Η ΑΛΛΗ ΧΙΟΝΑΤΗ • JENNIFER DONNELLY

Ιουλίου 06, 2021

 


Η Jennifer Donnelly είναι αγαπημένη μου συγγραφέας. Μιας και την πρωτογνώρισα μέσα από την σειρά βιβλίων Το Τριανταφυλλακι (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα). Από τότε κάθε της νέο βήμα συνεχίζει να με εκπλήσσει ευχάριστα.

Η Αλλη Χιονάτη είναι ένα retailing του κλασσικού παραμυθιού. Εμπνευσμένο από το αρχικό έργο των αδελφών Γκριμ (που είχε μια πιο σκοτεινή χροιά) η συγγραφέας μας εξιστορεί την ιστορία της Σόφι μιας νεαρής πριγκίπισσας, που η καλοσύνη της μόνο μπελάδες της φέρνει μιας και δεν αρμόζει σε μια Αυτοκρατόρισσα. Γίνεται στόχος χλευασμού από την μητριά της αλλά και τους ευγενής της αυλής.

Μέχρι την μέρα που δίνεται η εντολή να πεθάνει. Ο κυνηγός πρέπει να πάρει την καρδιά της, δεν ξέρει όμως πως το δάσος είναι μαγικό και μέσα του κρύβονται οι νάνοι. Εφτά αδέλφια με εξαιρετικές ικανότητες που θα την σώσουν. Η Σόφι θα ζήσει μια σκοτεινή περιπέτεια. Θα τα βάλει με τον πιο μοχθηρό κακό, θα ζήσει την προδοσία, θα γνωρίσει τον έρωτα και την φιλία. Θα μάθει τι πάει να πει πραγματική οικογένεια και να πιστεύεις σε κάποιον. 


Ένα υπέροχο γοτθικό παραμύθι που θα σας συναρπάσει. Μιας και η Jennifer Donnelly κρατάει τον κλασσικό κορμό του παραμυθιού και δίνει μια δικιά της υπόσταση στους χαρακτήρες και τις πράξεις τους. Μου άρεσε το πώς εμβαθυνει στην ψυχοσύνθεση της κακιάς βασίλισσας. Η Σόφι μόνο συμπαθείς μπορεί να γίνει με αποτέλεσμα να αγωνίας για την πορεία της ιστορίας της, παρόλου που ξέρεις εν μέρει τι θα γίνει. 

Το ρομαντικό στοιχείο είναι όσο πρέπει να είναι. Με έντονα τα στοιχεία αγάπης/μίσους, που του δίνουν μια λίγο πιο πικάντικη και αστεία εσάνς. 

Αν θέλετε κάτι να σας ταξιδέψει τώρα το καλοκαίρι δεν υπάρχει πιο κατάλληλο βιβλίο!


🎁 Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Διόπτρα για το αντίτυπο 🎁

Συγγραφέας: Jennifer Donnelly 

Εκδόσεις: Διόπτρα

Είδος: Φαντασίας/Ρομαντικό

Σελίδες: 448


You Might Also Like

1 σχόλια

Popular Posts