ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΡΜΟΥΣΗ

Δεκεμβρίου 05, 2020

 


"Τρέμω να μάθω ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα εμφανιστεί όταν και το τελευταίο κομμάτι του παζλ θα μπει στη θέση του. Τρέμω στην ιδέα μήπως είναι ένα τέρας αυτό που θα δω."

Την Κατερίνα Δουρμούση είχα την μεγάλη χαρά να την γνωρίσω μέσα από τις τελευταίες βιβλιοφιλικές συναντήσεις - όταν ακόμη επιτρέπονταν - και να μάθω ότι ετοιμάζει με πολύ μεράκι το συγγραφικό ντεμπούτο της. Φυσικά δεν ήταν δυνατόν όταν κυκλοφόρησε να μην το πάρω κατευθείαν στα χέρια μου. 

Η ιστορία ακολουθεί την Μαρίνα μια γυναίκα που ζει κάτω από έναν οδυνηρό γάμο, που δεν τις προσφέρει τίποτα συναισθηματικά. Ο Δημήτρης ο άνδρας της, είναι αδιάφορος και με μια εντελώς περίεργη συμπεριφορά που της κινεί τις υποψίες. Τότε θα πάρει την απόφαση να επισκεφτεί τον ψυχίατρο Αλέξη Στεφάνου και να ακολουθήσει μια ειδική ψυχοθεραπεία. Μέσα από τις συνεδριάσεις τους η Μαρίνα θα αρχίσει να κλείνει τις εσωτερικές πληγές της αλλά και να ξετυλίγουν το κουβάρι ενός φρικιαστικού εγκλήματος. 


Το βιβλίο ξεκινάει με ένα κεφάλαιο από το παρελθόν του Δημήτρη, το οποίο βρήκα εξαιρετικά καλογραμμένο και μας κινεί τα νήματα για να μάθουμε τι κρύβει αυτό το πληγωμένο παιδί ως ενήλικας πλέον. Οι διαπροσωπικές σχέσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στο χτίσιμο του χαρακτήρα του Δημήτρη όσο και της Μαρίνας. Γενικά το πρώτο κομμάτι του βιβλίου είναι κυρίως αφιερωμένο, στα συναισθήματα και την ψυχολογία των ηρώων. Μαζί με την εξαιρετική γραφή της συγγραφέως μπορούμε να ταυτιστούμε με τα βιώματα τους και να δεθούμε μαζί τους. 

Στην αντίπερα όχθη το δεύτερο κομμάτι, επικεντρώνεται κυρίως στην αστυνομική έρευνα και την δράση. Βλέπουμε τα αποτελέσματα και τις αντιδράσεις των συναισθημάτων που αναλύσαμε πριν, ενώ η αγωνία κορυφώνεται και χτυπάει κόκκινο. Η αλήθεια είναι πως αυτό το μέρος θα το ήθελα λίγο μεγαλύτερο. Να είναι ουσιαστικά ίσο με το πρώτο για να δέσει καλύτερα και η ιστορία. Ήταν γενικά λίγο πιο γρήγορο από ότι ίσως θα χρειαζόταν. 

Όμως δεν μπορώ να κρύψω πως το προσωπείο ήταν ένα βιβλίο που κυλούσε ανέλπιστα ευχάριστα, καλογραμμένο, γεμάτο συναισθήματα και δράση! 


Συγγραφέας: Κατερίνα Δουρμούση 
Είδος: Ψυχολογικό Θρίλερ 
Σελίδες: 286 
Εκδότης: Εκδόσεις Πηγή


Η Κατερίνα Δουρµούση γεννήθηκε στον Πειραιά. Όταν δεν διδάσκει την αγγλική γλώσσα, κάτι µε το οποίο ασχολείται τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια, γράφει, διαβάζει, κάνει γιόγκα και ταξιδεύει. Τη γοητεύει η τέχνη και αγαπά να µελετά για την Επιστήµη της Ψυχολογίας. Έχει ζήσει για ένα µικρό διάστηµα στον Πύργο Ηλείας και τη Ρόδο. Σήµερα, εργάζεται και ζει στον Πειραιά µε την οικογένειά της. «Το Προσωπείο» αποτελεί το πρώτο συγγραφικό της εγχείρηµα.

      🎁 Ευχαριστούμε θερμά την συγγραφέα για το αντίτυπο του βιβλίου 🎁








You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts