April/May Wrap-Up + June TBR!

Ιουνίου 04, 2014


Λόγο εξεταστικής και γενικά μεγάλου φόρτου εργασίας, αυτοί οι δύο μήνες ήταν αρκετά κουραστική και χωρίς πολλά διαβάσματα για μένα. Έτσι αποφάσισα να τα βάλω όλα σε μια ανάρτηση αφού τον Απρίλιο διάβασα μόνο 2 βιβλία. Ας ξεκινήσουμε... 

Λοιπόν τον φετινό κρύο Απρίλη διάβασα 2 βιβλία. Το Crank της Ellen Hopkins μια τριλογία που έχω από τα Χριστούγεννα στα ράφια μου αλλά τελικά τώρα ήρθε η ώρα να την ξεκινήσω και το Candy του Kevin Brooks. 

Ίσως και το ωραιότερο βιβλίο που έχω διαβάσει μέσα στο 2014 γεμάτο ρεαλισμό και αλήθειες. Αν και αρκετά μεγάλο βιβλίο κοντά στις 537 σελίδες, πραγματικά δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου και το τελείωσα μέσα σε μια μέρα! Η Ellen καταπιάνεται από ένα δύσκολο θέμα που κατακλύζει την σύγχρονη κοινωνία τον εθισμό στα ναρκωτικά και το εξελίζει μέσα από τις σελίδες της με την ποιητική της γραφή τόσο προσεγμένα και όμορφα που καταλήγει να εθίσει εσένα τον ίδιο στις σελίδες της. Το Crank είναι ένα βιβλίο οδυνηρό από εκείνα που θα σου μείνουν χαραγμένα στην μνήμη σου και θα σου ανοίξει τα μάτια στο πραγματικό πρόβλημα του εθισμού. Μας δείχνει το τερατώδες, αλλά απόλυτα ρεαλιστικό, δρόμο προς την τοξικομανία.
Η βαθμολογία μου: 5/5 αστέρια.

To επόμενο βιβλίο που διάβασα μέσα στον μήνα ήταν το Candy του Kevin Brooks. Δεν ήξερα καθόλου περί τίνος πρόκειται το βιβλίο αλλά μια φίλη μου που την είχα πρήξει με το πόσο μου άρεσε το crank, μου το έστειλε σε μορφή pdf και το διάβασα κατευθείαν. Διαβάζοντας το διαπίστωσα πως και εδώ έχουμε μια ιστορία εθισμού μέσο ενός δεκαπεντάχρονου. Ο Joe Beck ζει μια φυσιολογική ζωή πάει σχολείο και έχει όνειρα για την μουσική και έχει δίπλα την οικογένεια του μέχρι που θα γνωρίσει την Candy και η ζωή του θα αλλάξει 180 μοίρες. Μυείται στο σκοτεινό υπόκοσμο του Λονδίνου στην βία τα ναρκωτικά και την πορνεία. Η ζωή του Joe παίρνει μια τρομαχτική τροπή και ειδικά γύρω από την Candy, γιατί η ιστορία τους δεν είναι ένα απλό συνηθισμένο ρομάντζο. Η Candy για τον Joe είναι ο πραγματικός του εθισμός πάνω από τα ναρκωτικά πάνω από όλα! Μια ιστορία αγάπης, τρελού πάθος, σκοτεινού φόβου και πλήρης αβεβαιότητας. 
Η βαθμολογία μου: 4/5 αστέρια.


Τον Μάιο διάβασα 4 βιβλία την συνέχεια των βιβλίων του Μαύρου Πύργου του Stephen King και το βιβλίο Το καλοκαίρι που ξύπνησα όμορφη της Jenny Han. 

Το 4ο, 5ο και 6ο βιβλίο της σειράς Μαύρος Πύργος! Μια σειρά που πραγματικά έχω αγαπήσει και είναι μέσα στις κορυφαίες μου! Ο Roland, ο Eddie, η Susannah και ο Jake συνεχίζουν το δύσκολο και άκρος φανταστικό ταξίδι τους για να βρουν επιτέλους το πολυπόθητο Μαύρο Πύργο. Με όση ψυχική δύναμη έχει μείνει στο καθέναν προσπαθούν να πολεμήσουν τους δαίμονες που έχουν μέσα τους. Με εξελίξεις που κόβουν την ανάσα, νέα μυστήρια, γρίφους και παράλληλους κόσμους, θανάτους που μας έκοψαν την ανάσα και ότι άλλο δεν μπορεί να χωρέσει το ανθρώπινο μυαλό. Για μένα η συγκεκριμένη σειρά είναι πραγματικά το μεγαλύτερο και ωραιότερο έργο του αγαπημένου αυτού συγγραφέα. Αξίζει πραγματικά και όσοι δεν την έχετε ξεκινήσει ακόμα πρέπει να το κάνετε!!! 
Η βαθμολογία μου: 5/5 αστέρια.

Ένα άκρος καλοκαιρινό και ανάλαφρο βιβλίο που μου θύμισε σε μερικά σημεία πολύ τα καλοκαιρινά δικά μου εφηβικά χρόνια! Το μυθιστόρημα μας αφηγήτε την ιστορία της Isabel που πια η ζωή της έχει αλλάξει πολύ δεν είναι ένα μικρό παιδί όπως θυμόταν τον εαυτό της η γονείς της έχουν χωρίσει και η ζωή της τον χειμώνα είναι μόνο μέρες που μετράει για να φύγουν και να ξαναβρεθεί στο καλοκαίρι στο σπίτι της Susannah παιδική φίλη της μαμά της μια γυναίκα βαθιά δεμένη με την Isabel, που είναι σαν την μητέρα που θα ήθελε πάντα να έχει και για την Susannah η κόρη που δεν απέκτησε ποτέ. Εκεί βρίσκονται και οι γιοι της ο κολλητός της Jeremiah και ο παιδικό της έρωτα ο Conrad. Εξεπλάγην με το πόσο γρήγορα ρούφηξα αυτό το βιβλίο μέσα σε λίγες ώρες το είχα ολοκληρώσει χωρίς καν να το καταλάβω, δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό αλλά η γραφή της Jenny Han είναι λιτή, όμορφη και γρήγορη κάνοντας σε να απολαύσεις το βιβλίο.  Μου άρεσε πολύ η νοσταλγική αίσθηση του μυθιστορήματος και μπορεί να μην κόλλησα με κάποιο συγκεκριμένο χαρακτήρα αλλά όλοι ήταν συμπαθείς και αγαπητή. Το βιβλίο μας μιλάει για τον γλυκό εφηβικό έρωτα, την δύναμη της φιλίας αλλά και της οικογένειας. 
Η βαθμολογία μου: 4/5 αστέρια.

Και τώρα ήρθε η ώρα για το TBR! Ελπίζω πραγματικά να προλάβω να τα διαβάσω όλα αυτά που θέλω! 

 
 

Τώρα που το έχω στα χέρια μου θα συνεχίσω με το έκτο και προτελευταίο βιβλίο της σειράς αφού το 5ο μας άφησε με κομμένη την ανάσα για την συνέχεια!

Glass (Crank #2) by Ellen Hopkins
Έχοντας ολοκληρώσει το Crank ένα βιβλίο που πραγματικά με σημάδεψε και θεωρώντας πως είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει μέσα στο 2014 ανυπομονώ για το επόμενο και ελπίζω να είναι τόσο καλό όσο το πρώτο της σειράς! 

Ελπίζω ότι σε λίγο καιρό θα το έχω στα χέρια μου και επιτέλους να το διαβάσω! Με μελαγχολεί πάρα πολύ η ιδέα ότι και αυτήν η σειρά θα ολοκληρωθεί και ένα ακόμη ταξίδι θα φτάσει στο τέλος του. Είμαι σίγουρη ότι η Cassandra Clare έδωσε τον καλύτερο της εαυτό για αυτό το βιβλίο! Εύχομαι να το έχω όσο πιο σύντομα στα χέρια μου γιατί φοβάμαι πολύ πως θα φάω κανένα χοντρό Spoiler όπως την έχω πάθει με τόσες ακόμη σειρές! 

Έρχονται με την ομίχλη by Αγνή Σιούλα
Είδη το έχω ξεκινήσει το συγκεκριμένο βιβλίο και μου φαίνεται πραγματικά πολύ ευκολοδιάβαστο και καλό. Ακόμα είμαι στην αρχή και τα κομμάτια είναι πιο αργά αλλά πιστεύω στην συνέχεια θα αναπτυχθεί περισσότερο! 









You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Με κάνεις να θέλω να διαβάσω το The Summer That I Turned Pretty!! Το είχα ξεχάσει τελείως και τώρα που έκανες review θέλω να το διαβάσωωωω. Με έχει πιάσει light summery reading mood (f)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε, τώρα που άνοιξε ο καιρός όλοι έχουμε μπει σε αυτούς τους ρυθμούς και την διάθεση! (o) Να το διαβάσεις αξίζει είναι ακριβώς ότι πρέπει για το Καλοκαίρι! Γλυκό και απόλυτα νοσταλγικό!

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν το παρήγγειλα το πρώτο! Είχε μόνο 7€ στα αγγλικά, οπότε μια χαρά :D Έχεις διαβάσει και το δεύτερο?? (να ξέρω αν αξίζει^^)

      Διαγραφή
    3. Εγώ το πήρα στα Ελληνικά από το Papasotiriou μόνο 8 ευρό :p
      Σήμερα ξεκίνησα το δεύτερο, μέχρι στιγμής είναι καλό ακριβώς στους ίδιους ρυθμούς με το πρώτο! Περιμένω εντυπώσεις όταν το ξεκινήσεις!

      Διαγραφή
    4. Αααα πολύ ωραία! Εμένα θα έρθει σε 15 μέρες:/ pff!! Στείλε να μου πεις για το δεύτερο!! :)

      Διαγραφή
    5. Δεν πειράζει υπομονή! (o)
      Το τελείωσα το βιβλίο! Και πάω για το τρίτο!
      Ήταν πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με το πρώτο. Συνεχίζει με τις ωραίες αναδρομές στο παρελθόν και όλοι αυτήν την διασκεδαστική αλλά ταυτόχρονα κάπως μελαγχολική ατμόσφαιρα του καλοκαιριού. Αν και νομίζω πως το πρώτο ήταν ένα τσικ καλύτερο ο λόγος ότι ο Conrad δεν αντεχόταν με τπτ σε αυτό το βιβλίο....

      Διαγραφή

Popular Posts