της, αλλά και να βάλει σε τάξη την σχέση της με τον Cole που δείχνει να αδιαφορεί τελευταία για την ίδια. Η μέρα των γενεθλίων της έχει πλησιάσει αλλά κανείς δεν δείχνει να τα θυμάται. Έτσι αποφασίζει να τα περάσει στο σινεμά, βλέποντας την αγαπημένη της ταινία. Εκεί θα γνωρίσει τον Pike, και πρώτη φορά μετά από καιρό θα νιώσει τόσο χαλαρή και ευτυχισμένη. Όλο αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, μιας και η μοίρα έχει άλλα σχέδια και για τους δυο! 
Κριτική: Πολύ ευχάριστο βιβλίο! Το διάβασα σχεδόν μέσα σε μια μέρα. Μου άρεσε που διαπραγματευόταν μια απαγορευμένη αγάπη, μιας και το έκανε πιο αγωνιώδες ενώ λάτρεψα την αργή καύση ανάμεσα στο ζευγάρι. Γενικά ήταν ένα καλό romance, το μόνο αρνητικό που μπορώ να σκεφτώ ήταν οι αντιδράσεις της πρωταγωνίστριας στο τέλος, που την έκαναν λίγο αντιπαθής. 
Βαθμολογία: 4-/

Περίληψη: Στην ιστορία μας ακολουθούμε την κυβερνητική Βασιλεία του 10ου κατά σειρά βασιλιά, όπου έχει παντρευτεί τέσσερις διαφορετικές πριγκίπισσες από τα τέσσερα ενωμένα βασίλεια που φτιάχνουν και την χώρα που βρισκόμαστε την Quadara. Μέχρι την ημέρα που πεθαίνει χωρίς να έχει αφήσει πίσω του κανέναν διάδοχο. Τότε αποφασισμένες οι τέσσερις γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους και κυβερνούν μαζί. Δυστυχώς όμως με τον καιρό αρχίζουν να βγαίνουν στην φόρα διάφορα μυστικά της καθεμίας ενώ μια μια δολοφονείται
Κριτική: Το συγκεκριμένο βιβλίο το έπιασα χωρίς προσδοκίες και ενώ ξεκινάει με ενδιαφέρον στην πορεία κάπου χάνεται. Θεωρώ πως αν δεν το άκουγα σε audiobook πιθανόν και να μην είχα καταφέρει να το ολοκληρώσω. Ηθελε μάλλον να είναι είτε σειρά ή έστω ένα ακόμη βιβλίο ώστε να αναπτυχθούν οι χαρακτήρες και ο κόσμος περισσότερο γιατί φαινόταν αρκετά ελλιπές, γρήγορο και προβλέψιμο. Αναλυτικά εδώ
Βαθμολογία: 3/


Πάμε τώρα στον Φεβρουάριο! Έναν μήνα αρκετά μέτριο αναγνωστικά. Ολοκλήρωσα έξι βιβλία και ένα Graphic Novel, με τα περισσότερα να πήραν κάτω από την βάση 😅 Πάμε να δούμε αναλυτικά! 

Περίληψη: Επί αιώνες, οι πλανόδιοι τροβαδούροι αφηγούνταν ιστορίες για το χαμένο Κέρας του Βαλίρ, το θρυλικό Κέρας που θα φέρει πίσω τους νεκρούς ήρωες των Εποχών. Το Κέρας έχει ανακαλυφθεί, μόνο και μόνο για να κλαπεί ξανά, μαζί με το εγχειρίδιο από τη Σαντάρ Λογκόθ, από το οποίο εξαρτάται η ζωή του Ματ. H ανεύρεσής του πέφτει στους ώμους του νεαρού Ραντ που, αναλαμβάνοντας αυτό το καθήκον, εκπληρώνει ένα πεπρωμένο που επιθυμούσε να αποφύγει. Ωστόσο, η αναζήτηση για το Κέρας του Βαλίρ είναι μόνο η αρχή σε αυτό το μακρινό ταξίδι. 
Κριτική: Παρέα με την Στέλλα και την Χριστίνα διαβάσαμε την συνέχεια της σειράς "Ο τροχός του χρόνου". Το βιβλίο ξεκινάει πολύ δυναμικά και μέχρι την τελευταία σελίδα έχουμε εξελίξεις, αγωνία και νέες αποκαλύψεις για τον κόσμο και τους χαρακτήρες. Σίγουρα ανώτερο του πρώτου. Ανυπομονώ να μάθω περισσότερα κυρίως για τον κόσμο των ονείρων. 
Βαθμολογία: 4.5/

Περίληψη: Ακολουθούμε τον γιο της Προέδρου της Αμερικής και τον γόνο της Βασιλικής οικογένειας της Ουαλίας και την κόντρα που υπάρχει μεταξύ τους, μέχρι που ένας παράνομος έρωτας γεννιέται. 
Κριτική: Δυστυχώς ένα ακόμη overhype βιβλίο! Το περίμενα πιο ρομαντικό, ανάλαφρο και χιουμοριστικό. Τελικά το μεγαλύτερο κομμάτι του είχε έντονα πολιτικά στοιχεία με έναν προπαγανδιστικό χαρακτήρα που με χάλασε αφάνταστα. Οι σκηνές με το ζευγάρι (που ήταν πολύ όμορφες) κάλυπταν μόνο το 20% του βιβλίου. Γενικά δεν ξέρω καν αν θα το συγκαταέλεγα στα romace πόσο μάλλον να κερδίσει το βραβείο στην συγκεκριμένη ζώνη. 
Βαθμολογία: 2.5/

Περίληψη: Η Νίνα Μάρκοβα έχει γεννηθεί στη Ρωσία και ονειρεύεται να πετάει στον ουρανό έτσι γίνεται πιλότος και μέλος της μυστικής γυναικείας οργάνωσης με το όνομα Μάγισσες της Νύχτας, που βομβαρδίζουν αποκλειστικά τη νύχτα προκαλώντας χάος στο ανατολικό μέτωπο του Χίτλερ. Ο Βρετανός ανταποκριτής Ίαν Γκράχαμ, που έχει καλύψει όλη τη θηριωδία του πολέμου και τις Δίκες της Νυρεμβέργης, αποφασίζει να γίνει κυνηγός Ναζί. Συναντά τη Νίνα, τη μοναδική επιζούσα που έχει ξεφύγει από την τρομερή και περιβόητη Ναζί δολοφόνο, γνωστή ως "Κυνηγό". Θα μοιραστούν ένα κοινό μυστικό που θα τους δυσκολέψει στον εντοπισμό της Κυνηγού. Από την άλλη πλευρά, η 17χρονη Τζόρνταν μεγαλώνει στη μεταπολεμική Βοστόνη παλεύοντας να διεκδικήσει το όνειρό της να γίνει φωτογράφος. Ο πατέρας της, επί χρόνια χήρος, φέρνει στο σπίτι τη νέα του σύντροφο και αρραβωνιαστικιά. Έχει γερμανική προφορά και δείχνει να κρύβει ένα μεγάλο κι επικίνδυνο μυστικό.
Κριτική: Την Kate Quinn την πρώτο άκουσα για το βιβλίο της The Alice Network που επίσης εξιστορεί μια ιστορία γύρω από το Β' παγκόσμιο πόλεμο. Αυτήν την φορά με το "Η κυνηγός του Χίτλερ" κατά πιάνεται με ένα κομμάτι της ιστορίας που δεν είναι ευρέως γνωστό. Η ιστορία έχει χωριστεί κατά τρία επιμέρους τμήματα και ακολουθεί έτσι τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες και χρονολογίες μέχρι που δένουν ως μια. Απόλαυσα κυρίως τους γυναικείους χαρακτήρες, ήταν φοβερά καλογραμμένοι και πολύπλευροι. Ένα ακόμη κομμάτι που ξεχώρισα είναι ότι σαν βιβλίο με έβαλε στην διαδικασία να ψάξω, σκεφτώ και να μάθω νέα πράγματα για μια περίοδο που έχουμε δει όλοι μας πολλά ντοκιμαντέρ, έχουμε διαβάσει πολλά βιβλία και γενικά έχουμε όλοι μας κάποιες γνώσεις. Από τα πολύ καλά βιβλία αυτού του είδους. Αναλυτική κριτική εδώ!
Βαθμολογία: 4/

Περίληψη: H ιστορία ακολουθεί τρία αδέρφια τα οποία μετά τον θάνατο του πατέρα τους, γυρίζουν στο πατρικό τους σπίτι στην Νέα Αγγλία στο Keyhouse, μια έπαυλη, όπου οι πόρτες της οδηγούν σε ένα μέρος όπου βρίσκεται ένα τέρας που προσπαθεί να ανοίξει τη χειρότερη πόρτα από όλες. 
Κριτική: Το Graphic Novel ξεκινάει αρκετά αργά και εισαγωγικά χτίζοντας πολύ μεθοδικά την ατμόσφαιρα του και τα γεγονότα. Δεν κρύβω ότι αρχικά απογοητεύτηκα, όμως το τέλος σε αποζημιώνει αφού σε αφήνει  με αγωνία για την συνέχεια. 
Βαθμολογία: 3/

Περίληψη: H ιστορία διαδραματίζεται πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του City of Lost Souls. Με τους Emma Carstairs και Julian Blackthorn να δουλεύουν μαζί, καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από τις μυστηριώδες δολοφονίες που γίνονται στο Λος Άντζελες.
Κριτική: Δυστυχώς το Lady Midnight αποδείχθηκε κατώτερο των προσδοκιών μου. Ο μεγάλος του όγκος δεν το βοηθάει να κυλίσει εύκολα ενώ οι επαναλήψεις με τις προηγούμενες σειρές, της Cassandra Clare το κάνουν βασανιστικά επαναλαμβανόμενο και βαρετό. Από την άλλη μου άρεσε πολύ ο χαρακτήρας του Julian και της Christina και οι σχέσεις των χαρακτήρων. 
Βαθμολογία: 2/

Περίληψη: Ο Τζέρι Γουέιντ έχει τη φήμη μεγάλου υπναρά, έτσι οι φίλοι του αποφασίζουν να του σκαρώσουν ένα αστείο. Βάζουν οκτώ ρολόγια στο δωμάτιό του, ρυθμίζοντάς να χτυπήσουν το πρωί, το ένα μετά το άλλο, αρχίζοντας στις 6:30 π.μ. Αλλά όταν ξημερώσει, το ένα από τα ρολόγια λείπει. Και η φάρσα έχει γίνει τραγωδία.
Κριτική: Λάτρεψα την Μπαντλ -- την νέα ερασιτέχνη ντετέκτιβ μας. Όπως και το χιούμορ και την υπέροχη ατμόσφαιρα που μας έστησε η Agatha Christie 🤩 και για αυτό τον λόγο ήθελα πάρα πολύ να βάλω μια πιο υψηλή βαθμολογία αλλά δυστυχώς ανακάλυψα πολύ νωρίς τον δολοφόνο όπως και τις προθέσεις και τα κίνητρα του, με αποτέλεσμα το τέλος να μην έχει το στοιχείο της έκπληξης που θα ήθελα!
Βαθμολογία: 3.5/

Περίληψη: Η Erika Fane ήταν πάντα ερωτευμένη με τον μεγάλο αδερφό του κολλητού της φίλου Trevor, τον Michael Crist. Αλλά αυτός δεν της δίνει ποτέ σημασία, κάνοντας σαν να μην υπάρχει καν γύρω του, μέχρι την ημέρα που τα μάτια του πέφτουν πάνω της και κάπως έτσι η ζωή της θα αλλάξει ριζικά.
Κριτική: Ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες, με έντονη ατμόσφαιρα και μυστήριο. Αλλά κάπου χάθηκα. Το ζευγάρι δεν είχε την χημεία που θα ήθελα και γενικά προσδοκούσα σε κάτι πιο ρομαντικό από ότι ερωτικό. Εντωμεταξύ συμβαίνει κάτι ανάμεσα σε τρεις χαρακτήρες που με σόκαρε (και εκτός από πορνό ερωτισμό δεν πρόσδιδε τίποτα άλλο στην ιστορία) κάτι που με έκανε ως ένα σημείο να βάλω αυτήν την χαμηλή βαθμολογία. 
Βαθμολογία: 2/


THE END!







You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts