ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΝΕΡΟ - BRYNDZA ROBERT

Νοεμβρίου 16, 2020

 


Το τρίτο βιβλίο του Robert Bryndza με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Έρικα Φόστερ, βρίσκεται στα χέρια μας, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Μιας εξαλογίας που δεν θα απογοητεύσει κανέναν λάτρη των αστυνομικών θρίλερ. 

Στην ιστορία διαβάζουμε για την Έρικα που έχει μεταφερθεί από το παλιό της πόστο στην ομάδα οργανωμένου εγκλήματος κάτι που της έχει στοιχήσει ψυχολογικά. Και καθώς βρίσκεται σε μια αναζήτηση ναρκωτικών κάτω από το νερό, οι δύτες βρίσκουν ένα παράξενο αντικείμενο τυλιγμένο σε πλαστικό. Όταν εμφανίζεται και ξετυλίγεται, η Έρικα θα δει τον σκελετό ενός παιδιού. Αποδεικνύεται γρήγορα μέσω των οδοντιατρικών αρχείων ότι αυτό είναι το σώμα της Τζέσικα Κόλινς, ενός επτάχρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε πριν 26 χρόνια. 

Έτσι η Έρικα ξεκινά την ερευνά της, από την οικογένεια του κοριτσιού, μια οικογένεια βαθιά κατεστραμμένη από την θλίψη, που κρύβει όμως και πολλά μυστικά. Ακολουθεί ενδείξεις που την οδηγούν σε έναν άστεγο άντρα και από εκεί σε έναν καταδικασμένο παιδόφιλο και έναν πρώην αστυνομικό με ψυχολογικά προβλήματα.  Όλοι ύποπτοι αλλά ποιος έκανε πραγματικά αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα; Και καθώς οι έρευνες συνεχίζονται η Έρικα όλο και περισσότερο νιώθει την ζωή της να βγαίνει εκτός ελέγχου. Ειδικά όταν την επισκέπτεται η αδερφής της, ζητώντας της βοήθεια μαζί με δυο μικρά παιδιά. 

Όπως και στα προηγούμενα δύο βιβλία της σειράς ο συγγραφέας εμβαθύνει και στην έρευνα αλλά και την προσωπική ζωή της πρωταγωνίστριας μας. Η Έρικα είναι ένας σκληρός χαρακτήρας με αρκετά ελαττώματα, που όμως ποτέ δεν το βάζει κάτω και συνεχώς μας υπενθυμίζει το μεγαλείο της ψυχής της.  Το σκοτεινό νερό μπορώ να πως πως είναι το πιο συναισθηματικά φορτισμένο βιβλίο από τα τρία - όχι μόνο γιατί καταπιάνεται με ένα ευαίσθητο θέμα - αυτό της δολοφονίας ενός παιδιού αλλά γιατί θίγει συχνά το κομμάτι της θλίψης και απώλειας. 

Σίγουρα για τα προσωπικά μου γούστα το πιο δυνατό βιβλίο που έχω διαβάσει ως τώρα από τον Robert Bryndza μιας που δεν μένει μόνο στα πλαίσια μιας απλης αστυνομικής ιστορίας αλλά κάνει μια ψυχανάλυση τόσο σε ανθρώπινο αλλά και κοινωνικό επίπεδο. 


Εκδότης: Κλειδάριθμος 
Συγγραφέας: Robert Bryndza 
Μεταφραστής: Χρήστος Μπαρουξης 
Είδος: Crime/Thriller 
Αριθμός Σελίδων: 424 
Έτος Έκδοσης: 202

 🎁 Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις Κλειδάριθμος για το αντίτυπο του βιβλίου 🎁



You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts